Beauty
medene usne

Novi preslatki trend stiže s beauty TikToka: Evo kako postići izgled 'medenih usana'

  • Novi TikTok trend honey lips odnosno 'medenih usana', doista je tako sladak kako i zvuči, a temelji se na korištenju proizvoda za usne na bazi meda
  • Sastoji se od nekoliko koraka, od pravilne njege i pripreme usana, do nanošenja završnog sjaja koji traje cijeli dan
  • Donosimo i prijedloge proizvoda s kojima možemo dobiti 'medene usne'

Svakodnevna makeup rutina kad je o usnama riječ upravo je postala slađa i sjajnija zahvaljujući novom trendu za makeup usana koji beauty TikTokerice ne prestaju koristiti. Nakon latte makeupa, predivne šminke u smeđim i brončanim nijansama koja je preplavila TikTok tijekom ljetnih mjeseci, sad je na red došao novi trend inspiriran predivnom zlatnom bojom meda, kao i samim ovim prirodnim sastojkom.

medene usne | Autor: Instagram @gisou Instagram @gisou Foto: Instagram @gisou. medene usne

Iako se med u doslovnom smislu ne koristi kao dio ove makeup rutine i njege usana, u nju su uključeni brojni proizvodi koji sadrže ovaj njegujući prirodan sastojak. Ključni proizvodi u postizanju ovog looka su svjetlucavo, zlatno sjenilo i sjajilo prepuno blistavog sjaja u boji meda. Ovaj trik usnama tako donosimo predivan, puni sjaj koji dodaju toplinu baš svakom makeup looku u koji ga odlučimo uklopiti.

Prvi korak za dobivanje 'medenih usana' je dobar piling koji sadrži med, a usne će ostaviti sjajnima i mekanima te savršenu podlogu za ostatak looka. Uz Lush Honey piling za usne, možemo isprobati i Burt's Bees Conditioning piling za usne.

 

@evalarosaxo this is perfect for summer🌞 #liphacks #lipsmakeup #makeuptutorial #makeup #honeylips ♬ Billie bossa nova X west coast lostten4ever - ved

 

Također, osim proizvoda poznatih brendova, piling za usne možemo napraviti i same kod kuće, tako da pomiješamo malo meda i šećera!

Nakon što su usne meke i podatne, vrijeme je da im dodamo i sjaj! Efektan zlatni sjaj možemo postići bilo kojim highlighterom ili sjenilom za oči u zlatnim nijansama, posebno ako imaju dodatak šljokica. 

Možda vas zanima Čudesni puder Charlotte Tilbury koji u trenu briše pore, čak je i J.Lo uspio ostaviti bez teksta Rubrika Beauty Beauty

Mala količina zlatnog sjenila ili highlightera dodaje se na sredinu donje usne kao i na Kupidov luk na gornjoj usni. Nakon dodavanje svjetlucavog sjaja, usne možemo definirati olovkom za usne u neutralnoj pink ili smeđoj nijansi koja odgovara boji naših usana, ali i nešto tamnijom nijansom ako ih želimo više naglasiti.

Kao završni korak, slijedi nanošenje ulja ili sjajila za usne s kojima će naše usne izgledati baš kao da smo ih premazale medom! Sjajilo ultra visokog sjaja ili hranjivo ulje za usne najbolji su izbor, a nama se posebno sviđaju baš oni koji imaju poveznicu s medom, poput Gisouovog ili Clarinsovog ulja za usne.

medene usne | Autor: Lush Lush Foto: Lush. piling za usne s medom

U ovih par koraka, makeup look 'medenih usana' je gotov, a naše usne mekane i sjajne!

U nastavku donosimo detalje o proizvodima za usne kod kojih neki sadrže i med s kojima savršeno možemo postići 'medene' usne!

Piling

proizvod za medene usne | Autor: Lush Lush Foto: Lush, Honey piling za usne s medom, (10,00 eur)

Zlatno sjenilo/highlighter

proizvod za medene usne | Autor: ASOS ASOS Foto: Asos. MAC, Pop Dazzleshadow - I Like To Watch sjenilo za oči. (20,00 eur)

Olovka za usne

proizvod za medene usne | Autor: Notino Notino Foto: Notino. Nars, Precision olovka za usne, nijansa Vence, (22,00 eur)

Ulje za usne

proizvod za medene usne | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas. Clarins, Lip Comfort Oil, ulje za usne nijansa Honey, (26,41 eur) proizvod za medene usne | Autor: Gisou Gisou Foto: Gisou. ulje za usne s medom, (28,00 eur)

Jared Leto Možda vas zanima Našminkati se kao Jared Leto: glumac i pjevač otkrio je svoju kaotičnu makeup tehniku Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @gisou

Komentari 0