Beauty
korekcija boje kose

Moguće je 'popraviti' boju kose kad nismo zadovoljni rezultatom farbanja. Evo kako funkcionira korekcija boje kose

  • Većina nas je bar jednom u životu eksperimentirala s bojom kose i odlučila se na nijansu koja nam se na kraju nikako nije svidjela, no u takvim slučajevima korekcija boje može spasiti stvar
  • Ovaj proces sastoji se od nekoliko koraka, tijekom kojih se odstranjuje stara boja i nanosi nova te se ujedno popravlja cijeli ton i izgled kose
  • Donosimo sve što treba znati o prepravljanju boje kose, ako smo primorane učiniti ovaj korak

Boja kose individualan je izbor pa je možemo mijenjati po želji, iz tamnijih nijansi prelaziti u svjetlije ili obrnuto, isprobavati upečatljive boje poput neonskih i pastelnih ili pak samo malo razigrati izgled naše prirodne boje pokojim pramenom u sličnoj nijansi kako bismo joj dodali dimenziju. Ipak, kojoj god da se promjeni boje kose radi, postoji mogućnost da nam se rezultat neće svidjeti, a u tom slučaju za dobivanje željene boje potrebno je proći proces korekcije boje kose.

korekcija boje kose | Autor: Instagram @laureena.s_ Instagram @laureena.s_ Foto: Instagram @laureena.s_

Što je korekcija boje kose?

Za one koji ne žele pričekati da im trenutna boja na kosi, koja im se ne sviđa, "izraste" ili izblijedi, ispravljanje boje kose idealna je opcija, za koju će doduše biti potrebno i više od nekoliko sati u frizerskom salonu, naravno uvijek ovisno o tome o koliko se zahtjevnoj korekciji radi. Korekcijom boje kose na više se načina može postići novi željeni ton, nijansa i cjelokupna boja kose te se možemo riješiti neujednačene boje i drugih manjih ili većih pogrešaka nastalih pri prethodnom bojenju kose.

Korekcijom boje kose, koja ne mora uvijek uključivati cijelu kosu, već to primjerice mogu biti i samo vrhovi, cilj je dobivanje ujednačene boje koja bolje pristaje našem licu.

@vedanepal Hair color correction to light brown hair color truned out beautiful and rich making our client’s hair shiny and fresh.   Does your hair needs color correction too?  #fypnepal #nepal #vedasalon #kathmandu #colortrends #viralsongstiktok #viralsongstiktok #colortrends #lightbrownhair #healthyhair #brownshades #beautifulhairstyle #beautifulhair #hairtok2023 #hairvideos #caramelhaircolor #chocolatehaircolor #nobleachrequired #colorwithoutbleach #colorwithoutbleaching #healthyhairjourney #vedadillibazar #vedamaharajgunj #vedajawalakhel ♬ HamiXPano sped up - prajina

Kad je riječ o uzrocima koji stvaraju potrebu za korekcijom boje kose, to su klasični problemi poput neujednačene boje koja nije precizno nanesena, nepoželjnog odsjaja poput narančastih tonova u plavoj kosi, izblijedjele boje, izrazito kontrastnog izrasta u usporedbi s ostatkom kose i drugih pogrešaka prilikom bojenja kose do kojih najčešće dolazi kad kosu bojimo sami, ali mogu se dogoditi i u frizerskom salonu.

@megan_kvhairartistry BOX DYE COLOUR CORRECTION!! Now we went in and did a heavy a consult and chatted about the condition of her, keeping in mind that  we are breaking through artificial tint while keeping their condition, intact!! WHAT DO YOU GUYS THINK ?  Book now | Book online | Bookings@kainevakai.com  - - - #colourcorrection #blondetransformation #trending #redkenshadeseq #hairtok2023 #foryoupage #fyp #hairtransformation #trending ♬ original sound - megan_kvhairartistry

