Beauty 28. listopada 2015.

Napokon uistinu otkrivena tajna ljepote Angeline Jolie

@www.splash.com.
1/11

Ako ste se pitali u čemu je tajna ljepote jedne od najljepših žena svijeta, Angeline Jolie, mi sada napokon znamo odgovor. Tajna je u tretmanu pomlađivanja krvnom plazmom koji su već isprobale brojne poznate i manje poznate Hrvatice, a koji će, po svemu sudeći, postati pravi hit.

Jedan od prvih koji je ovu tehnologiju uveo na naše prostore je Dr. Nikola Milojević, poznato ime u estetskoj medicini ne samo u Hrvatskoj, nego i daleko izvan granica naše države. Tome u prilog ide činjenica da vodi čak dvije klinike, i to jednu u Velikoj Britaniji, konkretno u Londonu, otvorenu 2005., te onu u Zagrebu, otvorenu 2011.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell

Slobodno bismo mogli reći kako mu je estetska medicina u genima, budući da mu je otac bio poznati estetski kirurg, štoviše pionir estetske kirurgije na našim prostorima. Međutim, Milojević ističe razliku estetske kirurgije i estetske medicine. Naime, u estetskoj medicini  glavno sredstvo nije skalpel, nego se na što prirodniji način pokušava zaustaviti proces starenja. To se čini uz pomoć širokog spektra najsuvremenijih nekirurških estetskih metoda.

 | Autor: Maja Kljajić Maja Kljajić

Prije nego vas uvedemo u priču o samom tretmanu krvnom plazmom, bitno je navesti i neke druge tretmane koje Dr. Milojević radi u svojoj poliklinici, a uz pomoć kojih, kako se sam izrazio - krade godine. Bitno je razumjeti kako funkcioniraju ovi tretmani, da bismo uistinu razumjeli zašto liječenje plazmom predstavlja takvu  inovaciju na tržištu. Naime, glavni borci ove poliklinike su botox i dermalni fileri koji sprečavaju i liječe bore na licu te korigiraju atrofije lica. Ovim se tretmanima nedavno pridružilo i pomlađivanje krvnom plazmom - pravi hit među tretmanima pomlađivanja koje ide još korak dalje u pomlađivanju.

 | Autor:

Svjetski trendovi i dalje nam poručuju da se botox drži visoko na listi estetskih tretmana za kojeg Milojević tvrdi kako je najsigurniji tretman u estetskoj medicini, budući da je organski protein. Botox slijede fileri, a onda tretmani liposukcije. Pritom je zanimljivo da novija istraživanja pokazuju kako je botox iznimno dobar u borbi protiv migrena i depresije, a o uštrcavanju botoxa u područje pazuha, kako bi se smanjilo znojenje, već je suvišno govoriti. No, tu dolazi do velikog zaokreta u cijeloj priči - botox i fileri ne mogu sami po sebi učiniti sve. Koliko god podižu volumen i zatežu mišiće, ne čine dovoljno za kožu.

A mi moramo nešto napraviti i za kožu“, navodi Milojević te dodaje kako je upravo plazma trenutno najbolji način za to. „Ne možete samo zatezati, morate vratiti tu kožu u prošlost, morate je obnoviti“, objašnjava.

 | Autor:

Ako ste se pitali kako točno izgleda pomlađivanje krvnom plazmom, riječ je o vrlo jednostavnom postupku. Od vaše krvi posebnom centrifugom radi se ekstrakcija vaše plazme pune faktora rasta i matičnih stanica. Ta se plazma, već 10 minuta nakon vađenja krvi, injektira poput tretmana mezoterapije u cijelo lice, dekolte, vrat i ruke kroz tanke iglice. Potrebna su tri tretmana u razmacima od mjesec dana. Tretman je potpuno prirodan, jer se injektira samo vaša, posebno pripremljena plazma i tako se  doslovce vraćaju kazaljke na satu vaše kože.

 | Autor: Maja Kljajić Maja Kljajić

Zanimljivo je i da se osim pomlađivanja, ovaj tretman koristi i u sanaciji ozljeda koljena i ligamenata. Među najpoznatijim sportašima koji koriste ovaj tretman su Rafael Nadal, Cristiano Ronaldo te nogometaši Real Madrida i Chelsea.

 | Autor: Maja Kljajić Maja Kljajić

Stoga, slobodno možemo reći kako pomlađivanje plazmom predstavlja potpuno otkriće među ovim ovim vidom estetskih zahvata jer je potpuno neinvazivan tretman te mu je osnovni smisao vratiti lice u ono stanje kakvo je nekad bilo, a da se pritom ne koristi skalpel. Osim što se samo lice vizualno pomlađuje, u isto vrijeme se koža njeguje, vraća joj se stari sjaj, ali se liječe i sitne ranice te ožiljci poput onih od akni.

Ovo je, navodi Milojević, tretman budućnosti. „Kao što je danas sasvim normalno da imamo svog zubara ili fitness instruktora, uskoro će biti sasvim normalno da imamo i svog doktora za bore“, kaže.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

U Hollywoodu smo nažalost imali prilike vidjeti mnogo loših rezultata raznim tretmana kojima su se podvrgavale poznate zvijezde, no za razliku od primjerice Nicole Kidman koja je očigledno pretjerala  sa suvišnim tretmanima lica, Milojević ističe primjer Angeline Jolie koja je jedna od brojnih ljubiteljica tretmana plazmom.

Angelinino lice je pravi primjer takozvanog „no trace“ lica, dakle lica koje je očigledno podvrgnuto nekim tretmanima, ali koje i dalje izgleda iznimno prirodno“, objašnjava.

 | Autor: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL

Što se tiče godina u kojima bi se trebali počeli podvrgavati tretmanu plazmom, Milojević ističe kako već u 20-ima i 30-ima nije prerano jer je već tada koža znatno uništena sunčanjem i pušenjem, ali i ostalim štetnim utjecajima iz naše okoline. Dapače, što ranije treba početi jer već u 20-ima ta koža nije ista kao što je bila s recimo 16 godina.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

I konačno, bitno je napomenuti da je PRGF (plasma rich in growth factor) kako je stručni naziv ovog tretmana, jedini tretman plazmom koji ima licencu u EU za pomlađivanje kože. To  može zahvaliti činjenici da je jedini tretman koje uključuje leukocite pa su rezultati pomlađivanja kože bolji, a nuspojave puno manje. Zato i čekalo do dolaska PRGF tehnologije za injekcije plazme, jer su s drugim tehnologijama, leukociti bili uključeni, pa su automatski crvenilo i otekline bili učestaliji i trajali minimalno 3 dana.

U poliklinici Milojević crvenilo će se povući u periodu od čak par sati pa do maksimalno 24 sata. Isprobajte jedan najtraženijih svjetskih estetskih tretmana pomlađivanja i pomladite svoju kožu iznutra i izvana.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Komentari 0