Beauty

Nakit inspiriran prirodom novi je hit trend na mrežama, evo kako ga kombinirati

  • Kako temperature rastu, tako nosimo sve manje odjeće, ali i sve više nakita
  • Ovog ljeta kao omiljeni nakit biramo onaj inspiriran prirodom 
  • Otkrij kako kombinirati ovaj jedinstveni nakit u dnevnim i večernjim kombinacijama, ali i gdje pronaći najbolje komade

 

Manje odjeće, više nakita - to je moto kojim se vodimo kada su u pitanju ljetni outfiti. Uz ove nesnosne vrućine, nema nam ništa draže od laganih i lepršavih kombinacija koje krase predivni komadi nakita. Ne možemo reći da se slijepo držimo trendova, no isto tako nismo imuni na njih, posebno kada se radi o tako predivnom trendu kao što je nakit inspiriran prirodom. Upravo je to jedan od vodećih trendova ovog ljeta, bilo da se radi o decentnim naušnicama ili statement ogrlicama. Ako još nisi upoznata s ovim trendom, ne brini, uvest ćemo te u svijet nakita inspiriranog prirodom, a sigurni smo da će se neki od ovih komada brzo pronaći i u tvojoj kolekciji.

Priroda kao uzor već stoljećima

Organski oblici koje nalazimo u prirodi već su stoljećima inspiracija, kako u umjetnosti tako i u modi. Nekada su haljine krasili materijali oslikani pejzažima, a osim na odjeći mogli smo ih vidjeti na detaljima poput lepeza ili rupčića. Danas takvi detalji nisu toliko doslovni, ne možemo često vidjeti realistične pejzaže nego se više okrećemo motivima voća, povrća ili lišća. No u svijetu nakita zavladao je trend interpretacije takvih prirodnih motiva koji se pretaču u organske, nepravilne oblike. 

 | Autor: PANDORA PANDORA  | Autor: PANDORA PANDORA

PANDORA nakit

Osim motiva, i sam odabir materijala je svojevrsni omaž prirodi, pa su tako uz srebro i zlato vrlo popularni pravi biseri, posebno oni slatkovodni, uzgojeni na ekološki prihvatljiv način. Upravo je korištenje ovakvih materijala ono što im garantira bezvremensku vrijednost, a to znači da već danas možemo uložiti u kvalitetne komade nakita kako bi u njima uživali idućih nekoliko sezona, kako ljetnih, tako i onih malo manje toplih. Ključ je znati kako ih dobro kombinirati. 

Zablistaj na ljetnom suncu

Omiljena dnevna ljetna kombinacija su nam definitivno oversized košulja, izrađena od prirodnih materijala kao što su pamuk ili lan, te kratke traperice ili jednako prozračne palazzo hlače. Upotpunjene kožnim sandalama, sunčanim naočalama i pletenom torbom, pretvaraju se u idealan odabir za plažu, odlazak na ledenu kavu s prijateljicama ili možda rješavanje obaveza u vrućini grada. U tom slučaju nećemo nositi previše upadljiv nakit, nego ćemo se okrenuti slojevima decentnijeg nakita. Zlatne okrugle naušnice i tanki lančić s privjeskom organskog oblika tada su savršen odabir. 

 | Autor: PANDORA PANDORA

PANDORA Organski oblikovane okrugle neviseće naušnice i organski oblikovana ogrlica s privjeskom

Čak i ako ispod košulje i kratkih hlačica nosimo samo kupaći kostim i spremne smo zaroniti u morsko plavetnilo, to možemo napraviti s istim ovim nakitom na sebi, bez straha da ćemo biti overdressed na plaži.

Vruće ljetne večeri zaslužuju poseban nakit

Jednom kada su sve obaveze riješene ili si izguštala plažu, vrijeme je za nešto posebniju kombinaciju koju prati jednako poseban nakit. Bijele i šarene haljine koje nosimo tijekom dama mijenjamo za nešto elegantnije, a pogriješiti nikada nećemo s malom crnom haljinicom koja se može potpuno transformirati pravim nakitom. Bez obzira radi li se o ljetnom vjenčanju, koktel zbavi ili romantičnoj večeri, savršen izbor su biseri. Klasična kombinacija crne haljine i bisera vrhunac je elegancije, a još ako dodaš pokoji sloj srebrnih ili zlatnih ogrlica te odgovarajuće naušnice inspirirane prirodom, dobila si najpoželjniji outfit ovog ljeta. 

 | Autor: PANDORA PANDORA

PANDORA organski oblikovana okrugla ogrlica s privjeskom i obrađenim slatkovodno uzgojenim biserima, ogrlica uz vrat s T-pločicom i obrađenim baroknim slatkovodno uzgojenim biserima i organski oblikovane okrugle viseće naušnice s baroknim obrađenim slatkovodno uzgojenim biserima

Ako su ti slojevi bisera ipak malo previše, oko vrata stavi samo srebrnu ili zlatnu ogrlicu s bisernim detaljima, ali naušnice nikako nemoj preskočiti. s tom kombinacijom nikako ne možeš pogriješiti. 

Nakit kojem smo vjerne

Pronaći nakit koji je kvalitetan, prati trendove, ali i dodaje svoj touch svakom komadu nije lako pronaći, no sve to objedinjuje PANDORA, omiljeni brend nakita čitateljica miss7 što potvrđuje i Woman's Choice Award 2024. Inspirirajući nas da svoj jedinstveni karakter i stil pokažemo kroz nakit, nastala je kolekcija PANDORA ESSENCE, definirana organskim konturama i skulpturalnim oblicima nadahnutim oblicima prirode. Kolekcija naušnica, ogrlica i privjesaka predstavlja i slobodu prihvaćanja prirodnih formi i fluidnih linija u svakodnevnom stilu, a rezultat je potpuno nova estetika dizajna koja se tako lako uklapa u modne kombinacije za svaku priliku. Kolekcija je izrađena od čistog srebra i 14k pozlate, upotpunjena visokokvalitetnom izradom i kultiviranim biserima što svakom komadu osigurava jedinstvenost, trajnost i priliku da postanu dio naše omiljene kolekcije nakita. 

Photo: PANDORA

Komentari 0