Beauty

Magične beauty formule za najsavršeniji ten

Prekrasan ten bez ijedne mane san je svake žene, a uz naše savjete napokon ćete ga i postići

Donedavno su makeup podloge samo prikrivale nedostatke na koži lica. Međutim, najnoviji kozmetički preparati ove kategorije su praktično ljekoviti - rješavaju i sprečavaju pojavu različitih problema i nedostataka.

Izbjegnite efekt maske

Poslušajte savjete stručnjaka, koji eliminiraju svaku mogućnost da izgledate "prešminkano"

KORAK 1: Odaberite pravi tip podloge

Koristite proizvod koji odgovara vašem tipu kože. Ako imate problem s pojačanim lučenjem masnoće, koristite podlogu koja ne sadrži ulja ( "oil free"), a ako je vaša koža suha, odaberite podlogu s hidratantnim sastojcima.

 | Autor: Getty Images Getty Images

KORAK 2: Odaberite odgovarajuću nijansu

Prije svega, ignorirajte nazive boja na pakiranjima! U stvarnosti ne postoji osoba koja ima zaista "bež" ten ili kožu "boje bjelokosti". Isprobajte podlogu utrljavanjem manje količine u vilični dio lica (koža na rukama je drugačije boje). Nanesite nekoliko podloga na kožu, provjerite boju na dnevnoj svjetlosti i kupite podlogu čija boja se potpuno stapa s vašim tenom.

KORAK 3: Nanesite podlogu kao profesionalac

Ako je u pitanju puder, nanesite ga malim, kružnim pokretima na lice, i to četkicom za podlogu. Počnite od nosa, a onda nastavite prema rubovima lica. Ako koristite tekuću podlogu, ili u kremi, utrljajte je u kožu vrhovima prstiju. Njihova toplina će omogućiti ravnomjerno nanošenje podloge u tankom sloju. Za savršenu završnicu, razmažite podlogu kozmetičkim spužvicom po cijelom licu - samo, nemojte ga koristiti za nanošenje, jer upija podlogu, pa tako uzalud trošite preparat.

 | Autor: Getty Images Getty Images

I, nemojte zaboraviti ...

Prvo nanesete hidratantnu kremu: Nanošenje kreme bar pet minuta prije podloge osigurava bolje upijanje i ravnomjernije nanošenje, a time i prirodniji izgled kože.

Zakamuflirajte i vrat: Kada nanesete podlogu na lice, razmažite je malo sa brade prema vratu. Tako ćete izbjeći pojavu uočljive razlike u boji između lica i vrata. Ako nosite odjeću koja otkriva vaš dekolte, možete nanijeti malo podloge i na ovaj dio tijela.

Završite postupak puderom: Nakon utrljavanja tečne podloge ili podloge u kremi, nanesite i jedan sloj translucentnog pudera u prahu (ili u kamenu), čime ćete fiksirati podlogu i izbjeći pojavu sjaja u "T" zoni lica.

Photo: Getty Images

Komentari 0