Beauty

Koje boje za kosu nosimo ovog proljeća?

Bojanje kose postalo je neizostavan dio beauty rutine, jer je izrazito mali broj žena kojima sijeda kosa odlično stoji. Svake sezone stižu nam novi trendovi i tehnike bojanja, a što ćemo nositi ovog proljeća otkrila nam je Teuta Mesaroš iz salona Teuta.

Iako se trendovi u bojanju kose nešto sporije mijenjaju, gotovo ih je nemoguće izbjeći. Da je uistinu tako, dovoljno je prošetati bilo kojim gradom i vidjet ćemo žene koje imaju gotovo identične frizure.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

"Ove godine je kod bojanja kose naglasak na jednoličnoj boji, što ne znači da boja mora biti jednaka od korijena do vrhova, ali definitivno mora biti punija nijansa. Nose se zlatno-bež nijanse kod svjetlijih djevojaka, te smeđa s bakrenim i toplijim refleksom kod tamnijih djevojaka. Također, na velika vrata se vrača izbjeljivanje kose", objasnila je Teuta Mesaroš.

Ono što je važno je da boju kose uvijek prilagodite svom prirodnom tenu, ali i da budete realni kod očekivanja, posebno kad se radi o velikim promjenama. Ako niste za promjene, svoju frizuru uvijek možete obogatiti pramenovima, za koje Teuta smatra da su jedina tehnika bojenja koja se uvijek nosi.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

"To posebno vrijedi ako govorimo o balayage pramenovima koji su najsličniji prirodnom efektu kose posvijetljene od sunca. Ovaj način stavljanja pramenova preporučujem djevojkama koje žele pomalo reljefni efekt i sjaj kose. Baby lights je nova tehnika pramenova i odlična je za žene koje prvi put boje kosu i nisu spremne svakih par mjeseci iznova raditi pramenove, nego samo lagano sjenčanje i sjaj", kazala je naša sugovornica.

Još jedan novitet je i konturiranje lica kosom na način da se pramenovi stavljaju ovisno o obliku lica kako bi se naglasile prednosti, a prikrili nedostaci. Ono što je definitivno izašlo iz mode je ombre, posebno u kombinaciji prirodnih boja, dok ga još uvijek volimo vidjeti na kosi obojenoj u otkačenim nijansama.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

"Ombre je definitivno već stara tehnika bojenja kose, ali puno se djevojaka pronašlo u njemu. Trendovi u kosi se dosta sporo mijenjaju tj. koliko dugo treba da se klijenti priviknu i prihvate neki novi trend toliko dugo im je i teško odbaciti ga", istaknula je Teuta za kraj.

Photo: Thinkstock

Komentari 0