Beauty 48 prikaza 12. kolovoza 2014.

Mirjana Mikulec: “Disciplina je ključ lijepe kože“

Poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, osim što je besprijekorno uredila brojne domove i poslovne prostore, izdala je i knjige te ima vlastitu emisiju o uređenju interijera. Veliki je esteta i kada je ljepota kože u pitanju pa je tako najčešće gledamo s klasičnim lookovima koji joj savršeno pristaju.

Mirjana Mikulec uvijek je našminkana u skladu sa svojim standardima. Baš kao što u prostorima koje uređuje ne voli kič, a više cijeni pročišćenost, tako je i njen make up decentan s pravom količinom boje koja joj je potrebna da bude zamijećena. Ipak, Mirjana, kojoj je beauty ikona Sophia Loren, priznaje da nije uvijek bilo tako.

 | Autor:

“Jesam li imala nekih 'kikseva' u mlađim danima? Nekih? Imala sam ih mnogo, a kao i u svemu pa tako i u tome morate puno naučiti. Sjećam se lošeg nanošenja pudera i prejakog make upa“, kroz smijeh se sjeća Mirjana koja je svoje „šminkerske“ dane počela kupovinom pudera i maskare koji su joj do danas ostali neizostavni proizvodi u kozmetičkoj torbici.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell

Osim njih, ljeti obvezno koristi kremu za lice i rumenilo. Čak i kada se temperature popnu visoko, jednako se šminka jer koristi mineralne pudere koji su jednako postojani, a ne začepljuju pore. Kada želi posebno zablistati, kao i većina žena, poseže za crvenim ružem dok joj je ostatak lica našminkan kao i inače, a svoju beauty rutinu nerijetko mora uskladiti i s poslovnom te obiteljskom rutinom.

 | Autor: Boris Ščitar/PIXSELL Boris Ščitar/PIXSELL

“Uglavnom trčim između posla i kuće, pa kad jednu ostavim na engleskom, a druga piše zadaću ja se zaletim na vježbanje, frizuru ili što se već treba obaviti“, otkriva Mirjana tajnu svog dobrog izgleda koji zahvaljuje i disciplini.

Što se tiče njege kože tu sam jako disciplinirana, redovito je čistim i njegujem i dnevnom i noćnom kremom. Kako često imam jak make up zbog snimanja, stvarno se trudim nadoknaditi to kvalitetnijim proizvodima, kaže dizajnerica interijera koja zbog gustog rasporeda ne stigne ići na beauty tretmane, pa su joj domet frizura, manikura i pedikura.

 | Autor:

“Volim si priuštiti luksuz njegovane kose u frizerskom salonu, tako da se sama ne moram brinuti o tome, nego to čine djevojke iz Galanta“, objašnjava Mirjana koja kaže da se starenja ne boji, ali da je bore ipak ne vesele.

„Ne mogu reći da se bojim, to je sastavni dio života, ali da je baš ugodno primjećivati svakodnevno znakove starenja na svom tijelu - i nije. Kako god, preveliki sam papak za plastične operacije, ali tko voli neka izvoli“, za kraj je poručila dizajnerica.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0