Beauty

Napokon otkrijte kako spriječiti nastanak ožiljaka od akni

Još gore od akni i bubuljica s ožiljci koji ponekad na licu ostaju trajno, a mi vam otkrivamo kako da vam se to ne dogodi

Akne i bubuljice su za pripadnice ljepšeg spola prava noćna mora, te većina žena pribjegava raznoraznim tretmanima ne bi li ih što prije uklonila. Dok neke koriste skupocjene preparate, druge se odlučuju za prirodne tretmane.

Koju god metodu koristiti, bubuljice znaju ostaviti ružne ožiljke. Donosimo vam pet savjeta kako biste izbijeliti pojavu tamnih mrlja na licu:

1. Ne stišćite prištić do krvi

Ovo je jedan od najvažnijih beauty savjeta koji bi trebalo slijediti. Ukoliko budete istiskala prištić do krvi, napraviti tamno mjesto, na kojem će se širiti gnoj, što dovodi do nastanka još više akni, a samim tim i do ožiljaka.

2. Ne nanosite kremu na bazi češnjaka

Često se savjetuje da se za liječenje akni primjenjuje krema od češnjaka. Ovaj prirodni lijek djeluje na smanjenje akni, međutim, iza sebe ostavlja mrlje. Zbog toga je najbolje izbjegavati primjenu ove kreme.

3. Umivajte se u kratkim intervalima

Da biste spriječili nastanak ožiljaka, perite lice najmanje dva puta dnevno. Prljavština blokira pore na koži, što dovodi do pojave akni. Umivajte se hladnom vodom.

4. Izbjegavajte sunce

Ultraljubičaste zrake štete stanicama kože i također utječu na nastanak akni.

5. Maska za lice

Ružina voda i krema od sandalovine najbolja je maska za smanjenje prištića i ožiljaka od akni. Ako imate tamne mrlje na vašem licu, primjenjujte ovu masku za lice.

Photo: Getty Images

Komentari 0