Beauty

Kada sam čula da Garnier ima nove matirajuće proizvode morala sam ih isprobati – napokon imam omiljeni SPF!

  • Masna koža sklona nepravilnostima prati me cijeli život, no vrijeme je da se obračunam s neželjenim sjajem
  • Uz višak sebuma, osim sjaja, dolaze i nepravilnosti koje ostavljaju tragove na koži
  • Garnier Pure Active kolekcija bogatija je za dva nova proizvoda koja sam odmah morala isprobati - Daily Mattifying Air Cream i SPF Fluid

 

Kao velika ljubiteljica makeup trendova iz sredine 2010-ih, moram priznati da je clean girl trend nešto na što sam se malo teže odvažila. Obožavam uhvatiti spužvicu i kist u ruke i igrati se sa šminkom, no pored svih proizvoda moj najbolji prijatelj je, nažalost, matirajući puder u prahu. To ne bi bio problem da clean girl look nije zasnovan na blistavom tenu i minimalnoj količini šminke, a baza bi trebali biti proizvodi za njegu kože, ne tekući puderi koji imaju jako prekrivanje. 

Sav taj trud oko šminke s mog lica skoro potpuno nestaje gotovo sat vremena nakon nanošenja zbog prekomjernog sjaja koji se javlja, a budući da ga moram obrisati matirajućim papirićima i ponovno nanositi puder, recimo da je moja ljubav prema šminkanju ona neuzvraćene vrste. Kako bi produžila trajnost šminke i napokon usavršila clean girl look, odlučila sam problem riješiti u korijenu i pronaći proizvode koji će matirati kožu prije nanošenja šminke i osigurati da ju višak sebuma neće odmah uništiti. Isprobala sam brojne proizvode koji garantiraju manje sjaja i manje nepravilnosti, no većina ih nije bila previše uspješna u tome. Poseban problem imala sam s odabirom SPF-a budući da se u takvim proizvodima obično krije mnogo masnoća i tekstura im je preteška za moju kožu, što naposljetku dovodi do još više prištića. 

 | Autor: missMIND missMIND

Garnier Pure Active liniju već neko vrijeme gledam sa znatiželjom, a kada sam vidjela dvije nove "prinove" kolekciji koje su namijenjene upravo koži s nepravilnostima koja se brzo masti, odmah su završili u mojoj košarici. Prvo što mi je zapelo za oko je Garnier Pure Active Daily Mattifying Air Cream koja je - crna! Da, dobro si pročitala, crna! Moram priznati da me je na prvu malo uplašilo hoće li ostaviti crni trag na koži, no u nekoliko poteza gel krema se potpuno stopila s kožom i nije ostao nikakav trag - samo nježna i meka matirana koža. Crna boja kreme dolazi od prirodnog ugljena koji upija sebum u cilju pročišćavanja kože.

Posebno mi odgovara tekstura Air Cream kreme budući da se radi o gel kremi pa je i sam osjećaj na koži lakši i nemam osjećaj da je guši. Garnier Pure Active Daily Mattifying Air Cream nekomedogena gel krema obogaćena je niacinamidom koji smanjuje lučenje sebuma i pruža 8-satnu kontrolu sebuma, a to sam i testirala kroz nekoliko dana svakodnevnog korištenja. Osim niacinamida koji je nezaobilazni sastojak za sve nas s masnom kožom sklonom nepravilnostima, gel krema sadrži i AHA + BHA, kiseline koje se obračunavaju s proširenim porama, neujednačenim tenom te također viškom sebuma. Ova kombinacija je korisna i u rješavanju tragova akni i prištića koji su nerijetko posljedica prekomjerno masne kože. Ljudi s masnom kožom obično se boje hidratantnih krema smatrajući da će dodatno pogoršati problem, no istina je da će dobra hidratacija zapravo pomoći smanjiti masni sjaj, što je u Garnier matirajućoj gel kremi uloga glicerina.

 | Autor: missMIND missMIND

Kada se Garnier Pure Active Daily Mattifying Air Cream gel krema upila u kožu, idući korak je bio onaj kojeg sam se obično najviše bojala - nanošenje SPF-a. Tekstura Garnier Pure Active SPF Fluida me oduševila čim sam istisnula proizvod na prst jer se radi o tako laganoj formuli koja se lako razmazuje da nisam mogla vjerovati da se radi o SPF-u, a ne nekom serumu. SPF Fluid također je namijenjen koži sklonoj nepravilnostima koja se brzo masti i kao i Air Cream, sadrži niacinamid te BHA. Također se radi o SPF fluidu koji s vrlo visokim stupnjem zaštite 50+ štiti od UVB, UVA i dugih UVA zraka, a ne ostavlja bijele tragove i ljepljiv osjećaj na koži. Samo nanošenje prošlo je moj strogi test, no pravo je pitanje kako će se moja koža izgledati kroz dan. 

 | Autor: missMIND missMIND

Idućih nekoliko dana sam odmah nakon buđenja očistila lice, nanijela Garnier Pure Active Daily Mattifying Air Cream, ostavila da se malo upije, zatim obilno nanijela Garnier Pure Active SPF Fluid na lice i vrat te nastavila s malo rumenila, sjenila i maskare. Nakon sat vremena, u vrijeme kada bi već morala posegnuti za matirajućim papirićima, moja koža izgledala je kao da sam tek nanijela šminku - bez masnog sjaja, tek uz prirodni glow. Svaki idući sat provjeravala sam je li se što promijenilo, no sjaj je bio pod kontrolom gotovo cijeli radni dan. Oduševljena rezultatima, nastavila sam koristiti gel kremu i SPF fluid svaki dan, a s vremenom su mi i pore izgledale manje te sam primijetila i znatno manje prištića. Zaključak ovog mog eksperimenta je jasan - napokon imam omiljeni SPF i clean girl look je uspješno savladan!

Photo: missMIND

Komentari 0