Beauty
Najbolje pegle za kosu

Najbolje pegle za kosu: koju izabrati za suhu kosu, koja je odlična za šiške, koja je globalno najbolja...

  • Ravnanje kose vjerojatno je način stiliziranja koji najčešće radimo kod kuće... Ili su to valovi?
  • Kako bilo, za to nam treba dobra pegla za kosu. A nove generacije alata za stiliziranje kose sve su bolje i bolje
  • Dakle, koja je pegla najluksuznija, koja je najnježnija prema kosi, koja ima najviše funkcija, koja je idealna baš za tanku kosu...  

Kad je riječ o stiliziranu kose, pegla za kosu je neizostavan alat, a odavno je poznato da kvalitetan alat čini razliku. Primjerice, najnoviji alati za stiliziranje dizajnirani su tako da postoji rješenje za svaku teksturu teksturu kose. Od iznimno velikih keramičkih ploča za provlačenje kroz gustu kosu do pametnih modela bez kabela koji pružaju maksimalnu praktičnost, postoji mnoštvo inovativnih proizvoda za odabir. Imamo i novu generaciju „wet-to-straight“ modela koji suše i oblikuju kosu u isto vrijeme – i to tako da ne šteti kosi.

Stručnjaci tvrde da postoje tri ključne stvari na koje treba obratiti pozornost kod pegle za kosu. Prva je razumna težina i funkcionalnost - dobro je nešto što se čini dovoljno teškim, a da nije preteško za rukovanje niti prelagano zbog jeftinih materijala te jednostavnih, a ne prekompliciranih postavki koje korištenje čine frustrirajućim. Drugo su dobro konstruirane ploče koje učinkovito prenose toplinu i omogućuju glatko klizanje! I na kraju, ergonomski dizajn koji omogućuje ne samo ravne završetke, nego i valove.

Koliko vruća treba biti pegla za kosu?

Odgovor ovdje uvelike ovisi o tvojoj dužini kose, vrsti i stanju. Primjerice, sve ghd pegle postavljene su na 185 stupnjeva Celzija, a mnoge druge marke su slijedile njihov primjer. Općenito se smatra da je ova temperatura idealna sredina: dovoljno je vruća da izravnaš pramenove u jednom potezu, a opet neće spržiti kosu.

Međutim, ako imaš posebno gustu ili tanku kosu, vrijedi razmisliti o pegli s promjenjivom temperaturom. Ovaj personaliziraniji pristup znači prilagođavanja - gušćoj kosi potrebna je viša temperatura za dugotrajnije rezultate, dok tankoj kosi može koristiti niža temperatura, što smanjuje rizik od oštećenja. No, bez obzira na temperaturu, uvijek provjeri je li tvoja kosa potpuno suha prije stiliziranja i koristi sprej za zaštitu od topline.

 | Autor: PR PR Foto: PR/pegla za kosu Ghd

Koja je najbolja pegla za koji tip kose?

Široke ploče idealne su za sve s kovrčavom, gustom kosom, jer klize kroz veće dijelove, skraćujući vrijeme za oblikovanje. Za stvaranje onih opuštenih valova potraži peglu koji sa zakrivljenim kućištem jer će to omogućiti glatki oblik bez uvijanja.

Profesionalni savjet za postizanje ravnih dužina bez kompromisa u volumenu: pokušaj ne pretjerivati s ravnanjem. Često je dovoljan samo jedan dobar prolaz, ali prestani kada vizualno postigneš cilj, nemoj nastaviti s ravnanjem. 

Najbolje pegle za kosu

1. Najbolja luksuzna pegla za kosu

Dyson Airstrait

Dysonova najnovija stilska inovacija upravo je stigla na tržište. Koristeći wet-to-dry tehnologiju za dobivanje prirodnog, ali uglađenog izgleda izravnanoj kosi, ova nova tehnologija različita je (za mnoge puno bolja) od tradicionalne pegle. Dakle, Dyson se odlučio za „zračno stiliziranje“t, manje je lomljenja i manje oštećenja kose, bez kompromisa s iznimnim sjajem.

U potpunosti pojednostavljujući stiliziranje, alat ima tri unaprijed postavljene temperature – 80, 110 i 140 stupnjeva i uređuje kosu od mokre do gotove frizure bez dodatnih koraka. Cijena: 499,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Dyson Airstrait

2. Najbolja višenamjenska pegla za kosu

ghd Chronos Hair Straightener

Zajedno s HD tehnologijom koja reagira na pokrete, ghd-ovo najveće lansiranje u 2024. godini prilagođava se svakom tvom pokretu za brze kovrče, valove bez napora i, naravno, sjajne izravnane pramenove. Novi model dizajniran je ergonomski da lakše klizi bez savijanja te ima prepoznatljivu kontrolu temperature, koja se održava na optimalnih 185 stupnjeva za rezultate jednim potezom. Cijena: 303,88 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Ghd Chronos Hair Straightener

3. Najbolja pegla za kosu koja smanjuje štetu

Keeo Genius Smart-Glide Straightener

Premda su inovacije kod stiliziranja brojne, još uvijek je teško zaobići činjenicu da pegla za kosu s ravnom pločom može „vući“ tvoju kosu, što neizbježno pridonoseći oštećenju. Keeo jedinstveni alat za oblikovanje kose koristi zakrivljene ploče koje stvaraju zračni otvor oko pramenova, što znači da nisu toliko dugo u izravnom kontaktu s vrućom površinom, čime se ograničava šteta od izvlačenja i topline. Cijena: 210,00 eura.  

