Beauty

Make upom produljite ljetnu preplanulost

Ako i nakon povratka s godišnjeg odmora želite zadržati preplanuo ten, idealno rješenje su make up proizvodi koji naglašavaju preplanulost, a sve o njima otkrila nam je vizažistica Ivana Kalais.

Ljeti smo uvijek nekako zadovoljniji svojim tenom, nego u ostala godišnja doba. Blaga preplanulost većini ljudi dobro pristaje, ali isto tako brzo blijedi, pa se prije ili kasnije suočimo s ispiranjem boje. Međutim, preplanuli look možete produljiti koristeći prave proizvode.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Bronzer je uvijek ključan proizvod za istaknuti preplanulu put, tako ako želimo zadržati ljetnu boju i dalje ga možemo koristiti samo umjereno tj. u manjim količinama nego ljeti. Nude ruž na usnama će uz bronzer jako lijepo istaknuti vaš preplanuo ten", savjetuje vizažistica Ivana Kalais.

Sugerira da uz bronzer i nude ruž kombinirate rumenilo u kremi, ali samo ako nemate masnu kožu te zlatna i bakrenasta sjenila koja podsjećaju na sunce i ljeto, dok je maskara ionako neizostavna.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Da bi efekt bronzera bio glamurozniji pogotovo za večernji izlazak u svoj puder ili čak kremu za lice stavite malo highlightera, ali pritom treba paziti da je struktura vašeg highlightera tekuća kao i vaše kreme za lice ili pudera", savjetuje Ivana.

Dobrodošla su i rumenila narančastih, breskvastih i koraljnih nijansi koja ljepše idu uz preplanuo ten, nego ružičaste. Ljeti treba izbjegavati teške ruževe stoga na usne nanesite sjajilo koraljne ili neke druge jarke boje, a ako ste jako hrabri stavite i tuš u jarkoj boji.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Najčešće pogreške koje žene rade prilikom šminkanja, a pogotovo šminkanja preplanule puti su skoro pa uvijek jako taman puder, često narančaste nijanse bez obzira na ton a i podton kože i naravno jako jako puno bronzera. Znači u svemu je manje više, pa tako i kod ova dva proizvoda, a pogotovo bronzera. Čak je i bolje da vam puder bude malo svjetliji nego tamniji, jer s bronzerom uvijek možete dobiti željenu boju tj. boju vaše puti. Taman puder će postarati lice i istaknuti sve ono što biste željeli ili trebali sakriti", otkriva poznata vizažistica.

Ako vidite da vam niti 'ljetna' niti 'zimska' nijansa ne odgovaraju, Ivana savjetuje da pomiješate nijanse dok ne dobijete željenu. Samo treba pripaziti da teksture budu slične, odnosno ne miješati tekući i kremasti puder.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0