Life&style

7 savjeta kako preurediti cijeli stan, a ne potrošiti previše

  • S toplijim danima došlo je vrijeme za proljetno preuređenje doma
  • Za velike promjene nije potrebno izdvojiti pozamašnu svotu novca
  • Napravili smo kratki vodič kroz jednostavnu i povoljnu renovaciju stana

Želiš unijeti dašak svježine u svoj dom, a ne raspolažeš velikim budžetom? Ne brini! Dovoljno je napraviti nekoliko ne tako velikih promjena kako bi tvoje cijelo životno okruženje izgledalo drugačije. Čak i najmanja promjena izgleda životnog prostora pozitivno će utjecati i na tebe i na tvoje ukućane.

Prema tome, kreni od malih stvari. S malo novca možeš napraviti uistinu velike promjene. Ako tvoje želje premašuju budžet, rješenje mogu biti i Addiko Blic krediti, odobreni samo uz osobnu iskaznicu i jedan posjet banci. Svaka investicija, pa čak i ona najmanja, itekako se isplati. Osim što ćeš sama sebi stvoriti ugodnije okruženje, povećat ćeš i vrijednost svojega doma - brzo i jednostavno.

Pripremile smo ti kratki vodič koji ti može poslužiti kao inspiracija u preuređenju stana: 

1. Osvježi boju zidova

Najefektniji način za podizanje atmosfere u prostoriji je promjena boje zidova. Ako si do sada bila vjerna bijelim zidovima, dodaj im malo boje. Nježne i pastelne nijanse prostoru će dati svježinu i topliju atmosferu, dok će ga tamne i intenzivne boje učiniti posebnijim i odvažnijim. Nikako nemoj zaboraviti ni tapete! One nisu nikakva novost u interijerima, ali neprestano se pojavljuju s novim i zanimljivim motivima. Osim toga, vrlo su jednostavne za postavljanje i u kratkom vremenu mogu transformirati svaki zid, odnosno prostor. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

2. Promijeni tepih

Novi tepih je kao nova boje kose - mala promjena koja puno znači! Iako je isprva imao izolacijsku ulogu, tepih je postao osnovni ukrasni element gotovo svakog prostora. Svojim vizualom podiže izgled cijelom prostoru i daje mu poseban šarm. Ovaj dekorativni element svaku prostoriju čini toplijom, a dobro će se uklopiti i u moderno i u tradicionalno uređen dom. Jedno je sigurno - promjenom tepiha prostor će poprimiti sasvim drugu dimenziju. Za efektnu promjenu biraj tepih s upečatljivim uzorkom ili u jarkoj boji.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

3. Pretvori balkon u mjesto za druženje i opuštanje

Počela je sezona uređenja terasa i balkona i pravo je vrijeme da ih pretvoriš u svoju omiljenu oazu mira i mjesto za druženje s obitelji. Za početak, odaberi namještaj koji najviše odgovara tvom stilu, a potom ga upotpuni zanimljivim detaljima poput dekorativnih jastučića, stolića lampi i puuuno biljaka. Biljke ne moraju visjeti na ogradi balkona, a odlična opcija je da ih staviš na police ili u velike lončanice koje možeš staviti na pod. Pri dodavanju biljaka važno ih je dobro odabrati prema strani svijeta, vjetrovitosti položaja, osvijetljenosti…

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

4. Dodaj upečatljivi komad namještaja

Ako si spremna na drastične promjene, nemoj se ustručavati i odvaži se dodati neki upečatljivi komad namještaja u svoj dom. Klasične i neutralne boje poput bež, sive ili bijele odlično su rješenje zbog svoje praktičnosti i jednostavnosti, no za posebno upečatljiv interijer poželjno je da odabrani komad namještaja bude u nekoj u snažnoj boji. Mi ti predlažemo da kreneš od kauča u dnevnom boravku ili stolica u blagovaonici koji će u trenu prostoriji dati potpuno novu dimenziju. Ako, pak, odlučiš ostati u svojoj sigurnoj zoni i držati se klasičnih boja, promjenu možeš napraviti odabirom kauča zanimljivog dizajna kojem ćeš dodati šarene dekorativne jastučiće i slične detalje.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

5. Ne zaboravi na detalje u kuhinji

Ako ti je dosadila kuhinja i želiš nešto novo i drugačije, to ne znači da trebaš kupiti novu kuhinju. Rješenje može biti puno jednostavnije, a tajna je u detaljima. Potrebno ti je samo malo kreativnosti kako bi osvježila svoju kuhinju. Mali i efektni detalji mogu u potpunosti promijeniti njezin izgled. To mogu biti, primjerice, ručke na elementima ili slavina. U interijerima su u posljednje vrijeme veoma popularni zlatni, brončani i bakreni detalji, koji će se odlično uklopiti i u kuhinji. Želiš li, pak, napraviti značajniju promjenu, razmisli i o napi u jednoj od tih boja! I ne zaboravi za efektne lustere!

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

6. Unesi promjene i u kupaonicu

Renovacija kupaonice zahtjeva puno truda, vremena, ali i novca. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih i povoljnih rješenja koji će tvoju kupaonicu pretvoriti u pravo mjesto za uživanje. Naš savjet je da kreneš od rasvjete koja uvelike može utjecati na opći dojam interijera. Osim praktične funkcije, lusteri u kupaonici doprinijet će lijepom dizajnu cijele prostorije. Nikako ne zaboravi i na biljke pogodne za kupaonicu te zanimljive detalje poput svijećnjaka, lijepih košara, ručnika... Kod uređenja kupaonice vodi računa o funkcionalnosti, poigraj se različitim materijalima te teksturom i uzorcima. Zaniljiva kada također može podići dojam. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

7. Daj hodniku novo ruho

Usprkos tome što mu se nerijetko pridaje vrlo malo pažnje, hodnik je vrlo važan dio svake kuće ili stana. Naime, upravo se u njemu stvara prvi dojam o domu stoga je bitno kako je uređen. Uz tapete i pločice te ormariće i vješalice, detalji su ti koji će zaokružiti priču o hodniku. Upravo zato dobro promisli kojim ćeš detaljima obogatiti svoj hodnik i učiniti ga privlačnim. Naš prijedlog svakako su žičane košare, moderni stalci, cool klupica, kao i velika slika ili trendi poster. Jedan upečatljivi detalj bit će dovoljan da uređenje tvog hodnika učini posebnim, a ostali mogu biti neutralni. I da, nikako ne zaboravi na funkcionalnost koja je jako bitna kod uređenja ove prostorije.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Miss7/Instagram/Facebook

Komentari 0