Beauty

Manikura 'mačje oči', što je to? Novi trend lakova za nokte koji nam se svidio na prvi pogled

  • Kada govorimo o manikuri, svako razdoblje donosi neke nove trendove koji vrlo brzo postanu viralni
  • Ovog puta, takva sudbina zatekla je jednu vrlo zanimljivu tehniku ukrašavanja noktiju za koju vjerujemo da će mnogima biti jako fora
  • Radi se o 'cat-eye' tehnici koja je svojevrsni hommage davno zaboravljenim trendovima
  • Pročitaj također: Mašne se ne nose samo u kosi i na odjeći, Nicola Peltz-Beckham nosi ih i na noktima

Kada bi se morala vratiti u prošlost, vjerujemo da bi se sjetila brojnih sedefastih lakova za nokte u ormariću svoju mame. Sedefasti izgled je dugo vremena bio totalno van igre, ali povratkom popularne Hailey manikure, odnosno chrome efekta, ponovno je zaživio. 

Manikura koja je u ovom trenutku u fokusu slična je tom trendu, ali ima i neke razlike. Za početak, samo ime cat-eye proizašlo je iz toga što se ova manikura presijava podsjećajući na mačje oči - reflektirajuće površine na stupićima pokraj ceste koje su pak dobile ime po očima prave mačke koje se noću, obasjane svjetlošću, jednako tako presijavaju.  

Naime, manikura mačje oči je sinergija chroma i velveta, a specifična je zato jer kombinacija spomenutih tehnika daje željeni sedefasti izgled noktiju. Sedefasto možemo opisati i kao stakleno jer je zasad fokus na bijeloj boji, ali može se napraviti i u bilo kojoj drugoj. Ako i sama želiš isprobati ovaj stil uređenja noktiju, možeš se pokušat poigrati sama s kombiniranjem, ali predlažemo da se ipak odlučiš otići kod stručne osobe jer cat-eye će najbolje funkcionirati ako je korišten lak s magnetnim česticama koji se nanosi pomoću magneta koje nerijetko nemamo u svojoj kućnoj kolekciji, kao niti UV lampu koja će sve učvrstiti.

Nama se ovaj stil jako sviđa jer je vrlo profinjen i elegantan, a istovremeno ostavlja dovoljno prostora za eksperimentiranje, posebice kada dođu topliji dani i na noktima poželimo boje. Do tada, glasamo za neutralne tonove koji osim što su otmjeni, idealno se uklapaju u baš sve modne kombinacije.

čokoladni nokti Možda vas zanima 7 manikura kojima stručnjaci predviđaju mjesto u trendovima 2024. Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram / @noor.nailbar

Komentari 0