Beauty

Konjski rep – hit frizura sezone

Frizura koju ove sezone ne možete izbjeći je konjski rep. Vidjeli smo ga na reviji 3.1. Philipa Lima, Jil Sander i Marc by Marc Jacobs, a pošto ova frizura nikada ne izlazi iz mode pravo je vrijeme da vas Dajana Brlić iz Trilaba upozna s njegovim čarima i najnovijim trendovima.

Trendovi u kosi se mijenjaju iz sezone u sezonu, ali neke stvari uvijek ostaju iste. Konjski rep je jedna od njih jer ova brza, jednostavna i praktična frizura osvaja žene svih duljina i tipova kose. Čak i one žene koje je smatraju neuglednom, posežu za njom u slučaju nužde, kada treba kamuflirati masnu kosu ili frizuru bez oblika.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kakav rep nosimo?

"Jedna od najpopularnijih frizura je visoki konjski rep za koji kosa ne mora biti svježe oprana, jer ćete je tako lakše oblikovati. Nosi se i niski rep koji je idealan za srednje dugu i dugu kosu s duljim šiškama. Možete ga nositi preko ili iza ušiju, a šiške na razdjeljak ili na stranu. Kombinacija šiški i repa izgleda istovremeno elegantno i otkačeno" objašnjava Dajana, master stilistica iz Trilaba.

Konjski rep ove godine odlazi u dva ekstrema. Prvi je savršeno gladak i nisko položen rep. Ova frizura zahtijeva savršeno ravnu kosu bez naelektriziranih vlasi koje strše, stoga su glačalo za kosu i dobar anti-frizz serum nužni.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Drugi ekstrem je izrazito čupav rep koji se postiže tapiranjem. Idealan je za žene s valovitom kosom kojima je dovoljno tek nekoliko poteza češljem kako bi dobile rep pun volumena. Za oba trenda karakteristično je koketiranje s razdjeljcima. Na stranu ili po sredini – svejedno je, dok god je on dubok i izražen.

Kako napraviti rep?

Iako svaka žena zna napraviti osnovni rep, postoji nekoliko varijacija koje su teže za napraviti. Jedna od njih je retro rep s natapiranim gornjim dijelom: "Važno je početi s kosom koja je suha i s lagano uvijenim vrhovima za bolji retro efekt. Uzmite gornji sloj kose i podignite ga u "krunu". Taj dio kose natapirajte. Nakon toga uzmite ostatak kose i svežite ga u visoki rep. Dio koji ste natapirali površinski počešljajte kako bi se stopio s ostatkom kose i ne bi izgledao neuredno" otkrila je Dajana i dodala kako je takav oblik repa izrazito ženstven.

Niti mnoge poznate dame nisu odoljele ovoj jednostavnoj i praktičnoj frizuri. Tako se rep često viđa i na crvenom tepihu. Nose ga Salma Hayek, Jessica alba, Naomi Watts, Fergie te mnoge druge poznate dame.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Čak i ovako jednostavna frizura ima svoje zahtjeve. Jedan od njih je da traži savršen make up jer otkriva lice: "Rep otkriva lice stoga treba obratiti pažnju na make up. Ukoliko mislite da imate klempave uši ili velik nos, možda ćete se osjećati nelagodno sa zalizanom kosom pa radije pustite nekoliko pramenova uz lice. Gumica neka bude u boji kose, a metalne dijelove sakrijte jednim pramenom kose kojeg ćete omotati oko nje" kaže Dajana Brlić i dodaje kako konjski rep traži kosu dugu barem do ramena ali i da ne smijete zaboraviti kako rep ističe lice i oblik glave i da sve što trebate napraviti je odabrati neki koji vam pristaje.

Želite li saznati nešto više o problemima s kosom poput ispadanja i kako ih riješiti, posjetite portal Zdrava Krava.  

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0