 | Autor: PR PR Foto: PR/Keeo Genius Smart-Glide Straightener

4. Najbolji wet-to-straight stilizator 

ghd Duet Styler

Prvo lansiranje ahd-a ove godine doista je izvrsna naprava. Duet kombinira snažno sušilo za kosu s motorom bez četkica i keramičke ploče za ravnanje, što mu omogućuje da kosu iz mokre pretvori u ravnu u jednom potezu. Kako? Strujanje zraka obavlja najveći dio posla, dok su keramičke ploče na nižoj temperaturi od uobičajene, što osigurava da nema oštećenja. Premda si ograničena kada su u pitanju mogućnosti stiliziranja – kosa se ne može kovrčati niti ase mogu stvarati valovi – Duet je brz i praktičan te idealan za svakoga tko jednostavno želi elegantnu frizuru ujutro. Cijena: 368,54 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Ghd Duet Styler

5. Najbolja pegla za tanku kosu

Revamp Progloss Touch Digital Ceramic Hair Styler ST1500

Revamp Progloss Touch digitalni keramički stilizator za kosu ST1500
je pametna digitalna pegla za kosu sadrži najširi raspon postavki topline - od 85 do 235 stupnjeva. Dakle, ima temperaturu za svakoga – osobito za one s tankom ili oštećenom kosom kojoj je potreban nježniji dodir.

Ovaj je model također idealan za stvaranje elastičnih kovrči i definiranijih oblika, zahvaljujući čvršćim rubovima na pločama. Cijena: 58,42 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Revamp Progloss Touch Digital Ceramic Hair Styler ST1500

6. Najbolja putna pegla za kosu

Babyliss 9000 Cordless Straightener

Ova bežična pegla za kosu sjajna je za dotjerivanje kose dok nisi kod kuće nego na putu, na poslu, negdje između sastanaka.... Veličina pogodna za torbicu je otkriće, a još uvijek se pokazuje dovoljno moćnom za postizanje rezultata dostojnih frizerskih salona – čak i na gustoj i kovrčavoj kosi. Ploče dostižu maksimalnih 200 stupnjeva (postoje tri postavke za odabir). Cijena: 210,30 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Babyliss 9000 Cordless Straightener

korekcija boje kose Možda vas zanima Moguće je 'popraviti' boju kose kad nismo zadovoljni rezultatom farbanja. Evo kako funkcionira korekcija boje kose Rubrika Beauty Beauty

7. Najbolja pegla za gustu kosu

Cloud Nine The Wide Iron

Ako imaš posebno dugu, grubu ili gustu kosu, razmisli o ulaganju u peglu koja može stilizirati jako brzo. Keramičke ploče Cloud Nine šire su od prosjeka i klize kroz dugu i gustu kosu, čineći ranojutarnje stiliziranje lakšim. Postavke topline kreću se od blagih 100 stupnjeva do jakih 200, što ti omogućuje da svaki put prilagodiš rezultate svojim željama. Cijena: 244,18 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Cloud Nine The Wide Iron

8. Najbolja pametna pegla za kosu

T3 Lucea Straightener

Ako si jako zabrinuta zbog oštećenja kose toplinom, pozdravit ćeš tehnologiju 'heat ID' ovog pametnog alata – automatski osjeća teksturu i duljinu kose prije nego što u skladu s time postavi temperaturu, što rezultira glatkim pramenovima bez pregrijavanja. Zagrijavanje traje malo dulje nego kod drugih modela, ali kontrola koju nude zaobljene ploče (i devet postavki topline) vrijedi čekanja. Cijena: 157,01 euro 

 | Autor: PR PR Foto: PR/T3 Lucea Straightener

9. Najbolje za kratku kosu i šiške

ghd Mini Styler

Ghd-ove najsitnije pločice idealne su za kratku kosu, šiške i stvaranje čvršćih kovrča. Upotrijebi ih da konačno savladaš „francuske šiške“ ili da stvoriš ozbiljan volumen od samog korijena.  Zagrijavajući se na istu optimalnu temperaturu kao originali u punoj veličini, ovo je mala, ali moćna opcija za ciljano oblikovanje. Cijena: 207,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Ghd Mini Styler

10. Najbolje za suhu, lomljivu kosu

L’Oreal Professionnel Steampod 3.0

Zanimljiva inovacija, L'Orealov Steampod koristi paru pod visokim pritiskom, umjesto suhe topline. To je posebno mudra investicija za one koji su skloni kovrčanju kad je velika vlaga: budući da proces ravnanja vraća vodu natrag u kosu, manja je vjerojatnost da će svaki pramen apsorbirati vlagu iz okoline, čime se sprječava kovrčanje. Cijena: 278,90 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/L’Oreal Professionnel Steampod 3.0

Najbolja vruća četka

Beauty Works Speed Styler Hot Brush

Uređaj Beauty Works ima keramičke „čekinje“ koje se zagrijavaju na temperaturu koju odabereš (između 80 i 220 stupnjeva) i provlače kroz kosu uz minimalan napor. Ovo je idealan izbor za svakoga tko želi zaglađeniju kosu koja je još uvijek „živahna“. Cijena: 87,45 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Beauty Works Speed Styler Hot Brush kraće frizure koje pomlađuju Možda vas zanima Nosi se sve kraća kosa, a ove 4 frizure pune volumena još i skidaju godine s lica! Rubrika Beauty Beauty  
Photo: PR

Komentari 0