Beauty

Kosa vam se stalno masti? Možda radite ove greške

Ispravite ovih tipičnih osam pogrešaka i podarite svojoj kosi dugotrajniji svježi i čisti izgled

Ako vam se kosa zamasti nekoliko sati nakon što ste je oprali, možda negdje griješite s njegom ili stiliziranjem. Provjerite činite li neku od ovih pogrešaka i ako jeste, ubuduće biste ih trebali izbjegavati. 
         
Pogreška #1: Ne stavljate dovoljno šampona 

Zbog ovoga bi vaša kosa mogla postajati masnija i masnija. Ulje i mrtve stanice kože tada se talože na vašem vlasištu i otežavaju kosu.   

Pogreška #2: Perete prečesto kosu

Treba pronaći pravu mjeru – ni prečesto, a ni prerijetko. Ako prečesto perete kosu, stalno uklanjate masnoće s tjemena, a ono će reagirati tako da ih počne proizvoditi još više. Pokušajte svesti pranje kose na najviše dvaput tjedno.
Pogreška #3: Ne nanosite regenerator kako treba. Da biste kosu održavali lijepom i njegovanom, treba vam regenerator, ali pazite koliko ga i kako nanosite. Ako ga stavljate na vlasište, to će ga zamastiti zato nakon pranja kose regenerator nanesite samo od sredine kose do vrhova.

Pogreška #4: Ispirete kosu jako vrućom vodom

A to isušuje vlasište – koje zatim izlučuje još više masnoće da ublaži tu suhoću. Perite kosu toplom vodom, a posljednju minutu ispiranja koristite hladnu vodu što će zatvoriti folikule.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Pogreška #5: Koristite preteške proizvode za styling

Voskovi, kreme i ulja za kosu mogu je zamastiti. Ako vam se kosa masti, tražite proizvode s formulama za masnu kosu.

Pogreška #6: Svaki dan peglate kosu

Ovo može dovesti do toga da vaša kosa izgleda još masnije. A uz to, ispeglana kosa leži uz glavu dolazi više u kontakt s licem i tako izgleda masnija. Prorijedite peglanje i pronađite neku ležerniju frizuru koja vam pristaje.  

Pogreška #7: Vaš alat nije čist

Četke, češalj, figaro, pegla za kosu…Sve ovo, ako je prljavo, može ostaviti traga na vašem vlasištu i kosi jer se prljavština prenosi. Često perite četke i češljeve u šamponu i čistite svoje električne uređaje vlažnom krpom. 

Pogreška #8: Previše se oslanjate na suhi šampon

Koliko god šamponi za suho pranje bili praktični, oni nisu namijenjeni za svakodnevno korištenje jer se mogu taložiti na tjemenu.

Photo: Getty Images

Komentari 0