Beauty
Lip art

Lip art: ove usne nikad neće proći nezapažene i s pravom se smatraju umjetnošću

  • Dok je nekima teško precizno nanijeti i ruž, drugi od usana stvaraju prava umjetnička djela
  • Lip art možda je manje popularan od nail atra, ali svakako ostavlja upečatljiviji dojam
  • Ovako našminkane usne mogu zadržati očuvan izgled i do šest sati

Šminka je nesumnjivo oblik umjetnosti kojim također možemo izraziti našu kreativnu i umjetničku stranu. Jedan od načina spajanja beautyja i umjetnosti je upravo lip art. Ovi makeup lookovi posvećuju svu pažnju dizajniranju izgleda usana, pretvarajući ih oslikavanjem u nešto sasvim novo, od diskretnijeg kreiranja raznih uzoraka na usnama do iscrtavanja voća ili pak oslikavanja scena iz kultnih filmova na njima.

 | Autor: profimedia profimedia  | Autor: Instagram@Marta Rajohnson Instagram@Marta Rajohnson

Često s divljenjem listamo Instagram profile vizažista, pitajući se kako uspiju postići tako zavidan balans između rumenila i highlightera i kako su smislili neki neočekivani spoj boja koji u konačnici djeluje fantastično. Možda nikad nećemo svladati sve njihove tehnike, možemo to barem pokušati vježbom. Međutim, s velikom sigurnošću možemo reći da čak i uz svu praksu svijeta, većina nas nikada neće biti ni blizu toga da možemo učiniti ono što rade ove lip art umjetnice.

 | Autor: Instagram@martarajohnson Instagram@martarajohnson

Možda vas zanima 5-godišnja djevojčica šminka mamu od svoje druge godine, pogledaj kako joj to dobro ide! Rubrika Beauty Beauty

Ryan Kelly, vizažistica sa sjedištem u Marylandu, prakticira - i uistinu usavršava - umjetnost usana posljednje četiri godine, čime je zaradila više od 90.000 pratitelja na Instagramu. Kelly koristi usne kao platno za reproduciranje poznatih slika s zapanjujućom točnošću. "Moja tehnika je evoluirala. Kad pogledam svoje stare radove, pomalo se naježim", kaže ona. "No u stadžaju samo prilično dosljedna. Volim se igrati s trendovima i referencama pop kulture."

 | Autor: Instagram@snacktoknow Instagram@snacktoknow

Jedna od tih referenci: Kellyina rekonstrukcija scene iz filma 'Kućica za ptice', Netflixovog horor filma. Kelly je na usnama naslikala portret Sandre Bullock s povezom preko očiju - zajedno s maglovitom pozadinom - s jednakom preciznošću kao da netko reprodukcira film na njenom licu. Kelly čak često dodaje element nail arta kako bi dodala još treću dimenziju.

 | Autor: Instagram@ryankellymua Instagram@ryankellymua

Lip art | Autor: Instagram@ryankellymua Instagram@ryankellymua Lip art | Autor: Instagram@ryankellymua Instagram@ryankellymua

Zašto bismo olovkom za obrve našminkale usne? Zato jer možemo! I još super izgleda....

Pa kako ona i druge lip art umjetnice to rade? "Kada sam tek počela, sate i sate sam se igrala s idejama. Sve je bilo slikano slobodnom rukom, a izrada je mogla potrajati i do šest sati", kaže Kelly. Sve se promijenilo kada je postala majka.

Shvatila je da će morati poboljšati proces kako bi provodila više vremena sa svojom kćeri. "Vidjela sam jednog vizažista kako koristi papir za prijenos - slično onome što tattoo majstori korise - za oslikavanje tijela i lampica mi se upalila u glavi. Volim imati to kao opciju u danima kad nemam puno vremena."

 | Autor: Instagram@vladamua Instagram@vladamua

Kelly počinje crtanjem golemih usana na papiru; to joj omogućuje da odmjeri proporcije i odluči gdje želi da slika leži. Zatim skicira, skenira i smanjuje kako bi crtež pristajao njezinim usnama. Printa ga na papir za tetoviranje i prenosi na usne, nakon čega šminkom oboji sliku.

Lip art | Autor: Instagram@ryankellymua Instagram@ryankellymua

Trik s olovkom za usne za lijepe i pune usne Možda vas zanima Ovaj uvrnuti trik s olovkom za usne zapalio je Internet, rezultat je uistinu zapanjujući Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram@snacktoknow Instagram@snacktoknow

Međutim, ta šminka definitivno nije običan ruž. Kremasti proizvodi jednostavno nisu prikladni za crtanje sitnih detalja jer se razlijevaju i blijede. Gotovo uvijek se koristi neke vrste bojaza lice aktivirane vodom, a paleta sadrži ogromni raspon boja.

I baš kao što obični ruž za usne nije idealan, obični kist za usne jednostavno ne postiže detalje. Najbolji kistovi za lip art su maleni, tanki kistovi za boje, a u krajnjoj liniji iscrtava se i čačkalicom, pa čak i konacem stvrdnutim uz pomoć superljepila.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0