Beauty

Proširene pore, koža koja se masti? Onda je ovo najvažniji korak u njezi lica

  • Ljeti koža pojačano luči sebum, ali dolazi i do pojačanog znojenja
  • Ova kombinacija izrazito nepovoljno djeluje na sve tipove kože, a posebno na masnu kožu sklonu aknama
  • Upravo zato je u ljetnim mjesecima potrebno više pažnje posvetiti čišćenju kože koje bi trebalo biti prvi i najvažniji korak svakodnevne beauty rutine

Beauty rutina ljeti je uvijek izazovnija nego u ostatku godine, a posebno za osobe s masnom i mješovitom kožom. Dok zimi koža 'miruje', lučenje sebuma se uspori, a akne postanu manje uočljive i upaljene, ljeti zbog visokih temperatura i vlažnosti zraka dolazi do pojačanog znojenja, što se automatski negativno odražava na našu kožu. Pojačano znojenje dovodi do nakupljanja nečistoća i mrtvih stanica na površini kože koje u kombinaciji s viškom sebuma začepljuju pore. Koža zbog toga ne može disati, zbog čega može doći do pogoršanja stanja masne kože sklone aknama, a čak će i osobe sa suhom kožom primijetiti pokoji prištić. Nakupljanje ulja ili prljavštine na koži mogu uzrokovati i povećanje pora. Naime, u trenutku kada dođe do začepljenja pora, koža oko pora se širi, zbog čega osobe s masnijom kožom češće imaju veće pore (njihove uljne žlijezde su aktivnije). Začepljene pore također onemogućavaju apsorpciju vlage i aktivnih sastojaka iz preparativne kozmetike koju uobičajeno nanosimo na lice, stoga nije neobično da nam je koža suha već nekoliko minuta nakon što smo nanijeli serum i hidratantnu kremu. 

 | Autor: shutterstock shutterstock

Kako bi izbjegla začepljenje pora i izbijanje akni, u ljetnim mjesecima je potrebno pojačati čišćenje lica. Čišćenje je prvi i najvažniji korak u režimu njege kože, no to često zaboravljamo. Ovo pravilo posebno vrijedi za osobe s masnom kožom koje više puta u danu trebaju ukloniti višak sebuma s kože. Na tržištu postoje brojni čistači lica na bazi vode i ulja, a na tebi je da odabereš onaj koji najbolje odgovara tvojoj koži. Primjerice, osobama s masnom i mješovitom kožom savjetuju se čistači na bazi vode, a osobe s normalnom i suhom kožom mogu koristiti i uljne čistače. Važno je odabrati proizvode koji su nježni i koji neće isušiti kožu te neće nepovoljno reagirati u kombinaciji s jakim suncem.

Osim kvalitete, Simple osluškuje potrebe potrošača pa tako osim što omogućava jednostavnu i nježnu rutinu njege lica brine i o tome da oni ne sadrže umjetna bojila, umjetne mirise, alkohol, mineralna ulja ili druge potencijalne iritanse  te da su dermatološki testirani.

Upoznaj Simple čistače koji čiste i ujedno hrane kožu...

Simple Kind to Skin™ hidratantni gel za čišćenje lica 150 ml

 | Autor: Simple Simple

Simple hidratantni gel za čišćenje lica pogodan je za sve tipove kože pa čak i osjetljivu. Hranjiva formula s vitaminom B5, vitaminom E i pro aminokiselinama nježno uklanja nečistoće s kože i ostavlja osjećaj glatke i osvježene kože.  Ne sadrži umjetna bojila, sapun i mirise, nekomedogena je i primjerena za vegane, a nova tuba je napravljena s 25% manje plastike nego dosadašnja čime je Simple još jednom pokazao da ne samo da je nježan prema koži nego i brine o planeti.

 

Simple Kind to Skin™ micelarna voda za čišćenje lica 200 ml – za osjetljivu kožu

 | Autor: Simple Simple

Simple Kind to Skin™ micelarna voda nježno uklanja šminku i hidratizira kožu. Sadrži vitamin B3, vitamin C i trostruko pročišćenu vodu. Koliko je nježna prema koži dokaz je i to što ne sadrži umjetna bojila, mirise i alkohol koji mogu iziritirati kožu. Micelarna voda je dermatološki testirana, hipoalergena i nekomedogena, a prikladna je i za vegane. Osim što je nježna prema koži, nježna je i prema prirodi - bočica je napravljena od reciklirane plastike što je samo još jedan dokaz da Simple brine o planeti.

Simple Kind to Skin™ hidratantno ulje za čišćenje lica 125 ml

 | Autor: Simple Simple

Simple Kind To Skin™ hidratantno ulje za čišćenje lica nježan je, umirujuć i učinkovit način uklanjanja šminke i dubinskog čišćenja bez iritacije kože. Napravljen od 100% prirodnog ulja grožđa, lagane teksture i obogaćeno vitaminima koji vole kožu. Ostavit će kožu hidratiziranom, pročišćenom i mekom. Iako su na pomisao ulja za čišćenje mnogi skeptični jer vjeruju kako će dodatno zamastiti već masnu kožu, Simple ulje za čišćenje lako se ispire i ne ostavlja masni trag.

Simple Kind to Skin™ odstranjivač šminke oko očiju 125 ml

 | Autor: Simple Simple

Simple Kind To Skin™ odstranjivač šminke oko očiju dovoljno je snažan da ukloni maskaru, ali i nježan za trepavice i oči. Uklanja tvrdokornu šminku s očiju, uključujući sjenilo i vodootpornu maskaru. Kao i svi Simple proizvodi, proizveden je bez bojila, umjetnih mirisa te drugih potencijalnih iritansa. Ne sadrži ulje i alkohol, tako da neće isušiti tvoju kožu ili ostaviti osjećaj ljepljivosti.

 

 

Simple i Bipa te nagrađuju! Prilikom istovremene kupnje bilo koja dva Simple proizvoda na poklon dobivaš Simple masku za lice po izboru. Slanjem SMS-a sadržaja: SIMPLE, broj računa, ime i prezime, adresa (ulica i kućni broj, poštanski broj i mjesto) na broj 60777 (2,40 kn) ili prijavom putem obrasca na unilever.level.hr sudjeluješ u nagradnoj igri u kojoj možeš osvojiti jedan od 10x Dyson Airwrap uređaja za oblikovanje kose. Promocija traje od 21. srpnja do 17. kolovoza 2022. godine.

Photo: Fleur Kaan/Unsplash

Komentari 0