Beauty

Kako se na brzinu riješiti podočnjaka i "umorna" pogleda

Zašto izgledati starije i umornije nego što doista jesi, a upravo tako djeluješ s natečenim očima. To je često vrlo frustrirajuće, ali postoji rješenje…

Šokiraš se kad ujutro pogledaš u ogledalo i vidiš natekle i „umorne“ oči? Odsad se više ne moraš bojati! S ovih pet trikova na brzinu ćeš izgledati „budno“ – najkasnije kad dođeš do posla. 

1. Manje kave, više vode 

Već vjerojatno znaš kakve sve predivne efekte može imati čaša tople vode ujutro. Ako je popiješ umjesto dnevne šalice kave, djelovat će na područje oko tvojih očiju. Također kao i pravi sastojci za prvi dnevni obrok: omega-3 masne kiseline zaslužne su za finu kožu, a nalaze se u lanenom ulju, orasima, sjemenkama lana itd. Dakle, dodaj te namirnice svom doručku! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Dalje prste od korektora 

Korektor je čarobno oružje protiv podočnjaka? Nažalost, to bi bilo previše jednostavno. Ako nateklo područje ispod očiju prekriješ s puno korektora, samo ćeš ga dodatno naglasiti. To vrijedi osobito za korektor svjetlijeg tona od tvog tena. Dobro se posavjetuj koji ton (i koja marka) korektora odgovara tvojoj koži te oprezno umasiraj malu (!) količinu vrhovima prstiju. 

Možda vas zanima Genijalno! Ovom masažom doista možeš smanjiti podočnjake Rubrika Beauty Beauty

3. Naglasi trepavice 

Najljepše odvraćanje sa nateklih očiju su lijepe trepavice. Nemoj zaboraviti ni kakav dobar efekt stvara i uvijač za trepavice. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Pronađi pravi položaj za spavanje 

Naravno da ne možemo uvijek utjecati u kojem položaju ćemo ležati za vrijeme spavanja. Međutim, činjenica je da za jasne, budne oči, ne smijemo spavati s licem u jastuku. Tada smanjena cirkulacija krvi pogađa prvenstveno oči, a ako je lice okrenuto prema dolje, skupljat će se više tekućine u području oko očiju – i to se vidi sljedeće jutro. 

Možda vas zanima Uradi sama: Čarobne ledene kockice protiv podočnjaka i iritacija kože lica Rubrika Beauty Beauty

5. Izbjegavaj tamna sjenila 

Tamna, plava ili zelena sjenila u kombinaciji s tamnim podočnjacima daju očima „nabuhli izgled“. Ako se ipak ne želiš odreći sjenila, onda radije koristi tople zlatne tonove ili nosi nježni nude. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0