Beauty

Možeš je napraviti i sama: Retro frizura dobila je novi moderan izgled, a već je rado nose i slavne dame

  • Frizeri poznatih dama nerijetko inspiraciju za njihove frizure pronalaze u prošlim dekadama 20. stoljeća
  • Primjetno je tako kako se na veliku scenu vraćaju frizure iz 1960-ih koje dobivaju novi moderan izričaj
  • Mi smo izdvojile tri tipa frizura koje su prigodne za različite dužine kose, a koje već rado nose J. Lo i Kim K.

Šezdesete godine prošlog stoljeća bile su jedno od najuzbudljivijih modnih razdoblja. Svjedočimo kako se na vratima modne scene svako malo pojavi novi trend koji svoj začetak ima upravo u ovom razdoblju. A slična je priča i s frizurama jer brojne slavne dame u potrazi za što inovativnijom pojavom na crvenom tepihu inspiraciju pronalaze u prošlim vremenima. Upravo se to desilo s kultnom frizurom šezdesetih - kosom razdijeljenom na dvije strane i uvijenoj prema van.

Možda vas zanima Prisjetile smo se: Slavne frizure koje smo rado nosile! Rubrika Beauty Beauty

 

Tako smo krajem prošle godine ovu frizuru mogli vidjeti na glumici Priyanki Chopri i modelu Oliviji Culpo. Za oba ova looka bila je zadužena ista osoba - frizer Ruslan Nureev. "Ova frizura je moderan zaokret one iz 60-ih. Mislim da se ponovno vraća u modu jer je to definitivno frizura koju primijetiš, a posebno dobro pristaje srednjoj dužini kose koja je trenutačno popularna" - otkrio je u razgovoru za InStyle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who likes a glam @jlo 🔥 #chrisappletonhair

Objavu dijeli Chris Appleton (@chrisappleton1)

 

Možda vas zanima Frizerka Jennifer Lopez otkriva kako se brinuti za kosu kada smo kod kuće Rubrika Beauty Beauty

Kud Jennifer škarama tud svi skokom

Nije bilo potrebno dugo vremena da se na istu frizuru odluči i Jennifer Lopez, koja je godinama prava influencerica kada su frizure i oblikovanje kose u pitanju. Za njezin izgled je zaslužan stilist za kosu Chris Appleton, a upravo on stoji i iza frizure koju je pjevačica predstavila kada je u rujnu odjevena u slavnu zelenu Versaceovu haljinu prošetala modnom pistom. Slavni je frizer tada inspiraciju također pronašao u šezdesetima i frizurama u kojima je kosa ukosnicama podignuta na tjemenu dok su vrhovi stilizirani prema van.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The half Snatch 🚀 @kimkardashian

Objavu dijeli Chris Appleton (@chrisappleton1)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Flip Pony is big this fall👱🏼‍♀️ Who wants a tutorial? @kimkardashian

Objavu dijeli Chris Appleton (@chrisappleton1)

Možda vas zanima Četiri frizure koje vas bitno pomlađuju, idealne za sve iznad 40 godina Rubrika Life&style Life&style

Kad šezdesete susretnu devedesete

Osim J.Lo, među njegove istaknute klijentice ubraja se i Kim Kardashian. Početkom listopada prošle godine najpoznatija svjetska reality zvijezda isfurala je visoki rep čiji su vrhovi stilizirani prema van i koji je postavila tako da padaju s obje strane lica. Ova frizura bila je savršeni hommage 60-ima, ali i 90-ima jer je mnoge podsjetila na frizuru koju je u tom razdoblju proslavio lik Cher Horowitz u hit seriji "Djevojke s Beverly Hillsa". Nije bilo potrebno puno vremena da ova jednostavna, a efektna frizura osvoji društvene mreže. Povijest je još jednom uspješno ponovila uz nov i moderan izraz. Hoćeš li je i ti isprobati?

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anne90

    Ne sviđa mi se ovaj tip frizure.
  • Anne90

    Ne sviđa mi se.