Beauty

Kakav razdjeljak najbolje pristaje vašem obliku lica?

Otkrijte stilizirate li svoju kosu krivo cijelo vrijeme i napravite razdjeljak koji će vam najviše laskati

Najbrži i najlakši način da istaknete crte lica, jagodice ili oči jest da promijenite razdjeljak. Ipak, prije nego što nasumično podijelite kosu s određene strane, vodite računa o tome da razdjeljak morate raditi u odnosu na oblik lica. Bilo da imate srcoliko, okruglo, četvrtasto ili ovalno lice, postoji određen tip razdjeljka koji će vam najbolje pristajati. U nastavku teksta saznajte i koji!

Četvrtasto lice

 | Autor: Getty Images Getty Images

Četvrtasto lice karakteriziraju vrlo izražena vilica i četvrtasto čelo. S obzirom na to da vaše crte lice vjerojatno djeluju grublje, treba vam razdjeljak koji će ih smekšati i ublažiti, a to ćete najlakše postići dubokim razdjeljkom sa strane. Vodite računa o tome da on treba početi iznad vanjskog kraja obrve. Također, četvrtasta lica bolje izgledaju sa šiškama, osobito onim sa strane koje skreću pažnju s vilice na oči.

Okruglo lice

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ako imate okruglo lice, širina lica i jagodica su vam približno jednake. S obzirom na to da vam je lice najšire u predjelu obraza, i u ovom slučaju ćete najlakše izdužiti dubljim razdjeljkom sa strane. Odaberite “bolji” profil i razdjeljak napravite sa suprotne strane: ako ne znate koji vam je profil bolji, stanite ispred ogledala i jednim papirom prekrijte naizmjenično svaku stranu lica.

Srcoliko lice

 | Autor: Getty Images Getty Images

Srcolika lica najšira su u predjelu obraza i sužavaju se ka bradi. Ako imate lice ovakvog oblika, najbolje će vam pristajati razdjeljak na sredini, pogotovo ako imate dugu kosu koja će vam na neki način prekriti obraze. Stoga izbjegavajte frizure koje će vam naglasiti obraze, a ako imate kraću frizuru, možete nositi i razdjeljak sa strane.

Ovalno lice

 | Autor: Getty Images Getty Images

Djevojke s ovalnim licem prave su sretnice – njima pristaje gotovo svaki razdjeljak. Čelo je dovoljno široko, a obrazi istaknuti taman koliko treba. S ovakvim licem možete nositi bilo kakav razdjeljak, i čak ga i mijenjati ako vam neki od njih dosadi. Na kraju, možete isprobati i cik-cak razdjeljak!

Photo: Getty Images

Komentari 0