Beauty

Kako izbjeći najčešće pogreške kad želiš nakovrčati kosu običnom 'ravnom' peglom

  • Bilo da nemaš uvijač za kovrče, zaboravila si uvijač ili te jednostavno plaši spravica za uvijanje kose, možeš uvijati kosu ravnom peglom za kosu
  • Aparat za ravnanje kose može ti napraviti ozbiljne kovrče - ako znaš ispravne tehnike
  • Možda ovo za tebe i nije revolucionarno otkriće, ali provjeri kako izbjeći potencijalne pogreške

Harry Josh, slavni frizer zvijezda poput Priyanke Chopra, Gisele Bundchen, Karlie Kloss i Kate Upton, poznat je po stvaranju vrhunskih „beach waves“ i superseksi-opuštenih kovrča. Savjetuje kako točno uvijati kosu peglom u sedam jednostavnih koraka:

1. Ukloni čvorove

Započni sa suhom kosom i četkom otpetljaj sve petlje i čvorove.

via GIPHY

2. Ukroti povremene kovrče i „neukroćene pramenove“

Nanesi temeljni premaz i sredstvo za zaštitu od topline od sredine do krajeva kose. To se radi kako bi se pramenovi hidratizirali i smanjili prohodi.

"Ako imaš stvarno finu kosu koja ne drži kovrče, prije kovrčanja premažite dijelove kose lakom za kosu, pusti da se posuše, a zatim je iščetkaj", kaže Josh. "Na ovaj način imat će malo memorije prije nego što će se kovrča zadržati."

Možda vas zanima Hoće li zbog '100 poteza četkom kroz kosu' tvoja kosa doista biti ljepša? Rubrika Beauty Beauty

3. Napravi odjeljke od kose

"Podijeli kosu na dva dijela: prednji i stražnji dio. Uvij stražnji dio kose i osiguraj kopčom", kaže Josh.

4. Radi s dijelovima kose od 5 cm

"Zgrabi prvi dio i stavi peglu okomito na kosu, nekoliko centimetara od korijena. Čvrsto zatvori i klizi dok je uvijaš prema licu. Drži tako nekoliko sekundi", objašnjava. Poželjno je čvrsto držati peglu kad uvijaš kako bi napravila kovrču, ali kad klizneš niz kosu kako bi napravila još jednu, otvori peglu.

via GIPHY

5. Alternativni pravci

"Na istom dijelu kose otvori peglu i gurni je nekoliko centimetara prema dolje. Zatvori peglu i uvij je u suprotnom smjeru. Izmjenjuj smjer uvijanja dok ne stigneš do kraja kose", kaže Josh. Naizmjeničnim smjerovima kosa će izgledati prirodnije.

Možda vas zanima Jedna gospođa podijelila je genijalan trik za temeljito i brzo čišćenje četaka za kosu - bit će kao nove! Rubrika Life&style Life&style

6. Ponavljanje

Ponovi ovaj korak sve dok svi dijelovi tvoje kose, sprijeda i straga, ne budu uvijeni. "Započni svaki odjeljak u drugom smjeru kako bi osigurala prirodni rezultat", kaže Josh.

7. Zaključaj kosu na mjestu

"Završi s malo spreja protiv vlage kako bi svoj novi stil kose zadržala na mjestu", kaže Josh.

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0