Beauty

Je li skupa frizura ujedno i dobra frizura?

U velikoj anketi portala Budi.IN pitali smo vas o frizerskim navikama i o tome koliko vam je frizura važna u svakodnevnom životu. Vas 1079 odgovorilo nam je na postavljena pitanja i otkrilo koliko često Hrvatice idu frizeru, koliko često ga mijenjaju te je li im važno muško mišljenje o njihovoj frizuri.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Svaka žena se barem jednom zapita nad svojom frizurom: pretjeruje li s odlascima frizeru, bojanjem ili feniranjem? Naša velika anketa koja je obuhvatila žene svih godina i zanimanja koje su nam otkrile svoje navike u njezi kose.

Zašto idemo frizeru i koliko plaćamo?

Svaka četvrta žena frizeru odlazi barem jednom mjesečno, dok 60%  Hrvatica odlazi između dva i šest puta godišnje. Samo 15% ispitanica odlazi jednom godišnje ili rjeđe. Najveći broj naših čitateljica u frizerski salon odlazi zbog šišanja, njih 93,5%. Slijede odlasci zbog feniranja kose (48,3%) i bojanja kose (44%) i to uglavnom među čitateljicama starijim od 35 godina. Njegu kose ispitanice obavljaju uglavnom kod kuće, pa je tako samo 15,6 % čitateljica spremno platiti tu uslugu u salonu, dok ekstenzije ugrađuje samo 0,6 % naših čitateljica. Upravo mali broj ugradnji ekstenzija dokazuje kako su Hrvatice u trendu, jer su ekstenzije sve manje u modi, a sve više se nosi kratka kosa.

Polovica naših čitateljica za frizerske usluge plaća do 100 kuna u jednom posjetu, trećina ih plaća između 100 i 200 kn, dok je samo 16,4% žena spremno za frizuru dati više od 200 kuna. Veći iznos spremnije su izdvojiti žene starije od 35 godina. Kada je cijena u pitanju Hrvatice ne vjeruju kako je skupa frizura. Samo 28% njih djelomice ili u potpunosti vjeruje da će im visoka cijena zagarantirati dobru frizuru.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Kome najviše vjerujemo ?

Gotovo polovica čitateljica ne želi mijenjati frizerku ako ne mora, njih 45,6%. 28,4% žena ispituje prijateljice o njihovim frizerima, ako im se sviđa frizura koju imaju, dok 26,3% njih frizerski salon bira prema blizini škole, posla, fakulteta ili doma. Samo 6,2% čitateljica koristi usluge friziranja s kuponima koji osiguravaju popuste.

Preko polovice Hrvatica bi barem donekle uzelo u obzir muško mišljenje prilikom odabira frizure (16,7% bi uzelo u obzir muško mišljenje u potpunosti, dok bi njih 41,9% uzelo u obzir muško mišljenje barem donekle). 58,5% žena bi radije izašlo iz kuće lošije odjeveno, ali s dobrom frizurom nego obrnuto, a isto toliko njih inspiraciju za svoju novu frizuru pronalazi u frizurama poznatih osoba.

Photo: Thinkstock

Komentari 0