Beauty

Maskom za kosu protiv ispucalih vrhova

Ispucali vrhovi su jedan od neprijatelja svake kose. Izgledaju ružno, mrse kosu, kvare frizuru i traže mnogo više njege od zdravih vrhova. Rješenje za ovaj problem su maske za kosu.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Uz fen, viklere, figaro i peglu teško je održati vrhove zdravima. Pošto oni predstavljaju "mrtvi" dio kose, logično da ih je najteže održati zdravima i sjajnima. Porozni su, a bojenje i stiliziranje još više ih isušuju i izazivaju glavobolje.

Jedno od rješenja za ispucale vrhove je maska za kosu. Maske su savršena dodatna njega za vašu kosu – hranjivije su od balzama, stoga ih je potrebno držati dulje kako bi hranjivi sastojci. Pantene 2 Minutes Intensive Repair Treatment za gustu i normalnu kosu je jedan od onih koji obećaje mnogo, ali pitanje je može li ta obećanja ispuniti.

Karakteristike proizvoda: Pantene ovu masku (39,90 kn) opisuje kao intenzivnu hidrataciju i zaštitu od oštećivanja stylingom za suhu i oštećenu kosu. Bogati intenzivni tretman sadrži mikro-nutrijente koji pomažu da se vlaga zatvori unutar vlasi. Štiti kosu od budućih oštećivanja stylingom te ostavlja kosu zdravom i sjajnom.

Moj prvi dojam: Maska dolazi u okrugloj teglici zelene boje. Upute na pakiranju su jasne, a samo pakiranje praktično. Iako se radi o tegli, ona se ne otvara odvrtanjem, nego ima poklopac s "klik-mehanizmom". Moj savjet je da upute o otvaranju pročitate ranije i pravilno otvorite kremu, a ne da u pola pranja kose budete suočeni sa zaštitnom folijom. Maska je ugodnog mirisa i srednje guste teksture.

Faza testiranja: Masku sam koristila preko dva mjeseca, samo na donjem dijelu kose. Sama uporaba je jednostavna - nanesite masku na opranu kosu i ostavite dvije minute te dobro isperite. Radije masku ne koristite s regeneratorom jer bi mogla otežati kosu. Lako se ispire i ne ostavlja mastan trag na kosi, a kosa se nakon nje lako raščešljava (to opet ovisi o tome koliko vam se kosa inače petlja). U dva mjeseca koliko sam je koristila (i cijelu potrošila), nisam primijetila nikakve negativne posljedice na svojoj kosi).

 | Autor:

Moj konačan dojam: Može li ova maska izliječiti sve boljke vaše kose i od ispucale metle napraviti prekrasnu, sjajnu grivu? Ne. Može li sačuvati kosu od daljnjeg pucanja? Vrlo vjerojatno, posebno ako je nanosite redovito. Ova maska nije čarobna ni čudotvorna, ali je dobra dodatna njega te je promatrajte kao takvu.

S obzirom da je moja kosa već bila lagano ispucala, uspjela je spriječiti daljnje pucanje, ali nije popravila već postojeću štetu, tako da od ove maske (kao i od niti jedne druge) ne treba očekivati čuda. Počnite je koristiti na vrijeme i možda uspijete odgoditi odlazak frizeru zbog ispucalih vrhova.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0