Beauty

Maslac s narančom za njegovanu kožu

I baš kao što božićni (i svi ostali) kolačići djeluju na našu figuru, tako i hladnoća i centralno grijanje djeluju na našu kožu. U njezi kože uvijek vam mogu pomoći raskošni maslaci za tijelo posebno ako su obogaćeni eteričnim uljem naranče.

Da se kreme, mlijeka i losioni za tijelo mogu kupiti poput goriva na benzinskoj postaji, ja bi ih tako kupovala, s obzirom na to koliko ih trošim. Svrbež koji dovodi do ludila, hrapava koža, ljuskanje, manjak hidratacije i crvenilo samo su neke od stvari na koje morate računati kada imate izrazito suhu kožu poput mene.

Upravo zato se posljednjih nekoliko godina svake zime okrećem butterima ili maslacima za njegu kože. Radi se o proizvodima koji u svom sastavu imaju mnogo prirodnog maslaca (najčešće kakaovog, shea ili makadamije) te na taj način njeguju kožu dubinski. Kao i svaka druga žena, obožavam isprobavati nove stvari, a Ulola maslaci su ovosezonski noviteti u mojoj kupaonici.

 | Autor:

Karakteristike proizvoda: Ulola maslaci (oko 60 kn) su u potpunosti prirodni proizvodi na biljnoj bazi koji nisu testirani na životinjama. Ja sam dobila priliku isprobati dva: Čokolada & naranča te Naranča & cimet koji se razlikuju samo u "mirisnom" dijelu sastojaka. Baza oba buttera su suncokretovo ulje, maslinovo ulje, pčelinji vosak i kakaov maslac. Čokolada & naranča u sebi ima i čokoladu te ulje naranče, dok Naranča & cimet ima ulje naranče i ulje cimeta.

Moj prvi dojam: Ovi maslaci dolaze u plastičnom jednostavnom pakiranju koje se razlikuje po boji. Svaka boja asocira na neki sastojak pa je tako maslac s čokoladom u posudi sa smeđim poklopcem, a onaj s cimetom u posudi s narančastim poklopcem. Boje samog proizvoda su fascinantne: čokoladni maslac je smeđ poput čokolade, a onaj s cimetom i narančom žute boje. Miris je ugodan i poprilično vjerodostojan (ali ne nametljiv ili umjetan) tako da uistinu vjerujem da se radi o prirodnim sastojcima.

Faza testiranja: Na prvi pogled se ovaj maslac za tijelo čini poprilično tvrd, ali ono što je zanimljivo je da se pri dodiru s kožom topi. Kada ga počnete razmazivati, postaje više uljne teksture (baš kao kada držite pravi maslac u ruci) i njeguje poput ulja za tijelo, ali bez nereda koji uljni proizvodi ponekad izazivaju.

 | Autor:

Nakon mazanja potrebno je pričekati nekoliko trenutaka prije oblačenja, jer se na koži stvara tanki sloj od pčelinjeg voska koji djeluje poput zaštitne membrane (tako barem objašnjavaju na Ulolinoj stranici). Miris koji ostaje na koži je izrazito ugodan i relativno trajan – Čokolada & naranča miriše kao Jaffa keksi, dok Naranča & cimet podsjeća na kolačiće. Kao najveću "manu" ovih proizvoda istaknula bih njihovu "slasnost", jer uz ovakav miris, svaka dijeta pada u vodu.

Moj konačan dojam: Mnogo je faktora koji Ulolu čine posebnom: patriotima će se svidjeti činjenica da je hrvatski proizvod, veganima da nema životinjskih sastojaka, a ljubiteljima životinja to da nije testirana na životinjama. Meni se sviđa zato jer lijepo hrani moju kožu i štiti od hladnoće. U periodu dok sam koristila ove proizvode na svojoj koži, nisam primijetila nikakve negativne reakcije, ali niti simptome dehidrirane kože koje obično imam u ovo doba godine. Proizvod se nešto sporije upija od klasičnih proizvoda za njegu tijela, ali to je nešto specifično za buttere i proizvode za izrazito suhu kožu.

Miris je dovoljno trajan da vas oduševi, ali nakon nekog vremena nestane, što je idealno ukoliko ne volite da se miris parfema kosi s mirisom vaše njege za tijelo. Potrebno je naglasiti kako miris čokoladnog maslaca traje dulje nego onog s cimetom. S obzirom da je cijena pakiranja od 180 ml oko 60 kn smatram da ovaj proizvod ima dobar omjer cijene i kvalitete, posebno uzmemo li u obzir cijenu prirodne kozmetike, ali i drugih maslaca za tijelo koji često koštaju smiješno mnogo.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0