Beauty

Mrlje od proizvoda za samotamnjenje nam nisu omiljene: evo kako ih ukloniti s odjeće

  • Iako su proizvodi za samotamnjenje prilično napredovali kada je riječ o nijansama te nanošenju bez vidljivih poteza i fleka
  • No, bez obzira na to, jedan problem još uvijek ostaje, a to je preslikavanje proizvoda koji se nije dobro upio na odjeću, posteljinu i druge materijale s kojima dođe u doticaj
  • Na sreću, postoji jedan način kako s tkanine ukloniti mrlje od proizvoda za samotamnjenje
  • Pročitaj također: Top proizvodi za samotamnjenje za preplanuli ten bez fleka i vidljivih poteza od nanošenja

Proizvodi za samotamnjenje vrlo su korisni u samim početcima ljeta kada iz duge garderobe prelazimo u onu kraću, otvoreniju i pritom želimo izgledati preplanulo, ali i u samim ljetnim mjesecima ako se ne želimo izlagati štetnim sunčevim zrakama, ali svejedno želimo imati brončanu put. 

Ovi su proizvodi, u posljednjih nekoliko godina, zaista napredovali u smislu prirodnosti nijansi (danas će rijetko tko ostati narančast nakon samotamnjenja), ali i u svojim teksturama i sastavu koji omogućuju ujednačen ten bez mrlja i vidljivih poteza od nanošenja. No, kroz godine istraživanja i unapređivanja ovih proizvoda, još uvijek nije pronađeno rješenje s kojim oni neće ostavljati mrlje na odjeći i drugim materijalima s kojima dođu u doticaj. 

 | Autor: Instagram @collagevintage Instagram @collagevintage Foto: Instagram @collagevintage

Iako je mrlje od proizvoda za samotamnjenje na odjeći, posteljini i ručnicima najbolje izbjeći tako da pričekamo da se on u potpunosti upije u kožu prije nego se odjenemo i odlazimo u krevet te da izbjegavamo znojenje koje povećava šanse za preslikavanje proizvoda na tkaninu, to ponekad nije moguće izbjeći. 

No, zato možemo upotrijebiti savjet s kojim, vrlo učinkovito, s odjeće, ručnika i posteljine možemo ukloniti mrlje od proizvoda za samotamnjenje. Najvažnija stavka kod učinkovitog uklanjanja ovih mrlja jest ta da ju počnemo uklanjati što prije, odnosno prije nego što se u potpunosti upije u tkaninu i osuši. 

 | Autor: instagram @minetanbodyskin instagram @minetanbodyskin Foto: Instagram @minetanbodyskin

Za početak, mrlju dobro natopi u mlakoj vodi pa na nju utrljaj malo deterdženta za pranje rublja i tako ostavi 20 minuta. Ako je mrlja nastala na bijeloj odjeći ili tkanini poput ručnika, preporučuje se da ju natopiš u kipućoj vodi. Nakon što se mrlja natopila s deterdžentom, pod hladnom vodom isperi deterdžent pa, s druge strane mrlje, nanesi deterdžent na bazi sapuna (to može biti i sapun za ruke) i snažno trljaj mrlju. Pritom možeš upotrijebiti i četkicu pa nastavi ribati sve dok mrlja ne nestane. 

 | Autor: Foto: Instagram @collagevintage

Odjeću s mrljom možeš ubaciti i u perilicu rublja i oprati na što većoj temperaturi koja je prikladna za taj materijal. Ako se mrlja ne ukloni nakon prvog pranja, odjevni komad nemoj stavljati u sušilicu niti na bilo koji način dopustiti da se osuši jer će se tako mrlja skoriti i bit će ju nemoguće ukloniti. Tada se preporučuje napraviti prvi postupak koji smo objasnili pa tek onda osušiti predmet na kojemu je mrlja nastala. 

Photo: Instagram @Collage Vintage

Komentari 0