Beauty

Kako možeš sama ošišati šiške ili ispucale vrhove kao da si bila kod profesionalnog frizera

  • Želiš uštedjeti nešto novaca? Ili jednostavno nemaš vremena otići do frizerskog salona?
  • Otkrit ćemo ti trikove koji će ti pomoći da se fino sama ošišaš kod kuće 
  • Naravno, ne mislimo da od duge napraviš kratku frizuru, ali manji zahvati ne bi trebali biti problem

Prošla godina je bila sve, samo ne normalna. U vrijeme lockdowna nije radilo gotovo ništa, osim trgovina nužnim namirnicama. Naravno, i frizerski saloni bili su zatvoreni. Danas, na sreću, rade, ali… Ako već prošle godine nisi naučila kako se sama šišati kod kuće, nikada nije kasno. Ovi trikovi frizerke Kali Ferrara iz New Yorka pomoći će ti da se sasvim pristojno ošišaš sama kod kuće, bez obzira na tvoju razinu vještine.

Možda vas zanima Ove žene su samo odrezale šiške, a promjena je takva kao da su bile na estetskoj operaciji Rubrika Beauty Beauty

Primjetni raspucali vrhovi? Isprobaj ovu tehniku

Što je kosa dulja, sklonija je „pucanju“, to jest vrhovi su neuredni. Ferrarin savjet? Suhu kosu razdijeli po sredini, skroz od prednje strane do vrata straga. Zatim svaku polovicu sa strane povuci prema naprijed i škarama za kosu odreži vrhove u ravnoj liniji. Tako ćeš ošišati mrtve krajeve , a kosa straga će zadržati uredan i prirodan rez u obliku slova „U“.

via GIPHY

Predugačka kosa sa strane? Koristi mašinicu za šišanje 

Imaš li kratku frizuru kosa koja je sa strane previše izrasla učinit će je neurednom i djelovat će neodržavano. Stoga ošišaj kosu sa strane pričvršćivanjem nastavka broj „8“ na muškoj mašinci za šišanje. „Nastavak stvara zaštitu koja ostavlja najmanje 2,5 cm kose, odnosno osigurava kako slučajno ne bi previše skratila kosu“, kaže Ferrara. Kosa neka bude suha, a mašinicu koristi pokretima prema dolje sa strane i straga dok ne postigneš željenu duljinu.

Možda vas zanima Neke žene šišaju kosu prema prema mjesečevom kalendaru, evo kako to funkcionira Rubrika Life&style Life&style

Šiške ti padaju u oči? Reži ih okomito

Da, možeš skratiti šiške bez da zabrljaš! Jednostavno zaveži kosu u rep (ili je sa strane zakopčaj kopčama) tako da samo šiške vise naprijed. Kosa mora biti suha. Zatim češljem s gustim zupcima potegni kroz šiške zaustavljajući se tik iznad vrhova. Laganim pokretima, držeći škare uspravno "rezuckaj" vrhove dok ne postigneš željenu duljinu.  

via GIPHY

Photo: Unsplash/Tyler Nix

Komentari 0