Beauty

L'Oreal tonirani serum ima vrhunske recenzije - provjerila sam jesu li pohvale na mjestu

  • L'Oreal True Match Nude Tinted Serum dobiva same pohvale na društvenim mrežama
  • Riječ je o hibridu koji objedinjuje puder koji prekriva i serum za njegu kože koji sadrži hijaluronsku kiselinu
  • Morala sam isprobati ovaj proizvod s dvostrukim djelovanjem

Sjećam se kako sam u svojim tinejdžerskim godinama, kad sam se tek počela šminkati tu i tamo za izlaske, vodila onom 'više je bolje'. Nosila sam tamnosmeđi ruž i tamnosmeđi (nespretni) smokey eye, a više od svega trebalo je biti tekućeg pudera. Na svoje mlado lice bez nekih izraženijih nepravilnosti, nanosila sam guste slojeve podloge, pa čak i preskakala kremu kako bi efekt 'savršenog tena' bio što dugotrajniji. Danas, na početku svojih tridesetih, kada gledam svoje fotografije iz srednje i svoje lice poput Jokerove maske, ne vjerujem koliko se stvari mijenjaju s vremenom.

 | Autor: missMIND missMIND
Povratak prirodnom looku

Danas sam veliki pobornik 'manje je više' filozofije, barem kada je o make upu riječ. Volim prirodne, neutralne nijanse na svom licu i 'no make up make up look', a puder volim kada je tu, ali da se jedva primijeti da ga nosim. Naravno, volim da mi je ten ujednačen, da ima nježan sjaj i da se ne vidi svaka kapilarica na mom licu, ali, za razliku od nekad, posljednjih godina biram laganije teksture i više pažnje poklanjam sastavu proizvoda. 
To je prvi razlog zbog kojih me zaintrigirao L'Oreal True Match Nude Tinted Serum. Drugi je to što je moja večernja skincare rutina dug proces i ritual od nekoliko koraka koji ne preskačem ni kad se vraćam s partyja u sitne sate. Međutim, moja jutarnja rutina sušta je suprotnost - ujutro volim ostati u krevetu dok god mogu, a onda se brzo spremam i jurim na posao. A čak 1 posto hijaluronske kiseline je u sastavu L'Oreal toniranog seruma što znači da će moje lice dobiti potrebnu hidrataciju koju možda nekad i preskočim u svojoj jutarnjoj jurnjavi. 

Njega i prekrivanje

Naime, proizvođač tvrdi kako je riječ o make-up hibridu koji prekriva kao puder i zaglađuje kožu i vraća joj punoću jedan sat od nanošenja. Naime, hijaluronska kiselina je razlog zbog kojeg mladenačka koža izgleda tako zategnuto jer zadržava molekule vode i ponaša se poput spužve zadržavajući tisuću puta više vode od svoje težine. Stoga je izvrsna za hidrataciju kože. Idemo isprobati!

 | Autor: missMIND missMIND
 
Bočica L'Oreal True Match Nude Tinted Seruma odmah je položila test jer udovoljava dvama mojim važnim kriterijima. Prvo, staklena je, i drugo, ima pipetu s kojom ću lako dozirati serum. Od 10 ponuđenih nijansi, odabrala sam nijansu 2-3 Light koja najbolje odgovara mom tenu. Kako piše u uputama, dobro sam protresla bočicu i na dlan nanijela 3 kapi. Zanimljivo, u uputama stoji da razmažem prstima tonirani serum kao što bih razmazala obični serum na lice. 

Funkcionira li?

Malo sam bila skeptična, ali stvarno je upalilo. Pomnije sam još prešla prstima preko nabora ispod očiju, oko obrva i nosnica i rubu brade prema vratu i stvarno je podloga 'sjela' savršeno. Nema prljavih kistića ili spužvica, ovaj puder se prstima razmazuje tako precizno i brzo da jednostavnost nanošenja zaslužuje same pohvale. Međutim, kakav je učinak?
Pogledala sam svoje lice u zrcalo i vidjela lijepo ujednačen ten nježnog sjaja. Iznenadilo me koliko ovaj Tinted Serum ima laganu teksturu, a ipak dobro prekriva - uopće nisam morala koristiti korektor niti nanositi drugi sloj na bilo koji dio lica. Nema ni vidljivih razmaza na pregibima niti se vidi praškasti trag kakav često puder s dobrom prekrivnom moći zna imati. Odlična stvar za cure koje poput mene vole prirodni, ali dotjeran izgled. 

 | Autor: missMIND missMIND

Sat vremena kasnije: 

Morala sam provjeriti je li sve na svom mjestu. Efekt seruma je postojan - boja je nepromijenjena, ten prirodno blista i izgleda besprijekorno. Jedino što se promijenilo je da ima bolji 'plumping' efekt - hijaluronska kiselina je odradila posao i zadržala puno vode što je zagladilo teksturu moje kože koja izgleda punije i zategnutije. Ono što bih napomenula je i to da ovaj tonirani serum zaista može trajati dugo. Naime samo 3 kapljice transformirale su moj ten.  

 

Photo: missMIND

Komentari 0