Beauty

Genijalno! Ovom masažom doista možeš smanjiti podočnjake

Vjerovala ili ne, masažom natečenih podočnjaka potaknut ćeš izlučivanje toksina koji su uzročnici stvaranja vrećica ispod očiju

Podočnjaci su vrlo česti estetski problem koji nastaje zbog različitih uzroka, a do izražaja najčešće dolaze nakon neprospavane noći. Osim što izgled lica čine ispijenim i umornim, ove istaknute vrećice i opuštena koža dodaju i neželjene godine. A to nikako ne želimo! Srećom, ovaj problem ima svoje rješenje. Naime, uz različite kozmetičke pripravke i preparate, u ublažavanju tamnih i natečenih podočnjaka pomoći će ti i jedna vrlo jednostavna masaža.

Možda vas zanima Isprobala sam masku za podočnjake sa sodom bikarbonom, ovo je rezultat Rubrika Beauty Beauty

Riječ je o 10-minutnom postupku kojega možeš izvesti sama tako da laganim, ujednačenim i ponavljajućim pokretima od nosa prema sljepoočnicama svojim podočnjacima priuštiš blagu limfnu drenažu. Takva masaža transportira i čisti metabolički otpad iz vezivnoga tkiva i tako smanjuje natečenost podočnjaka. Prva dva tjedna postupak izvodi svakodnevno po 10 minuta, a potom ga ponavljaj svaki drugi dan u trajanju od tri do pet minuta. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Uradi sama: Čarobne ledene kockice protiv podočnjaka i iritacija kože lica Rubrika Beauty Beauty
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0