Beauty

Kratka kosa je hit sezone

Svi smo se barem jednom u životu ošišali na kratko, iz čiste znatiželje ili tek tako, u nekom ludom trenutku i većina nas nije požalila. Oni koji nisu nikada skupili hrabrost, ne znaju što propuštaju.

 | Autor: Colin Roy Colin Roy Ako osluhnete mušku populaciju, primijetiti ćete da se dijele na dva tabora: one koji jednostavno obožavaju žene sa kratkom kosom i doživljavaju ih jakim i zanimljivijim. Tu je i onaj drugi dio po kojima žena bez duge kose jednostavno nije ženstvena ni privlačna. Realno, vi ste jedina osoba koja bi trebala odlučivati o dužini svoje kose. Veliki se broj žena odlučuje na drastičnu promjenu frizure, nakon nekog gadnog prekida veze, bolesti ili jednostavno zato što žele naglasiti oštar zaokret u svome životu i reći svima: "Jaka sam, samostalna i jednostavno to mogu."

Kratka kosa daje osjećaj lakoće i nesputanosti, no, da bi bila jednostavna za održavanje kod kuće mora biti savršeno ošišana. Jednako tako ukoliko se odlučite za drastičan rez morate biti spremni na češće posjete frizerskom salonu. Kratka kosa ne znači da ćete izgledati kao dečko i u većini slučajeva uz dobar styling djelovati ćete ženstvenije ili otkačenije, ovisno o tome koji efekt želite postići.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Što se tiče boja, kratka je kosa po tom pitanju uistinu zahvalna i možete nositi baš sve nijanse koje volite, a dodatna je prednost što i mali izrast neće na kratkoj kosi djelovati neuredno. Ukoliko imate dulje šiške ili neku dužu sekciju, možete ih dodatno naglasiti pramenovima, no na jako kratkoj kosi pramenovi nikako nisu poželjni jer bi vam se moglo desiti da dobijete efekt takozvanih "tigrića".

Kratke su frizure uvijek u modi i mijenjaju se neki sitni detalji, no svi se stilovi više manje vrte u krug. Bitno je samo izabrati frizuru koja odgovara vašem obliku lica, načinu života i stilu oblačenja.

Charlize Theron koja je nedavno zbog uloge drastično skratila kosu, izgleda prekrasno nježno i ženstveno, a isti je slučaj i sa Anne Hathaway. Halle Berry već duže vrijeme njeguje svoj dječački stil i ukoliko usporedite njen sadašnji izgled sa prijašnjim dužim varijantama frizure, morate se složiti da sada izgleda mlađe i svježije. Emma Watson, Carey Mulligan, Michelle Williams i Ginnifer Goodwin samo su neke u nizu holivudskih ljepotica koje već neko vrijeme nose prekrasne kratke frizure, služeći tako kao primjer mnogim mladim djevojkama koje još uvijek traže svoj stil.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0