Beauty 07. travnja 2015.

Lea Mijatović: "Volim se igrati s kosom!"

Danijel Berković/Pixsell.

Pjevačica grupe Teška industrija, Lea Mijatović, već na prvi pogled nalikuje na Marilyn Monroe. Duga plava kosa i crveni ruž njen su zaštitni znak, a više o svojoj beauty rutini otkrila nam je u intervjuu.

"Prvi kozmetički proizvod kojeg sam se dočepala još kao dijete bio je mamin crveni ruž. Obzirom da sam imala redovne nastupe pred ogledalom, styling nije mogao proći bez crvenog ruža, a u onoj već malo "ozbiljnijoj" tinejdžerskoj fazi maskara je bila prvi "ozbiljni" proizvod koji se našao na mom licu tj. trepavicama", prisjeća se simpatična Lea Mijatović.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Takvi rani počeci u šminkanju obično sa sobom povlače i neke beauty pogreške. Lea priznaje kako ima fotografije koje su jako dobro očuvane, ali se nada da neće izaći u javnost, jer je, kao i svi, imala 'kikseve' u fazi odrastanja.

"Ipak je to period kad se tražiš, isprobavaš sve i svašta da bi se u konačnici pronašao u nečemu u čemu se dobro osjećaš. Moj dijapazon traženja je bio jako velik, od sportašice, Barbie looka, metal mode (ako uopće takva postoji), šminkerice... do nekakvih stilova koje ne znam kako bih nazvala jer nisu još izmislili naziv za kombinaciju svega i svačega od jednom", kaže Lea i dodaje kako je bilo i dobrih stilskih trenutaka, ali je ipak smješnije prisjećati se onih loših jer dođu dobro za popravljanje raspoloženja.

Svoju svakodnevicu ne može zamisliti bez micelarne otopine koju je tek nedavno otkrila i koja joj je omiljeni proizvod za skidanje šminke i osvježavanje lica, a visoko na ljestvici nalazi se i krema za lice. Zahvaljujući svakodnevnoj njezi, njena koža je besprijekorna usprkos tome što često nosi tešku šminku.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

"Prvenstveno to mogu zahvaliti dobrim genima da mi lice sve dobro podnosi, a i trudim se povremeno pružiti mu malo njege da se odužim za sav taj make-up koji je više-manje stalno prisutan. Moj nekakav dnevni look je najćešće popraćen jarkim ružem, maskarom i rumenilom, ipak kad su u pitanju snimanja i koncerti volim jače naglasiti oči nekakvim smokey eye izgledom", otkrila je pjevačica Teške industrije.

Lea kaže kako nema loših navika kada je njega kože u pitanju, a eventualno bi volje češće odlaziti na tretmane u kozmetičke salone. Zasad misli da za tim nema potrebe jer ima zahvalnu kožu, ali vjeruje kako će se u budućnosti ipak okrenuti i tom tipu njege, dok se zasad drži svakodnevne njege kod kuće i maske za lice jednom tjedno. Genetici može zahvaliti i za gustu i kvalitetnu kosu koja je podatna za sve vrste eksperimenata, a i dalje izgleda zdravo i njegovano.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

"Svu odgovornost i komplimente vezane za moju kosu moram preusmjeriti na ljude koji se brinu o njoj jer stvarno ja s njom imam minimalan kontakt kad je u pitanju njega i sve ostalo. Volim se igrati s kosom, što se i vidi iz priloženog. Samo u zadnjih pet godina koliko sam pjevačica Teške industrije prošla sam faze od duge plave, duge smeđe, kratke plave, kratke narančaste, malo duže narančasto plave do trenutne plave s kojom se najbolje osjećam", objašnjava Lea.

Najčešće sama dođe frizerki s idejom koju treba realizirati, ali priznaje kako stručne savjete uvijek sluša pa se nerijetko nađu na pola puta. Ipak, kaže da postoji jedna frizura koja je prati od spota za pjesmu 'U meni jesen je', a zove je 'The šiška'.

"Nema mi ništa simpatičnije nego kad mi kaže frizerka kako je klijenti traže da im napravi šišku kao što je ima Lea Mijatović pa smo je odlučili nazvati 'The šiška'", kroz smijeh prepričava Lea.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Starenja se ne boji, jer smatra da ako je naslijedila išta od svoje majke, nema razloga za brigu. Sviđaju joj se žene koje stare dostojanstveno i sa stilom. Nema ništa protiv botoksa i filerima, ap smatra da se, ako osjeti potrebu za tim, neće ustručavati.

"Jednom mi je prijateljica rekla 'Lea kad budeš išla na prvo spoj s dečkom, odmah mu pokaži sliku svoje mame!', pa se nadam da ipak nosim nešto njeno u sebi", dodala je za kraj.

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0