Beauty
1/20

Lakovi za nokte koji će obilježiti ljeto

Nakon duge vladavine pastelnih boja i neonskih nijansi, lakovi za nokte polako pokazuju svoju mirniju i klasičniju stranu. Jedan od razloga pojave novog trenda je i povratak devedesetih koje su obilježile upravo takve manikure.

Tko se sjeća devedesetih i njihovog minimalizma? Dok su sedamdesete obilježile trapezice i disco era, a osamdesete sveopća poplava kiča, devedesete su bile mirne i staložene. Zagasite boje, jednostavni krojevi i monokromatski make-up, vladali su ulicama i modnim pistama, a čini se kako je tako i ove sezone.

Darkerska crna

 | Autor:

Crni lakovi uvijek imaju svoje obožavateljice, bez obzira na trendovske diktate. Iako pomalo neuobičajena nijansa za ljeto, pomoći će vam da se istaknete bez obzira jeste li skloniji rockerskom stilu ili profinjenoj eleganciji (poput Sandre Bullock).

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Osim klasične crne, možete isprobati u lakove u ponoćno plavoj, sivoj ili tamnoljubičastoj boji, a nemojte odbaciti niti šljokice, mat efekte, efekt kože ili pak sedefa, jer oni crnom laku daju jednu sasvim novu dimenziju.

Think pink

 | Autor:

Ružičasta boja ima mnoga lica, ali nama najdraža je ljetna varijanta – boja lubenice, maline i ostalih poslastica. Ružičasti lak je odlična zamjena za crveni, a voli ga i nova miljenica Hollywooda Emilia Clarke.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ružičasti lak u ovako intenzivnoj nijansi najbolje izgleda na urednim i kratkim noktima, bez dodatnih ukrasa. Na dugim noktima, posebno onim oblikovanim u špic bi ovaj lak mogao izgledati neukusno. Dakako, njegovane ruke su neizostavan detalj koji prati rozi lak.

Boje pijeska

 | Autor:

Nude nijanse ove sezone postaju malo određenije, pa su tako najpopularnije nijanse pijeska. Iako ni ostale nude nijanse nisu izašle iz mode, jer ovaj lak je uvijek IN, a boju pijeska obožava i Jennifer Lopez

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Birajte nijanse koje već graniče sa smeđom ili oker tj. nijanse koje su nešto tamnije od uobičajenih nude. Ako vas ta smeđa priča ne privlači, uvijek možete koristiti lagane ružičaste lakove i lakove boje breskve, jer u nudeu nijansa ne čini toliku razliku.

Svemirski sjaj

 | Autor:

Nail art svakih nekoliko sezona dođe i ode s modne scene, a ovog ljeta nosimo ga u njegovom decentnijem obliku. Ugledajte se na Nicki Minaj i okupajte nokte u šljokicama koje daju noktima nevjerojatan sjaj.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

U tome vam može pomoći običan nadlak sa šljokicama, ali i tzv. pješčani lakovi koji u samo jednom sloju u potpunosti prekrivaju nokat svjetlucavim česticama. Takve lakove je teško skinuti, pa se svakako naoružajte vaticama, odstranjivačem, ali i korisnim trikovima.

Cijene lakova pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0