Beauty

Kako se boriti sa suhoćom kože?

Suhoća kože zimi postaje prioritet u svakodnevnoj njezi kože tijela. Vanjski čimbenici utječu na našu kožu, a tijekom hladnijih dana potrebna je dodatna njega kako bi je zaštitili. Vrlo suha koža češća je pojava no što vjerojatno mislimo, pogotovo kod djece. Atopijski dermatitis kronična je alergija koja se razvija na genetski predodređenim mjestima na koži.

 | Autor: Lipikar Baume AP rješenje je iz laboratorija La Roche-Posay koji donosi rutinu njege za kožu sklone atopiji. Atopična koža je iznimno suha koža koju prati osjećaj zatezanja i svrbež kojeg dermatolozi nazivaju pruritus. Vidljivi simptomi uključuju ljuštenje i ponekad hrapava crvena područja na licu i tijelu, pregibima vrata, laktova i koljena te na dlanovima i stopalima. Neki od važnijih čimbenika koji mogu pogoršati atopijski dermatitis su suha koža, topline i znojenje, alergeni i stres. Dermatolozi savjetuju kako je bitno razviti rutinunjege kože sklone atopiji. Pranje kože u slučaju atopijskog dermatitis postaju glavni prioritet.

Lipikar Baume AP (155,78 kn) je balzam za tijelo koji vraća lipide, bori se protiv iritacija i svrbeži. Trenutno umiruje kožu i prekida ciklus svrbeža da sačuva dugotrajan osjećaj ugode na koži. Nemastan je, ne lijepi se i omogućava brzo odjevanje nakon nanošenja. Potrebno je samo jedno nanošenje dnevno, a tekstura brzo penetrira u kožu i time skraćuje vrijem eupijanja kreme u kožu. Ovaj balzam vraća lipide čak i najsušoj koži u rekordnom vremenu i sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka niancinamida koji spriječava razvoj srvbeža te shea maslac koji nadomješta osjećaj ugode.

U kolekciji Lipikar se uz balzam nalaze i Lipikar Syndet, kremasti gel za pranje te Lipikar Huile, ulje za pranje tijela.

Photo: None

Komentari 0