Beauty

Mojito i džin tonik: parfemi koji mirišu po tvom najdražem piću

I veliki beauty brendovi osvijestili su da neka pića mirišu toliko dobro da bismo ih nalijevali i po sebi, ne samo u sebe. Pa, eto parfema s tim mirisom, dostupni su i u Hrvatskoj!

Menta, krastavac i limeta mirisi su koji osvježavaju um i česte su komponentne parfema. No dodamo li u kombinaciju malo prodorna mirisa alkohola, šećera i kakvo gazirano piće, ubrzo ćemo dobiti u prosjeku najdraže koktele Hrvatica (pa i miss7 novinarki) džin tonik i mojito, ali i sasvim novu mirisnu kompoziciju koja neće biti niti očekivano slatka niti previše citrusna. 

Ideja nošenja najdražeg pića na pulsnim točkama pomalo je neobična, ali je svakako zabavan način za istaknuti svoju osobnost - pa i, hm, alkoholne prefernce. Mirisne note raznih alkoholnih pića nisu novitet u industriji parfema, a specifično je i to da ako su korištene u parfemu, vrlo vjerojatno su i dominantna nota. Možda si i isprobala takav miris, no pomiješan s drugim jakim notama - vanilija, čokolada, limun, tonka..., teško ga je razaznati. 

Možda vas zanima Ovo su najprodavaniji parfemi na svijetu Rubrika Beauty Beauty

S druge strane, postoje i brendovi koji su baš kreirali parfeme da mirisom oponašaju pregršt koktela. Ovdje prednjači Demeter, koji je uz parfeme koji mirišu na bebe, mačju dlaku, zombie psa, miris kamina i slično, garantirano pretvorio i sve popularne koktele u opojne mirise. Oni se nažalost ne prodaju u Hrvatskoj, ali smo pronašli nekolicinu parfema koji mirisom itekako dobro oponašaju koktele, a cjenovni rang im je vrlo različit. 

1. Mojito - By Kilian "Love The Way You Taste" - 1502 kn (Parfumerija "Lana")  | Autor: Thinkstock/Miss7 Thinkstock/Miss7

Želiš li se opiti najluksuznijim mirisom mojita na tržištu, to ćeš lako učiniti s novim ljetnim parfemom brenda "By Kilian". U mini kolekciji "Miami Vice" izdao je "Love The Way You Taste", parfem s notama koje imitiraju miris mojita, umjesto da je on dominantna nota. To čini limunom, paprenom metvicom, zelenim lišćem, magnolijom, mirisom tonika i vetivera - zvuči pomalo nevjerojatno, ali ga je fantastično skinuo!

2. Šampanjac - Gucci "Premiere" - 549 kn (Douglas)  | Autor: Thinkstock/Miss7 Thinkstock/Miss7

Iako ovaj parfem ima kompoziciju od bijeloga cvijeća i nešto citrusa, no njegova dominantna nota je šampanjac. Želiš li lagani parfem koji miriše cvjetno i vrlo elegantno, a osjetit ćeš u njemu i note zlatnih mjehurića, definitivno ga se vrijedi isprobati.

3. Džin tonik - Profumi del Forte "Frescoamaro" - 732 kn (Parfumerija "Lana")  | Autor: Thinkstock/Miss7 Thinkstock/Miss7

Ozoničan i s notama vode, "Frescoamaro" je kameleonski parfem koji miriše malo floralno, malo citrusno, a malo drvenasto, no sa svojom dominantnom notom džina ukrašenom krastavcem i grejpom oponaša dojam luksuznog džin tonika. Ako te mirisom neće dovoljno osvojiti, možeš isprobati i Escentric Molecules "Molecule 02" koji mnoge podsjeća upravo na džin tonik. 

4. Rum - Carolina Herrera "212 VIP" - 395 kn (Müller)  | Autor: Thinkstock/Miss7 Thinkstock/Miss7

Voliš li slatke parfeme koji mirišu hedonistički, predlažemo legendarni "212 VIP". Naime, on pokušava mirisom oponašati život bogatih i slavnih u New Yorku, a to čini i dekadentnom notom ruma koji naglašava i miris marakuje. 

Photo: Thinkstock/Miss7

Komentari 0