Beauty

Kako kupiti dobru maskaru za malo novca? Ovo je 9 najboljih maskara drogerijskih brendova

 • Mnogo je žena uvjereno da su odlične maskare redovito i isključivo one koje su u visokom cjenovnom rangu, a što nikako nije slučaj
 • Bilo da trepavice želimo podebljati, produžiti ili podignuti, istražili smo kompletnu ponudu drogerijskih maskara i izdvojili one najbolje
 • Uz to imamo i pokoji savjet kako kupiti drogerijsku maskaru kao pravi profesionalac

Nismo sigurni u kojem se točno trenutku i kako to dogodilo, no mnoge su žene nekako povjerovale da su odlične maskare redovito i isključivo one koje su u visokom cjenovnom rangu, a što nikako nije slučaj. Kao što je to nepisano pravilo za puno stvari, cijena nije nužno pokazatelj kvalitete pa je tako i izvrsne maskare moguće pronaći po itekako pristojnim cijenama. Bilo da trepavice želimo podebljati, produžiti ili podignuti, istražili smo kompletnu ponudu drogerijskih maskara i izdvojili one najbolje. A imamo i pokoji savjet kako kupiti drogerijsku maskaru kao pravi profesionalac!

Formula

Na tržištu postoje mnoge vrste maskara, a svaka od njih ima svoje prednosti. Neke od najčešćih formula one su za produljenje trepavica zahvaljujući kojima one izgledaju značajno duže, tubing maskare koje, zahvaljujući svojoj polimernoj formuli obavijaju svaku dlačicu, maskare za volumen uz koje naše trepavice izgledaju gušće i vodootporne maskare koje su osmišljene kako bi preživjele znoj, suze i padaline.

Nijansa

Koja će nijansa maskare nekome najbolje odgovarati ovisi o tome kakav stil šminkanja preferiramo. Za prirodan izgled najbolje su nijanse koje odgovaraju našoj boji kose ili su tek jednu nijansu tamnije, dok se dramatičnost najbolje postiže tamnijim nijansama. Tu su dakako i maskare u bojama koje mnogi vole nositi u posebnim prilikama. Osobama svijetle puti u pravilu najbolje pristaju smeđe i  svijetle maskare koje će maksimalno naglasiti trepavice, a one tamne ili u intenzivnim nijansama najbolje će pristajati tamnoputima kako bi se spriječilo stapanje trepavica s licem.

plava maskara Možda vas zanima Maskare u boji ovog proljeća nasljeđuju šarene eyelinere - i više nam se sviđaju Rubrika Beauty Beauty

Oblik četkice

Oblik četkice nikako nije glavni čimbenik za postizanje predivnih trepavica, no silikonske četkice poznate su po tome da nanose veću količinu proizvoda na trepavice u kraćem vremenu. Tradicionalne četkice kružnog voluminoznog oblika omogućuju preciznije nanošenje, no zahtijevaju nešto više vremena i ponavljanja. One četkice koje su intenzivno nazubljene dobre su jer pomažu u razdvajanju trepavica i daju im prirodan izgled.

 | Autor: Instagram @johannaherrstedt Instagram @johannaherrstedt

Kako spriječiti stvaranje grudica?

Ova je omražena pojava u stanju iritirati naše oči i dovesti do sljepljivanja trepavica, no ono čega mnogi nisu svjesni je da je grudanje najčešće povezano s načinom na koji nanosimo maskaru, a ne sa samom formulom. A evo i kako ga izbjeći!

 • Važno je ne pretjerivati s nanošenjem. Uvijek je poželjno pričekati da se prvi sloj potpuno osuši prije nanošenja idućeg, kako bismo mogli vidjeti kako će izgledati konačni učinak.
 • Dobra je ideja obratiti pažnju na sam oblič četkice jer što je ona gušća, to je veća vjerojatnost da će se maskara zgrudati.
Možda vas zanima Zbog ove popularne maskare s TikToka žene otkazuju termine za ekstenzije trepavica Rubrika Beauty Beauty

Trebamo li koristiti primer za trepavice prije nanošenja maskare?

Budući da većina maskara ima dobro razvijene formule koje nerijetko u sebi već sadrže primer, nije ga potrebno posebno nanositi. 

Još jedna stvar koja doprinosi postojanosti i dugotrajnosti maskare je provjera jesu li trepavice besprijekorno čiste. Ovo se odnosi na ostatke maskare od prethodnog dana za koje je i više no poželjno, da ne kažemo obavezno, da su u potpunosti uklonjeni, a kako bismo bili sigurni, najbolje je još jednom blazinicom s malo sredstva za uklanjanje makeupa prijeći preko trepavica. 

Kako je najbolje nanijeti maskaru za prirodan izgled trepavica?

Prije nanošenja maskare preporuča se uvijanje trepavica i uklanjanje viška proizvoda s četkice (dobro je provjeriti je li maskara ravnomjerno nanesena na štapić!), a za prirodan i suptilan izgled uvijek je dobro odabrati smeđu maskaru. Što se same tehnike nanošenja tiče, uvijek se počinje od korijena trepavica, a zatim se okrećući štapić u krug približavamo vrhovima. 

Koje su najbolje drogerijske maskare? Ovo je naš izbor!

 | Autor: Notino Notino Foto: Notino. Maybelline Great Lash Washable Mascara (4,20 €) | Autor: dm dm Foto: dm. essence Lash Princess false lash effect maskara (4,20 €)

 | Autor: dm dm Foto: dm. Maybelline Volum' Express The Colossal Watherproof Mascara (9,28 €) | Autor: dm dm Foto: lorealparisusa.com. L'Oréal Paris Double Extend Beauty Tubes Lenghthening Mascara (12,14 €) | Autor: Amazon Amazon Foto: Amazon. CoverGirl Lash Blast Volume Mascara (7,50 €) | Autor: Notino Notino Foto: Notino. L'Oréal Paris Telescopic Original Mascara (13,50 €) | Autor: dm dm Foto: dm. Essence Lash Princess Curl & Volume Mascara (4,20 €) | Autor: Amazon Amazon Foto: Amazon. Neutrogena Healthy Lengths Mascara (8,00 €) | Autor: lijepa.hr lijepa.hr Foto: physiciansformula.com. Physicians Formula Mineral Wear Diamond Mascara 5-In-1 (12,06 €)

Photo: Instagram @johannaherrstedt

Komentari 0