Beauty

Mara Bratoš: "Svjesna sam važnosti njege kože!"

Fotografkinja Mara Bratoš je jedna od onih žena koju nikada nećete vidjeti s napadnim make upom ili pak otkačenom frizurom. Ona njeguje eteričnu ljepotu i prirodan izgled koji joj odlično pristaje, a baš kao i kada su odjevni komadi u pitanju, i u ljepoti se vodi pravilom da je manje ponekad više.

"Moji prvi kozmetički proizvodi bili su klasične kreme za lice i hranjiva mlijeka za tijelo", prisjeća se Mara Bratoš i dodaje: "Sjećam se svog prvog parfema Nina Ricci, mirisao je cvjetno i mladenački i kada ga se sjetim vraća mi uspomene na tinejdžerske godine provedene uz more u Dubrovniku."

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Mara se počela šminkati tek tijekom treće godine studiranja i ističe kako se tada počela brinuti o svojoj koži. Možda upravo zato što se počela šminkati relativno kasno, kaže da se ne sjeća većih pogrešaka i 'kikseva'.

"Lice njegujem Stohysovim proizvodima, tako da svakodnevnu njegu ne mogu zamisliti bez Hydradvance – kreme za lice, Hydradvacne hidratantnog seruma kojeg nanosim prije kreme i neophodan je za vlagu kože. Kada su temperature niže tijelo njegujem La Roche-Posay kremom od uree koja djeluje hidratantno i kožu duboko hrani", otkrila nam je poznata fotografkinja.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Kaže kako kožu njeguje tijekom cijele godine, pa za posebne prigode samo pozove prijateljicu vizažisticu koja na njegovanoj koži napravi završni 'touch' te pomogne Mari da zablista, što je s njegovanom kožom poprilično lako i jednostavno.

"Svjesna sam važnosti njege kože. Često čitam savjete supermodela Iman koja na svojoj web stranici savjetuje žene o njezi kože. Tako da ne mogu reći da imam neku najgoru naviku. Svjesna sam da će nam koža ako je u sadašnjosti njegujemo, jednog dana biti zahvalna. Sama njega kože je dugotrajan proces", kaže Mara koja voli masaže i tretmane za njegu lica.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Kosu njeguje Paul Mitchell proizvodima za njegu kose. Iako dugo godina radi pramenove na kosi, ona je očuvana zahvaljujući Super Strong Daily regeneratoru, a frizuru uvijek bira prema trenutnom osjećaju. Kako su njene beauty ikone Romy Schneider i Grace Kelly, ne čudi što su to uglavnom jednostavne i ženstvene frizure, koje se daju napraviti bez mnogo kompliciranja.

"Starenja se ne bojim, mislim da može biti lijepo ako je zdravlje prisutno. Kondicija organizma nije uvjetovana dobi pa je na nama samo da se brinemo o sebi. Nemam ništa protiv botoksa i plastičnih operacija", za kraj je dodala Mara.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0