Beauty

Konjski rep - praktičan i u trendu

voju dugu kosu možete nakovrčati, izravnati, složiti u trendi punđu ili pak isplesti malo remek djelo ukoliko poznajete različite tehnike pletenja pletenica. Ali što kada ste u žurbi? U vremenskoj stisci se uvijek iznova okrećemo dobrom, starom konjskom repu.

On svakom outfitu može dati dozi zaigranosti, ali i ozbiljnosti, ovisno o tome hoćete li ga ukrasiti nekim detaljem ili strogo zalizati. Kako se konjski rep nosi ove sezone, otkrila je Avonova stilistica Tippi Shorter. Jedino pravilo pri nošenju konjskog repa je da imate dovoljno kose kako biste ga uopće mogli napraviti, ali ukoliko nemate – ne očajavajte! Čak ne morate otići ni na ugradnju ekstenzija, nego možete nabaviti jednostavan umetak kojeg pomoću kopče možete pričvrstiti za svoju kosu.

Ravan, kovrčav ili valovit? Odabir je na vama, ali imajte na umu da različite teksture kose ostavljaju različit dojam. Ravna kosa će bolje izgledati na poslovnom sastanku ili dok nosite glamuroznu večernju toaletu, a kovrčava ili valovita će podići i najobičniju kombinaciju traperica i majice. Ono na što bez obzira na teksturu kose treba obratiti pažnju je tzv. mlada kosa ili vlasi pune elektriciteta koje često narušavaju dojam. Prije sušenja kose, ali i nakon njega nanesite anti-frizz serum koji će ukrotiti i najneposlušniju kosu.

 | Autor:

"Moja inspiracija za reviju Richarda Chaija su bile teksture. Stil je pomalo neuredan, nemaran i napravljen na kosi koja nije prana dva dana tako da se može lakše stilizirati. Duboki razdjeljak je povučen s jedne strane, ali dok je kosa bliže glavi čupava, rep je gotovo savršeno ravan. To je kombinacija dvaju tekstura koje su hit ove, ali i nadolazeće sezone. Volim onu frizuru koju žena ima kad tek izađe iz kreveta, ali i savršeno ravnu kosu, a ovako dobivam najbolje od oba svijeta." objasnila je Tippi, dodajući kako prije samog stiliziranja valja dobro nahraniti kosu, jer je samo zdrava kosa – lijepa kosa.

Žene koje učestalo nose konjski rep se nerijetko žale kako im je kosa ispucala na mjestu gdje stoji gumica, stoga je iznimno važno da poziciju gumice promijenite s vremena na vrijeme. Na taj način nećete vršiti pritisak na vlas uvijek na istom mjestu te ona neće puknuti. 

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Želite li dodatno zaštiti svoju kosu, rep svežite gumicom bez metalnog dijela koji često trga vlasi. Nabavite li gumice obložene tkaninom, one će još više umanjiti štetu od repa. Kovrčave žene i žene s mnogo kose se također suočavaju s problemom pucanja gumica. Umjesto klasičnih gumica koje  su često premale za veće količine kose, u frizerskim trgovinama potražite gumice s kukicama koje se omotaju oko kose i učvrste. Možete ih rastezati do mile volje, ali one neće puknuti. Drugo rješenje se krije u trakama za kosu koje mogu poslužiti umjesto gumice, a dovoljno su snažne da obuhvate cijelu kosu.

Konjski rep se smatra frizurom za slobodno vrijeme ili pak teretanu, ali i on može biti glamurozan. Želite li rep nositi tijekom večernjeg izlaska, stavite dota spreja za sjaj koji će kosi dati zdrav izgled. Odvojite jedan pramen od repa i omotajte ga oko gumice za kosu kako bi rep izgledao urednije i glamuroznije.

Photo: None

Komentari 0