Beauty

Najbolje frizure za jesen: zanimljivije nego ikad i cool, ovih 13 fruzura želimo odmah isfurati

  • Modne trendove za jesen smo pročešljali uzduž i poprijeko, a ne smijemo zanemariti ni one u beauty svijetu 
  • Prvenstveno mislimo na frizure koje se prilično razlikuju od onih koje smo nosili tijekom ljeta 
  • Ako ti nedostaje inspiracije za novu jesensku frizuru, donosimo 13 koje će biti vrlo popularne u narednim mjesecima
  • Pročitaj također: 3 frizure s repom koje su 'in' ove jeseni i 3 repa koja sve manje nosimo

Modno gledano, čini se da bi ova jesen mogla biti najtrendy do sada, a ni beauty svijet niti najmanje ne zaostaje. Osobito kada je riječ o frizurama. Naime, ove će se jeseni nositi prilično zanimljive frizure u kojima neće nedostajati dodataka poput mašnica, špangica, rajfova, odvažnih kopči i sličnih ukrasa, ali ipak ćemo se u nekim trenutcima okrenuti i nezaobilaznoj klasici poput romantičnih valova. Bit će tu, zaista, svega, pa ti donosimo 13 frizura koje ćemo, u narednom razdoblju, najviše viđati. 

Polupodignuta frizura

Polupodignuta frizura karakteristična je za '90-e, a svi znamo da je to razdoblje u posljednjih nekoliko godina iznimno popularno i u modnom i u beauty svijetu. Polupodignuta frizura stvara savršeni balans između sofisticiranosti i opuštenosti i možeš ju nositi baš u svim prigodama. 

 | Autor: Instagram @naokoscintu Instagram @naokoscintu Foto: Instagram @naokoscintu

Hollywoodski valovi 

Šarm starog Hollywooda baš nikada neće izaći iz mode, a jesen je idealna za ovakav tip frizure iz tog doba. Naime, nesnosne vrućine u kojima nam kosa nije niti smjela doticati vrat su iza nas pa se sada možemo poigrati i s raspuštenim frizurama. 

 | Autor: Instagram @byamandasmith Instagram @byamandasmith Foto: Instagram @byamandasmith

Frizura sa špangicama 

Špangice, osobito bobby pin, su onaj dodatak frizurama koji nije samo funkcionalan već i trendi. Osobito ove jeseni. Bobby pin špangice najbolje će ti koristiti ako njima, na jednu stranu, pričvrstiš šiške, a posebno će dobro izgledati ako pritom imaš neku kraću frizuru. 

 | Autor: Instagram @lirisaw Instagram @lirisaw Foto: Instagram @lirisaw

Sitne kovrče

Ako imaš prirodno kovrčavu kosu, sada je idealno vrijeme da ju u potpunosti oslobodiš. No, ako ipak pripadaš timu s ravnom kosom, prilikom stiliziranja jednostavno koristi nešto uži figaro s kojim ćeš postići jednaki učinak. 

 | Autor: Instagram @caro.stxr Instagram @caro.stxr Foto: Instagram @caro.stxr

Frizura s trakom za kosu ili rajfom 

Trake za kosu ili rajfovi posebno su bili popularni u '60-ima, a sada se ponovno vraćaju. Vrlo su praktični jer odmiču kosu od lica i dopuštaju da se na njemu istakne ono najbolje, a pritom su vrlo stylish. Odlično će ti pristajati ako imaš ravnu kosu, ali i ako joj dodaš volumena u obliku valova. 

 | Autor: Instagram @everydayscrunchie Instagram @everydayscrunchie Foto: Instagram @everydayscrunchie

Mašnice u kosi 

Mašnice baš nikada neće izaći iz mode pa ćemo ih, osim na raznim odjevnim predmetima, nositi i u kosi. Mašne su nevjerojatno elegantne, a ovisno o teksturi svoje kose, frizuri, ali i vlastitim preferencijama, možeš odabrati veću ili manju mašnu, baršunastu ili pamučnu, u vedroj ili tamnoj boji... 

 | Autor: Instagram @anisasojka Instagram @anisasojka Foto: Instagram @anisasojka

Bob 

Sumnjamo da će iti jedna frizura moći skinut bob s trona najpopularnijih pa će tak ovaj tip frizure biti iznimno tražen i u jesenskim danima. Bob savršeno pristaje svakom obliku lica pa možeš biti sigurna da se radi o nepogrešivom odabiru. 

 | Autor: Instagram @lydiafowler Instagram @lydiafowler

Jako tamne smeđe nijanse

S obzirom na to da je jesen razdoblje tamnih i zagasitih boja, niti malo ne čudi što će smeđe nijanse biti vrlo popularne. Brinete su ovdje na dobitku jer svoju prirodnu boju kose mogu 'produbiti' za jednu ili dvije nijanse i dobiti savršenu jesensku boju. 

 | Autor: Instagram @hairbyvalerien Instagram @hairbyvalerien Foto: Instagram @hairbyvalerien

Scrunchie frizura 

Još jedan trend koji smo posudili iz '90-ih je - scrunchie, velika gumica za kosu od tkanine. No, ove ćemo ga jeseni, čini se, nositi u nešto profinjenijim verzijama. Na primjer, u onoj svilenoj. 

 | Autor: Instagram @natmosca Instagram @natmosca Foto: Instagram @natmosca

Svijetli tonovi 

I plavuše će ove jeseni doći na svoje jer će i svijetli tonovi biti jako popularni. Svijetla, gotovo bijela, kosa predivno će naglasiti sve zagasite boje koje inače nosimo, a bit će i odličan kontrast toplim nijansama poput narančaste, crvene i drugih. 

 | Autor: Instagram @kathleen.post Instagram @kathleen.post Foto: Instagram @kathleen.post

Pletenice u punđi 

Ako se niti tijekom jeseni ne želiš odreći 'visokih' frizura, onda je ova idealna za tebe. Naime, ove jeseni, klasične punđe dobivaju mali zaokret i radi ih se od sitno ispletenih pletenica. S ovom frizurom sigurno nećeš proći nezapaženo. 

 | Autor: Instagram @naraaziza Instagram @naraaziza Foto: Instagram @naraaziza

Velike kopče

Velike kopče, osobito ako izgledaju kao da su načinjene od metala, pravi su statement komad za kosu. Ako voliš odvažne frizure, ne moraš se zaustaviti samo na jednoj pa, na primjer, kosu možeš zavezati u visoki rep i, na nekoliko mjesta na repu, prikvačiti kopče. 

 | Autor: Instagram @leletny Instagram @leletny Foto: Instagram @leletny

Pixie cut 

Pixie cut je jedna od onih frizura koje potpuno zaboravimo pa se vrate na velika vrata i svi ih odjednom vole. Tako će biti i ove jeseni jer je jesen savršena za eksperimentiranje s novim stilovima. Preslatki i odvažni pixie cut bit će pravi izbor za to. 

 | Autor: Instagram @egle_bee Instagram @egle_bee Foto: Instagram @egle_bee

Photo: Instagram @kathleen.post

Komentari 0