Beauty

Maska od majoneze, kola umjesto šampona, kečap za posvjetljivanje... Što sve slavne ljepotice koriste za ljepšu kosu?

  • Njegovana kosa simbol je ljepote i ženstvenosti, no zbog učestalog tretiranja kemijskim sredstvima i neadekvatnom njegom kosa se lomi, uništava i oštećuje
  • S ovim problemom susreću se i zvijezde, a one su za rješenjima posegnule u prirodnu kozmetiku te su pronašle vrlo zanimljive odgovore kako kosu očuvati zdravom, sjajnom i voluminoznom
  • U nastavku možeš saznati tko kosu pere Coca-Colom, tko pivom, a tko šampanjcem te koja zvijezda koristi masku od avokada, a koja od majoneze

Lijepa i njegovana kosa glavno je oružje samopouzdane žene. Njegovana kosa je simbol ljepote i ženstvenosti, no učestalo feniranje i tretiranja kose kemijskim sredstvima je mogu znatno oštetiti. Ovom prilikom odlučile smo pogledati kako su taj problem riješile poznate glumice, manekenke i pjevačice te ti donosimo njihove trikove za što ljepšu i podatniju kosu. Moramo priznati, neki njihovi beauty trikovi su i nas iznenadili!

 

Možda vas zanima Žene sad peru kosu brašnom i kunu se da im je kosa ljepša i bujnija. Doznali smo u čemu je stvar Rubrika Beauty Beauty

1. Adriana Lima: maska od avokada

Ako ste poput nas zaljubljene u kosu Adriane Lime znajte da se tajna njezine ljepote krije u avokadu. Model svakoga tjedna priprema masku tako što u izgnječeni avokado umiješa regenerator. Masku na kosi ostavlja 30 do 45 minuta te je potom ispere mlakom vodom. Nakon ispiranja, ostaje joj blistava kosa spremna za modne piste.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on

2. Suki Waterhouse: Coca-Cola umjesto šampona

Suki Waterhouse priznaje da joj kupovni šamponi nerijetko kosu ostave beživotnom i suhom, a rješenje tog problema pronašla je u Coca-Coli. Pa tako povremeno kosu opere upravo u ovom velikom broju ljudi omiljenom bezalkoholnom piću. Model tvrdi kako joj je kosa nakon toga baš onakva kakvu ju najviše voli - razbarušena kao da je upravo pristigla iz Amazone!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suki (@sukiwaterhouse) on

3. Sienna Miller: kečap kao izbjeljivač

U jednom od brojnih intervjua glumica Sienna Miller je istaknula kako nije imala puno uspjeha s bojenjem kose. Kada ju je pokušala ofarbati u crveno ispala je ružičasta, a kada ju je pokušala ofarbati u smeđe ispala je zelena. Zbog toga što kupovne boje za kosu naprosto nisu djelovale odlučila se okrenuti prirodi i koristiti kanu. No ni to nije pošlo po dobru jer nikako nije mogla povratiti originalnu boju svoje kose. Rješenje je pronašla u kečapu. Kako bi se riješila boje i izbijelila kosu, godinu dana ju je svake večeri umakala u kečap od rajčice. Ako je suditi po fotografijama, trik je upalio.

Možda vas zanima 7 savjeta kako preurediti cijeli stan, a ne potrošiti previše Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sienna Miller News (@siennarmiller) on

4. Blake Lively i Salma Hayek: majoneza kao maska za kosu

Ako pitate glumicu Blake Lively, tajna za blistavu valovitu plavu kosu skriva se u frižideru. Glumica koristi majonezu za očvršćivanje kose i sprječavanje njezine suhoće, a ovaj trik naučila je od majke. Majoneza pomaže kosi zadržati vlažnost, posebice na vrhovima koji su najbrže skloni pucanju. Istim trikom služi se i glumica Salma Hayek. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

Možda vas zanima Tanka kosa, a bujan lob? Uz ova tri trika lako je moguće imati ovu poželjnu frizuru Rubrika Beauty Beauty

5. Catherine Zeta-Jones: pivo kao regenerator

Glumica Catherine Zeta-Jones radi vlastiti regenerator od piva i meda. Premda će vam kosa sutradan snažno mirisati na pivo, glumica se kune kako je upravo to njezina tajna za zdravu i mekanu kosu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

6. Nicole Kidman: sok od brusnice i šampanjac

Ukoliko tražite prirodan šampon koji će zaštititi vašu bojanu kosu Nicole Kidman preporučuje sok od brusnice za crvenu, a šampanjac za plavu kosu. Glumica tvrdi kako uistinu čine čude kad je očuvanje boje posrijedi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

7. Mary-Kate i Ashley Olsen: različita ulja

Tajna sjajnih frizura sestara Olsen krije se u DIY pripremljenom regeneratoru pripravljenom od kokosovog ulja, bademovog ulja, jojobinog ulja i vitamina E. Maska se na kosu treba nanositi dva puta tjedno i ostaviti 30 minuta prije ispiranja kako bi iz tuša izašla sa svileno mekom kosom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oʅʂҽɳ Tɯιɳʂ ϙυҽҽҽɳʂ🌠 (@doitolsenstyle) on

8. Mirna Medaković Stepinac i Kristina Krepela: kantarionovo ulje

Dvije domaće glumice, Mirna Medaković Stepinac i Kristina Krepela su kao tajni recept za lijepu kosu istaknule uporabu kantarionovog ulja. Ovo je ulje i odličan trik za uklanjanje peruti jer daje vlagu koži i sprječava daljnje perutanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirna Medaković Stepinac (@mirna_medstep) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristina Krepela (@krepelakristina) on

 

 

Photo: miss7

Komentari 0