Beauty

Manikerke slavnih daju naslutiti da će baš ovakve manikure ponovno zavladati Instagramom

Kad tražimo inspiraciju za svoju sljedeću manikuru, uvijek prvo provjerimo što rade nail artistice slavnih. Ove talentirane umjetnice stvaraju neke od najljepših i najkreativnijih dizajna za nokte na modelima i manekenkama na modnim pistama te našim omiljenim zvijezdama, a svoje radove često dijele na Instagramu. Jedan trend za koji se čini da se vraća je ombré manikura koja ima efekt gradijenta različitih boja ili nijansi na svakom noktu. Bilo da preferiramo suptilno prelijevanje boja ili dramatičan kontrast, postoji ombré manikura za svakoga.

Možda vas zanima Top 10 pudera za zrelu kožu! Prekrivaju nesavršenosti bez dodatnog naglašavanja finih linija i bora Rubrika Beauty Beauty

Najljepše ombré manikure Iram Shelton, Betine Goldstein i Andrée Barbet

Ombré manikure definitivno nisu novi fenomen, ali se već godinama razvijaju različite tehnike i varijacije na temu. Najvažnija i najistaknutija značajka ombré manikura je ta da one spajaju različite nijanse, ali i u potpunosti različite boje, ovisno o našem ukusu, kako bi se stvorio slojevit i trendi look. Pored klasične ombré manikure s preokretom, neki od najpopularnijih ombré stilova u posljednje vrijeme uključuju i french te glitter ombré.

 | Autor: Instagram @betina_goldstein Instagram @betina_goldstein Foto: Instagram @betina_goldstein

Donosimo inspiraciju manikerki slavnih - njihove ombré kreacije te upute za to kako ih možemo pokušati izvesti i kod kuće. Betina Goldstein, Iram Shelton i Andréa Barbet kreirale su neke od nama najljepših primjera ombré manikura koje smo odmah poželjele isprobati. One su svestrane i prilagodljive, tako da jedva čekamo eksperimentirati s različitim bojama. Uz toliko mogućnosti, nije ni čudno što ombré manikure ponovno preuzimaju Instagram.

Gucci Guilty Možda vas zanima Gucci Guilty parfem popularniji je nego ikad, je li doista vrijedan svih tih sjajnih kritika? Rubrika Beauty Beauty

Klasična ombré manikura s preokretom

Klasična ombré manikura je nešto hrabriji, ali trendi izbor za one kojima su dosadili njihovi jednobojni nokti. Ombré manikure ostavljaju malo drugačiji i razigrani dojam, a sada više nije toliko važno da ombré manikura uključuje tonove samo jedne boje, sada manikerke slavnih kreiraju divne ombré manikure u kombinacijama raznih boja. Tako nam je posebnu pažnju privukla manikura Iram Shelton koja je ljubičastu boju kombinirala sa sivo-bež nijansom. Jednostavno je pola nokta nalakirala jednom, pola drugom bojom i stopila ih pomoću spužvice. Na kraju je nanijela prozirni lak za sjaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Također, tu su i divni nokti Andrée Barbet koja je ombré manikure doslovno preokrenula te se njezin gradijent ne kreće od korijena prema vrhu nokta nego s lijeva na desno. Također, za razliku od Iram, ona je nanijela lakove isprva na spužvicu, potom je tapkanjem spužvice nanijela lak na nokat. Sve je prekrila sjajnim prozirnim lakom za najljepši finiš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andréa Barbet (@m.o.n.a.j)

Još jedna Andréina ombré manikura nas je oduševila. Kreirala ju je pomoću manje spužvice kojom je tapkanjem nanosila nijanse zelene na bež podlogu i stopila ih za bešavni prijelaz. Kod kuće to možemo napraviti s primjerice kist/spužvicom poput one kojom nanosimo sjenilo na kapke. Kod ove manikure nema pravilnog ni pogrešnog smjera nanošenja laka pa se slobodno možemo prepustiti inspiraciji u trenutku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andréa Barbet (@m.o.n.a.j)

Maybelline Lifter Gloss Možda vas zanima Maybelline Lifter Gloss sjajilo s razlogom je viralni proizvod - usnama daje i sjaj i punoću! Rubrika Beauty Beauty

French i glitter ombré manikure

French ombré manikure su razigrana verzija tradicionalne francuske manikure koja ima nude bazu i bijele vrhove noktiju. Umjesto oštre linije između dviju boja, french ombré manikure imaju element prirodnog blijeđenja koji može stvoriti skoro neprimjetni prijelaz. Ovaj moderni zaokret klasičnog izgleda savršen je za svaku priliku, od vjenčanja do ležernih izlazaka. Nama se posebno svidjela glitter verzija french ombré manikure Betine Goldstein. Za kreiranje ove manikure kod kuće nisu potrebni dodatni alati poput spužvice, dovoljan je kistić od laka.

Glitter ombré manikure su zabavan način na koji svojoj manikuri možetmo dodati malo sjaja. Možemo odabrati nanijeti svjetlucave nijanse na sve nokte ili, poput Betine, nalakirati samo vrhove noktiju, a možemo odabrati i više različitih glitter lakova koji će se bešavno prelijevati iz jednog u drugi, na svakom noktu. Glitter ombré manikure mogu se upariti s bilo kojom baznom bojom i idealne su za zabave, praznike ili kad god poželimo unijeti dozu glamura u svoju svakodnevicu. Iram je pokazala koliko dobro to može izgledati:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Photo: Instagram @iramshelton

Komentari 0