Beauty

Napravi sama svoj suhi šampon - ako si brineta, plavuša ili crvenokosa

Sigurno si već čula da suhi šampon može zamijeniti baby puder ili kukuruzni škrob (čitaj Gustin). No, mi imamo tri recepta za različite boje kose koji ne ostavljaju one izdajničke bijele tragove

Sve smo se dosad uvjerile kako je suhi šampon jedan od najboljih beauty izuma ikad. No, ona boca se zna vrlo brzo potrošiti, a nije baš ni jeftina. Ali, glavu gore - zato mi imamo odlične recepte zahvaljujući kojima možeš suhi šampon brzo smiješati kod kuće, i to baš za svoju boju kose. Ove recepte je otkrila stilistica za kosu Mercedes Parrilli i prava bi ih šteta bilo ne iskoristiti. Osnova sva tri recepta je kukuruzni škrob, onaj koji se koristi za zgušnjavanje krema za kolače i umaka i koji izvrsno upija masnoće s kože i kose, a i lako ga je iščetkati s kose. Evo kako napraviti šampon za svoju boju kose. 

1. Ako si brineta ili crnka:  

U pola šalice škroba dodaji kakao u prahu, sve dok ne postigneš boju sličnu boji svoje kose. 
 
 | Autor: Instagram Instagram

2. Ako si plavuša

Ti možeš koristiti čisti škrob bez bilo kakvih dodataka jer se na tvojoj kosi bijeli tragovi neće vidjeti kao na tamijima, no Mercedes preporuča da plavuše u škrob dodaju koju kap eteričnog ulja limuna da bi kosa ljepše mirisala i bila svježija.  

3. Ako si crvenokosa

​Pomiješaj jednake količine škroba i cimeta tako da ćeš imati ne samo čistu kosu, već će ona imati i nježnu aromu cimeta.  

Kako koristiti? 
Trebat će ti soljenka iz koje ćeš sadržaj sipati na vlasište ili malo šira četka za puder koju ćeš natapkati smjesom, a zatim njome 'šampon' nanijeti na korijen kose. Mješavinu izmasiraj i ostavi nekoliko minuta da upije masnoću, a zatim dobro iščetkaj kosu. 

Photo: Instagram

Komentari 0