Beauty

Jesenski reset: Kako nakon ljeta osvježiti kožu, kosu i nokte

  • S godišnjeg odmora se vraćamo osvježeni, ali ne i naša kosa i koža
  • Skupi tretmani ljepote nisu uvijek opcija, ali možemo ih napraviti sami, doma
  • Znamo što ti je sve potrebno kako bi svojoj koži, kosi i noktima vratila taj neodoljivi njegovani sjaj

Zbogom koktelima na plaži, zabavi pod sunčanim nebom u omiljenom bikiniju i vrućim ljetnim noćima - barem do idućeg ljeta. Iako temperature možda nalikuju onim ljetnima, stvarnost povratka na posao nas je uhvatila kao i činjenica da nam je jesen pred vratima. Nemoj nas krivo shvatiti, jeseni se veselimo svim svojim srcem, no ovaj prijelazni period može biti malo zbunjujuć. 

I dok se premišljaš hoćeš li u ured i dalje nositi omiljenu ljetni haljinu ili je vrijeme i za koji jesenski komad, savršeno je vrijeme da svojoj kosi, koži i noktima vratiš taj zdravi, hidratizirani i njegovani sjaj. Neki će se možda odlučiti za skupe kozmetičke tretmane, no mi volimo organizirati vlastiti reset dan i to ne jedan, nego više njih. A za opuštajući i njegujući reset dan, treba nam i prava oprema.

Zbogom sol, dobro došla njega

Ljetne dane smo možda provodili s morskom soli u kosi, no ista ta sol u kombinaciji sa suncem može ostaviti ozbiljne posljedice na kosi. Kako bi joj vratili sjaj, trebamo napraviti plan u tri koraka. Prvi korak je dubinsko pranje kose kako bismo uklonili sol, ali i bilo kakve druge nakupljene minerale na površini vlasi. Budući da sunce i sol isušuju kosu, odaberi šampon koji pruža intenzivnu njegu dok istovremeno osigurava dubinsko čišćenje. Koliko su balzami kao i maske za kosu korisne ne moramo niti spominjati, ali trebamo istaknuti kako je dobro zarobiti svu tu korisnu vlagu u kosu kvalitetnim arganovim uljem. 

 | Autor:

BI CARE Professional Repair šampon za kosu; BI CARE puder za volumen kose; BI CARE Professional arganovo ulje za obnavljanje kose

Ono što će ti možda nedostajati je volumen koji sol daje kosi. Znamo da su na tržištu dostupni slani sprejevi koji stvaraju taj "tek sam izašla iz mora" osjećaj, no nekako bismo ga ipak ostavili za ljeto, a tijekom hladnijih mjeseci volumen kosi dali nježnijim proizvodima poput pudera s trenutnim efektom volumena. 

Četiri koraka za prirodni glow

Baš kao i kosa, naša koža trpi posljedice našeg uživanja na plaži. Zato je također potrebno dobro očistiti lice i pripremiti ga za sve te korisne i hranjive sastojke koje treba upiti. Double cleansing ili DC metoda opravdano je osvojila društvene mreže kao i nas. Radi se o rutini čišćenja lica u dva koraka koja podrazumijeva najprije čišćenje lica uljem, a zatim gelom, a osigurat će uklanjanje nečistoća koje su topive u vode te onih topivih samo u ulju. Tako koža ostaje besprijekorno čista te sprema za iduća dva koraka. 

 | Autor:

BI CARE PURIFY ulje za čišćenje; BI CARE micelarni gel za pranje lica; BI CARE retinol serum

Nakon čišćenja, koža je poput praznog platna spremna upiti aktivne sastojke pa bi idući korak trebao biti nanošenje seruma. Odabir seruma treba napraviti u skladu s tipom kože, no ako tražiš sastojke koji će nahraniti kožu, osvježiti ju i dati joj taj predivni prirodni glow, odaberi sastojke kao što su bakuchiol, glicerin i vitamin E. Sve ove blagodati seruma zaključaj u koži pomoću hidratantne kreme. 

Meka, nježna i neodoljiva

Koža lica i tijela zahtijevaju različitu njegu, posebno zato što su veće šanse da si SPF nanosila samo na lice. Lagali bismo kada bismo se pravili da i mi nismo tako proveli ljeto, no posljedice takvih odabira su tu i sada je vrijeme da se s njima obračunamo. UV zračenje intenzivno isušuje kožu, a zato joj trebaš obnoviti prirodni zaštitni sloj nježnim sredstvima. Biraj gelove za tuširanje koji nisu agresivni i koji sadrže sastojke poput glicerina i prirodnih ulja. Koliko god da su njegujući, gelovi za tuširanje ne mogu sami obnoviti kožu, potrebno ih je svakako spojiti s njegujućim losionom. 

 | Autor:

BI GOOD losion za tijelo sensitiv; BI CARE krema za ruke repair; BI CARE Gel za tuširanje badem & magnolija

Svakodnevno njegovanje kože losionom možda nije najjednostavnija navika, ali vjeruj nam, promijenit će ti život. Ako ne svaki dan, losione s kamilicom, aloe verom i prirodnim uljima koristi barem na ove posebne dane kada si želiš pripremiti spa iskustvo. Nemoj zaboraviti i na njegu noktiju nakon svih tih šarenih ljetnih manikura. Dobra krema za ruke trebala bi imati i aktivne sastojke koji će jednako dobro njegovati i nokte, a to su obično sastojci poput uree i bademovog ulja. 

Čisti dom, čisti um

Veliki dio jesenskog resetiranja je i resetiranje doma jer, na kraju dana, možemo li uživati u njezi kože i kose ako je oko nas kaos? Osim što je ovaj prijelazni period savršen za dubinsko spremanje i čišćenje doma, idealno je vrijeme i da prigrliš novu sezonu malim detaljima kao što su mirisne svijeće. Naš favorit uvijek su svijeće s mirisom jabuke i cimeta!

 | Autor:

BI GOOD sredstvo za čišćenje kuhinje; BI GOOD Deterdžent za pranje posuđa sensitive; BI HOME dezinfekcijske vlažne maramice; BI HOME mirisna svijeća

Kako tvoj jesenski reset ne bi morao uključiti i šetanje po bezbroj trgovina u potrazi za svim ovim proizvodima, jednostavno se prošetaj do najbliže BIPA prodavaonice gdje ćeš pronaći više od 1.100 proizvoda BIPA marki za ljepotu, njegu i kućanstvo uz koje uvijek možeš računati na kvalitetu i uštedu. Osim u odličnom omjeru cijene i kvalitete, kupovinom BIPA marki ujedno ostvaruješ i duple bodove na svojoj BIPACard kartici do 1. listopada. Zato prestani žaliti za ljetom, uživaj u svemu što donosi nova sezona, a za to pripremi i svoju kosu i kožu! 

Photo: Dupe

Komentari 0