Beauty

Ženama od 35. do 55. godine jedan sastojak može poboljšati izgled kože

Skinimalizam se ne odnosi samo na make up rutinu nego i na njegu kože, a kako pravilno hidratizirati kožu da zadrži mladenački izgled otkrila nam je vizažistica na prvom nedavno održanom No make up partyju u Zagrebu

Svi želimo mladoliku, njegovanu i zdravu kožu, no zbog svakodnevnog ritma, to je ponekad teško postići. Znakovi umora često su najvidljiviji na našoj koži, posebno na licu, a kako pravilno njegovati kožu da izgleda mladoliko, otkrivaju nam beauty i skincare trendovi koji će biti u fokusu 2023. godine. Jedan od trendova koji slavi prirodnu žensku ljepotu zasigurno je skiniminimalizam, koji se ne odnosi samo na make up rutinu, nego i na njegu kože, a cijenit će se brendovi koji nude multifunkcionalne proizvode za njegu kože, kao i oni koji paze na okoliš. 
Jedna od prvih slavnih žena  koja je u svijetu proslavila no make up trend zasigurno je holivudska glumica Gwyneth Paltrow, dok su mnoge žene prihvatile da je u svakodnevnoj beauty rutini „manje ipak daje više“. 

U koraku s holivudskim trendovima, zasigurno je bio i prvi hrvatski No Make Up party, koji je u organizaciji agencije Bella Event, nedavno održan u zagrebačkom Rooftop Lateralu. Taj jedinstveni party koji slavi prirodni look okupio je mnoge hrvatske zvijezde, koje su ponosno došle na No Make Up party bez imalo šminke. Pjevačice Natali Dizdar, Zdenka Kovačiček, Feminemke Neda Parmać i Nika Antolos, te primabalerine Iva Vitić Gameiro i Natalie Kosovac bile su oduševljene ovim zanimljivim eventom koji slavi žensku prirodnu ljepotu, a istovremeno ženama daje mogućnost da budu glamurozne i u trendu s najnovijim skincare i make up novitetima. 

 | Autor: Dijana Sajko

Za sve one koji žele prirodan izgled, sjajnu, hidratiziranu i njegovanu kožu, za vrlo korisne skincare trikove i savjete na No Make Up partyju bila je zadužena vizažistica Dijana Sajko. „Jedan od ključnih sastojaka u skincare rutini svake njegovane žene zasigurno je  Q10 koenzim, koji obnavlja naše stanice, a koži vraća sjaj i pomaže joj u borbi protiv bora.“ 

Svi smo čuli za taj čudotvorni koenzim, no jeste li znali da taj koenzim ima ljekovita svojstva, stimulira imunološki sustav te usporava starenje kože. Kako s godinama koža počne proizvoditi manje kolagena, koenzim Q10 idealan je saveznik protiv starenja. 

„Koenzim Q10 idealan je za njegu kože žena u dobi od 35 do 55 godina i pomaže u održavanju mladenačkog i zdravog izgleda kože. Q10 obnavlja stanice kože i smanjuje mogućnost stvaranja bora. No uz pravilnu njegu kože odgovarajućim kremama, potrebno je slijediti i neka osnovna pravila beauty rutine kako bi svaka žena izgledala mlađe i njegovano“, smatra vizažistica Dijana Sajko. Pitali smo je da nam otkrije učinkovite trikove za njegu kože, uz koje svaka žena može izgledati njegovano, a njena koža sjajna i bez vidljivih bora.

 | Autor: Bella event / No Make Up party u Lateralu

„Jedan od osnovnih savjeta je svakako unos dovoljno tekućine da koža ne izgleda dehidrirano. Naravno, tu je i pravilna prehrana, a najveći neprijatelj lijepe i njegovane kože svakako su cigarete i alkohol te slatkiši. Također, vrlo je važno koristiti kreme prilagođene tipu kože svake žene. Ako smo sklone prištićima, to je posljedica masne kože, dok je suha koža sklonija borama. Najvažniji savjet pravilne njege kože je - skidanje šminke prije spavanja i uklanjanje svih nečistoća s kože lica. Nakon tih osnovnih pravila njege, kožu je potrebno pravilno hidratizirati  dnevnom i noćnom kremom i tu je NIVEA Q10 Power linija doista pravi superjunak u borbi protiv bora“,  kaže vizažistica Dijana. 
Tko je ipak želi dašak boje na svom licu NIVEA je predstavila nove korektore u boji te serum koji su svi vizažisti pohvalili i kao odličnu bazu za make up. 

Najvažnije je lice dobro nahraniti i zaštiti tijekom dana. Tu je dnevna linija NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power za učvršćivanje kože sa zaštitnim faktor 15 te je obogaćena koenzimom Q10 koji vidljivo povećava čvrstoću kože i sprječava te smanjuje nastanak bora. Preporučuje se i svakodnevna masaža lica koja potiče cirkulaciju i smanjuje nastanak bora te je idealna u kombinaciji sa NIVEA noćnom kremom

 | Autor: NIVEA NIVEA

„Dnevna skincare rutina smanjuje vidljive tragove umora na našem licu, a koži daje sjaj i prirodnu ljepotu. Skinimalizam je više od beauty trenda jer je napokon u prvom planu prirodna i njegovana koža bez puno šminke. Uostalom, svaka šminka izgleda puno bolje na njegovanoj koži“, zaključila je vizažistica.

NIVEA je jedan od svjetskih brendova koji brine za kožu, ali i dobrobit našeg planeta te promiče ciljeve održivosti. Tu se posebno ističe linija NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power, koja se zauzima za sto postotnu reciklažu i promiču proizvodnju s čišćom, veganskom formulom bez mikroplastike.

Sadržaj nastao u suradnji s NIVEOM HRVATSKA.

Photo: Pexsels

Komentari 0