Ipak, najbolje mjesto za korekciju kose je u frizerskom salonu, budući da kod kuće može biti gotovo neizvediv zadatak, a u salonu ćemo dobiti stručne savjete i uslugu za osiguravanje najboljih rezultata i minimalno oštećenje kose. Dok će kod nekih korekcija kose jedan posjet frizerskom salonu biti dovoljan, kod onih zahtjevnijih ipak će biti potrebno nekoliko termina kod frizera kako bismo postigli željeni i najbolji mogući rezultat.

kraće frizure koje pomlađuju Možda vas zanima Nosi se sve kraća kosa, a ove 4 frizure pune volumena još i skidaju godine s lica! Rubrika Beauty Beauty

Tehnike korekcije boje kose

Kako će izgledati korekcija boje kose ovisit će o trenutnoj boji kose, zdravlju kose, teksturi i stanju kose, kao i željenim rezultatima, a neke od najčešćih tehnika za prepravljanjem boje kose uključuju odstranjivanje postojeće boje, što je često prvi korak u procesu korekcije i kojim se izvlači umjetna boja kako bi se došlo do prirodne boje kose, kao i izbjeljivanje/posvjetljivanje kose ako želimo posvijetliti kosu ili ako klasičan odstranjivač boje nije dovoljno jak da podigne pigment umjetne boje koja je trenutno u kosi.

Balayage tehnika ili klasični pramenovi također mogu biti odlična tehnika za ispravljanje tamnih i neujednačenih tonova, a dodavanjem svjetlijih pramenova ovim tehnikama dobiva se dimenzija i ljepši izgled kose.

@kainevakaihairartistry COLOUR CORRECTION !  Dealing with built up box colour can be harder . Dealing with artificial hair colour ( hairdressing colour ) can still be hard . Being realistic with my client and letting her know that it may not be perfect first go is okay . It’s okay for it to be a journey and to let your clients know that we can only hope to get the best for there hair , there cod took of it and take them on the right path !  I was obsessed with our results for its first go and removing a lot of that colour !  FOLLOW INSTAGRAM FOR ONLINE EDUCATION THATS LAUNCHING !! WHAT DO YOU GUYS THINK ?  Book now | Book online | Bookings@kainevakai.com  - - - #colourcorrection #hairconsultation #hairtransformation #hairtok #hairstyles #redken #redkenshadeseq #hairinspo #clientreaction #colourcorrector #balayage #hairinspo #viralvideo #haireducator ♬ original sound - Kaine Vakai Hair

Kosi se može dodati i neki od pigmenata koji u prirodnoj boji nedostaje, a koji će onda napraviti savršenu podlogu za željenu boju. Preljev je također jedan od načina "sjedinjavanja" boje, koji neutralizira i ispravlja neželjene žute ili narančaste tonove u svjetlijoj i izbijeljenoj kosi, za uravnoteženi rezultat.

"Color melt" tehnika spaja nekoliko nijansi te se njeno nanošenje koncentrira na korijen kose, kako bi se smanjio kontrast u odnosu na boju na sredini i vrhovima kose. Obično se koriste tamnije nijanse kako bi se napravio mekši prijelaz na ostatak kose.
Postepena korekcija namijenjena je iznimno oštećenoj kosi kojoj je potrebno prepravljanje boje, a to uključuje korekciju u nekoliko koraka kako bi se izbjeglo pucanje i opadanje kose te postigao najbolji rezultat.

korekcija boje kose | Autor: Instagram @thefrenchmadrilene Instagram @thefrenchmadrilene Foto: Instagram @thefrenchmadrilene

Nakon završene korekcije kose, novu boju potrebno je i adekvatno održavati, proizvodima koje nam najbolje može preporučiti upravo naš frizer, ali koji svakako uključuju hranjive i regenerativne sastojke s razvijenim tehnologijama  koji će njegovati kose.

Korekcija boje kose svakako je zahtjevan korak na koji ako se odlučimo, trebamo biti strpljive i realističnih očekivanja kad je riječ o rezultatima nakon prepravljanja boje.

Možda vas zanima Opadanje kose: kolika je normalna dnevna količina opadanja vlasi, a kada bi trebala posjetiti liječnika Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @thefrenchmadrilene

Komentari 0