Beauty 05. veljače 2019.

Kako nanijeti puder na problematičnu kožu - a da još ne pogoršaš stvar

Instagram @haileybieber.

Temelj svakoga makeupa svakako je puder, a u nastavku donosimo savjete kako ga pravilno nanijeti ako imaš problematičnu kožu...

Problemi s kožom nisu ni malo ugodni i nerijetko ih pokušavamo sakriti šminkom, ali često nam to baš i ne uspijeva. Najčešće je to upravo zbog nepravilnog nanošenja pudera. Nakon što odaberemo pravilnu nijansu pudera, moramo naučiti i kako ga pravilno nanijeti. 

 

Priprema

Prvi i najvažniji korak je čišćenje lica. Kožu trebamo pripremiti za puder, a to znači da, prije svega, treba biti potpuno čista. Dakle, prije nanošenja kreme i pudera, lice treba očistiti odgovarajućim sredstvima čija svojstva odgovaraju tipu tvoje kože. Preporučuju se preparati koji dubinski uklanjaju nečistoće, čiste pore i ne iritiraju kožu. Nakon toga, kožu je potrebno hidratizirati laganim hidratantnim kremama koje nisu na bazi ulja. Sljedeći korak je primer, čija je uloga, osim dugotrajnijeg trajanja, i matiranje kože. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Losion za čišćenje lica (Clinique - 155 kn), hidratantna krema (Dr. Hauschka - 139 kn)

Nanošenje pudera

I u ovom slučaju vrijedi ona - manje je više! Nanošenje pudera u debelom sloju kako bismo prekrile nepravilnosti na koži samo je zabluda. Tako, zapravo, postižemo kontraefekt, odnosno nepravilnosti na koži još više dolaze do izražaja. Prema tome, puder je poželjno nanijeti u tankom sloju kako bi koža izgledala što prirodnije. Za najbolji učinak, puder nanesi četkicom počevši od najproblematičnijih dijelova. Ten ujednači spužvicom za blendanje, koju prethodno trebaš smočiti da ne bi upila previše pudera. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Korektivni puder (Vichy Dermablend 3D - 172 kn), tekući puder (Bobbi Brown - 449 kn)

 

Matiranje

Na kraju, naravno, želimo izbjeći to da nam se koža umasti što nije rijetkost kod problematične kože. Zbog toga ovaj korak nipošto ne trebamo preskakati. Nakon što naneseš tekući, trebaš nanijeti transparenti puder u jako maloj količini. On ima nešto lakšu strukturu nego puder u kamenu pa neće biti težak na koži. Ako ti se koža unatoč tome počne mastiti, možeš ga nanijeti u još jednom sloju. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Puder za fiksiranje (Claudia Schiffer - 289 kn), bezbojni puder za fiksaciju (Rimmel London - 34,90 kn)

Komentari 0