Beauty 540 prikaza 11. veljače 2012.

Maskare za raskošan volumen trepavica

Thinkstock.

Trepavice su slaba točka gotovo svake žene koja se ikada odlučila obračunati s tim čarobnim štapićem prekrivenim crnom kremastom supstancom, a kada imate tanke, rijetke trepavice poput mene kupovina maskare se pretvara u noćnu moru.

Doduše, ne morate imati loše trepavice kako biste željeli da one budu duže, gušće i tamnije. Točnih podataka koliko maskara se proda svakoga dana nema, ali jedno je sigurno – svaka žena koja se šminka ima barem jednu u svojoj kozmetičkoj torbici.

Ovoga puta sam testirala maskare za volumen, koje su uvijek među najprodavanijim i najpoželjnijim maskarama. L'Orealova Extra Volume Million Collagen Lashes i Illamasquina Masquara dobile su za zadatak impresionirati mene i moje trepavice, koje su daleko od gustih, dugih i seksi.

 | Autor: Zlatno pakiranje za glamurozan izgled

Karakteristike: L'Oreal svoju Extra Volume Million Collagen Lashes (94,90 kn) predstavlja kao maskaru koja jamči "milijun trepavica". Tajna ove maskare je u posebnoj četkici od elastomera te u specijalnom odstranjivaču viška maskare pomoću kojeg četkica izlazi s dovoljno maskare da pokrije trepavice bez da ih slijepi.

Moj prvi dojam: Zlatno pakiranje je lijepo, elegantno i profinjeno, bez suvišnih detalja. Čak i ako ne provjerite na L'Orealovoj stranici o kakvom proizvodu se radi, na tubi se mogu pronaći sve potrebne informacije o ovoj maskari. Četkica je gumena, s ravnomjerno raspoređenim "ticalima". Iako nisam ljubiteljica gumenih četkica, priznajem kako ova izgleda obećavajuće, jer je gusta i podsjeća na klasičnu četkicu.

Faza testiranja: Čim izvučete četkicu iz tube jasno je da mehanizam za odstranjivanje viška funkcionira savršeno: na četkici nema velikih količina maskare, osim pri samom vrhu koji je uži, ali njega možete odstraniti na uobičajen način. Nakon prvog nanošenja nisam bila pretjerano oduševljena, jer su mi se trepavice slijepile, a isto se dogodilo i drugi put. Pošto nisam mogla vjerovati da maskara jednog od mojih omiljenih brendova lijepi  trepavice, pokušala sam umjesto uobičajenih cik-cak poteza nanijeti maskaru dugim ravnim potezima niz trepavice i ta metoda se pokazala kao prilično učinkovita! Dobila sam guste, istaknute trepavice koje nisu bile slijepljene. Maskara se dobro drži na trepavicama i ne trusi se nakon nekog vremena, a lako i efikasno se skida pomoću dvofaznog odstranjivača šminke.

Konačan dojam: Radi se o kvalitetnoj maskari koje je ispunila moja očekivanja. Nemojte očekivati milijun trepavica kao što piše na tubi, jer imate onoliko trepavica koliko imate, a ova maskara će vam pomoći da naglasite svaku pojedinačno. Zamjerka ide gumenoj četkici, jer više volim klasične, ali moram priznati da je od svih gumenih četkica koje sam probala ova uvjerljivo najbolja.

 | Autor: Dramatična maskara za žene sa stavom

Karakteristike: Illamasquina Masquara (140 kn) u nijansi Raven izdužuje i definira trepavice te daje prodoran pogled. Illamasqua jamči da se tekstura ne preslikava te da pretvara trepavice u "spektakl koji traje cijelu noć".

Moj prvi dojam: S obzirom da informacije na web stranici nisu uobičajene, nisam imala neka određena očekivanja od ove maskare. Ima lijepu, gustu, veliku četkicu, a dolazi zapakirana u crnu minimalističku tubu. Moja zamjerka ide na dizajn i radije bi da je maskara četvrtasta kao i ostali Illamasquini proizvodi, ali to je uistinu stvar osobnog ukusa.

Faza testiranja: Kao i u slučaju L'Oreala i ova maskara mi je prvi put slijepila trepavice, ali na sreću na službenoj stranici se nalaze upute za korištenje. Nakon što sam nanijela maskaru na preporučeni način, moram priznati kako sam bila oduševljena rezultatom! Trepavice uistinu dobiju dramatičan izgled, posebno ako ih uvijete prije toga uvijačem. Maskara se skida nešto teže od L'Orealove, ali ni ona se ne trusi i ne preslikava.

Konačan dojam: Ovo je prva Illamasquina maskara koju sam isprobala i moram priznati kako sam jako zadovoljna. Cijela filozofija koju promovira Illamasqua je istinita, jer pomoću Masquare sam otkrila da i moje trepavice mogu biti glamurozne i seksi, a ne samo rijetke i neprimjetne.

Koji proizvod me osvojio?

Efekt koji ove dvije maskare ostavljaju je gotovo identičan: lijepo razdvojene, uvijene i crne trepavice. Svaka ima svoje male prednosti i nedostatke, ali oni nisu toliko vezani uz samo maskaru koliko uz njihovu dostupnost i osobne preferencije.

L'Oreal je u hrvatskom jeziku gotovo sinonim za maskaru, a njihov širok asortiman svakako ima nekoliko hitova. Extra Volume Million Collagen maskara je za mene svakako iznenađenje: ima gumenu četkicu koja uistinu funkcionira, umjesto da samo slijepi trepavice, a i efekt koji ostavlja je više nego dobar.

Moj favorit je ipak Illamasqua, prije svega zbog klasične četkice na kakvu sam navikla. 140 kuna nije mnogo za maskaru koja će izvući najbolje iz vaših trepavica. Najveća mana Illamasque je u tome što većina žena ipak voli vidjeti maskaru prije kupovine, a u ovom slučaju ona je dostupna u trgovini u Zagrebu i online shopu, što bi mnogim ženama mogla biti prepreka u kupovini ove maskare.

Komentari 0