Beauty

Je li moguće da ovih 7 beauty proizvoda pogrešno koristimo? Ma, ne...

Od laka za nokte do parfema, izgleda da s dosta i to vrlo svakodnevnih beauty proizvoda radimo neke greške, a da toga nismo ni svjesne…

Koristimo ih svaki dan, ali ipak neke beauty-proizvode nesvjesno pogrešno koristimo. To može dovesti do toga se make-up ne drži dobro ili da djelovanje nije onakvo kakvo bi trebalo biti. Ove tipične pogreške ubuduće nećemo više raditi…

1. Lak za nokte 

Dobro si protresla lak za nokte prije nanošenja? To ubuduće više nemoj raditi – stvore se mjehurići koje pri lakiranju mogu uzrokovati neravnine. Umjesto toga radije uzmi bočicu u ruke te je lagano valjaj – ili okreni naopačke i ostavi nekoliko minuta da odstoji. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

2. Špangice 

Špange često koristimo pogrešno. „Valovita“ strana treba biti prema unutra. Tako će španga jače držati i teže će ispadati iz kose. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber  

3. Suhi šampon 

Ako nanosiš suhi šampon na svoju kosu, a ona izgleda kao da ima bijele mrlje od šampona, onda radiš nešto pogrešno. Pravilno je ovako: kad nanosiš šampon, drži bočicu najmanje za dužinu dlana dalje od kose. Ostavi da sprej kratko djeluje prije nego ga prstima oprezno umasiraš u kosu.   

Možda vas zanima 12 pogrešaka koje većina žena s obojenom kosom uvijek iznova ponavlja Rubrika Beauty Beauty

4. Make-up spužvice 

Svejedno je li riječ o beauty-blenderu ili „no-name-spužvici“, za sve make-up spužvice vrijedi isti princip: treba ih koristi vlažne. Suha spužvica upit će previše tekućeg make-upa. Zbog toga će se make-up teško ravnomjerno nanijeti. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

5. Parfem 

Često radimo sljedeću pogrešku: parfem nanesemo na ručni zglob pa ga onda natrljamo na vrat. Tako se izgubi puno mirisa, a trljanjem se parfem dodatno ugrije – što može promijeniti miris. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

6. Krema za područje oko očiju

Uvijek nanosiš kremu oko očiju s pomoću kažiprsta? Onda to radiš s pogrešnim prstom. Koža oko očiju jako je osjetljiva i vrlo tanka. Zbog toga je bolje prstenjakom polako i nježno umasirati kremu. 

7. Uvijač za trepavice 

Za savršen izgled očiju potreban je uvijač za trepavice. Ali, jedino ako ga pravilno koristš. Trik: trepavice treba njime uviti prije nanošenja maskare. Naime, maskara je ljepljiva pa može doći do čupanja trepavica ili će se od maskare napraviti grudice. 

via GIPHY

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0