Beauty

Jastučnice od svile čine čuda za zdravlje kože lica - zavirili smo u ponudu dvaju hrvatskih brendova koji ih rade

  • Svila je od davnina sinonim za luksuz, eleganciju i profinjenost, a poznata je i po svojim benefitima za kosu i kožu kao što su hipoalergena i antibakterijska svojstva
  • Zbog navedenih i drugih benefita, mnogi se odlučuju za svilene jastučnice kao jedan od koraka brige za kožu, posebno problematičnu
  • Predstavljamo StarSilk i PETINI - dva hrvatska brenda koja izrađuju najljepše svilene jastučnice 

Svila je fino tekstilno vlakno koje se dobiva od kukuljice dudovog svilca ili, kako se ponekad naziva, svilene bube. Imala je značajnu ulogu u raznim kulturama i povijestima. Njena proizvodnja bila je strogo čuvana tajna u drevnoj Kini, a Put svile, osim za prijenos svile u Europu, bio je značajan i zbog prenošenja religija i kultura. Svila je od početka bila simbol luksuza, elegancije i profinjenosti, a navedenih smo atributa svjesni i danas, stoga se koristi u proizvodnji odjeće, posteljine, gumica za kosu...

Sve popularnije među tim proizvodima su svilene jastučnice zbog svojih benefita za kosu i kožu. Svi koji su se ikada borili s problematičnom kožom sigurno su barem jednom čuli da su svilene jastučnice jedan od koraka prevencije akni. Iako ne postoji službeni dokaz da svilene jastučnice sprječavaju akne, i dalje imaju mnoštvo benefita za kožu. Pa krenimo redom...

Svilene jastučnice zbog su svoje glatkoće i nježnosti bolji "anti-age" tretman od pamučnih jastučnica jer smanjuju trenje koje izaziva bore. Za ljude koji pate od kožnih alergija, dermatitisa i psorijaze, svila je izvrsna tkanina jer ima duga, glatka vlakna koja ne trljaju i ne iritiraju kožu. Svilena vlakna ne upijaju vlagu već održavaju kožu suhom i ne zagrijavaju je. U isto vrijeme, svila je manje sklona da upija vlažnost iz kože, održavajući je hidratiziranom. Iz ovog razloga je svilena posteljina poželjna za ljude koji pate od suhoće kože, a idealna je za zimsko razdoblje. Osim toga, nakon večernjeg skincarea, svi hranjivi sastojci ostat će baš tamo gdje su najpotrebniji - na koži, a ne na jastučnici. 

Nježnost, održivost i visokvaliteta samo su neke od kvaliteta kojima nas je privukao ovaj materijal pa smo istražili hrvatske brendove koji nude svilene jastučnice. 

Možda vas zanima Brend Izabel Kovačić lunilou proširio je ponudu modnih komada. I dosta smo zadovoljni... Rubrika Moda Moda

StarSilk 

StarSilk je hrvatski brend koji nudi proizvode namijenjene njezi kože i kose, izrađene isključivo od 100 % čiste mulberry svile. Njihova filozofija temelji se na pružanju prirodne elegancije kroz proizvode koji čine svakodnevicu još posebnijom. Mulberry svila, poznata po  izuzetnoj lakoći i prozračnosti, istovremeno donosi svojstva koja pridonose očuvanju mladenačkog sjaja kože.

StarSilk svilene jastučnice napravljene su od najmekše i najfinije, stopostotne dudove svile koje pretvaraju spavanje u čarobno iskustvo. Dolaze u sedam otmjenih boja: to su Twinkling White, Silver Stardust, Daydream Pink, Green Aurora, Midnight Blue, Golden Sunlight te Burgundy Sky te u dimenzijama 40 x 60, 50 x 70, 60 x 80 cm. Super je vijest da su neke trenutno na sniženju!

StarSilk Svilena jastučnica / Twinkling White | Autor: starsilk.hr starsilk.hr Foto: star silk.hr/ Svilena jastučnica / Twinkling White (40.00 €)

Starsilk Svilena jastučnica / Burgundy Sky | Autor: Star Silk Star Silk Foto: starsilk.hr / Svilena jastučnica / Burgundy Sky (40.00 €)

StarSilk / Svilena jastučnica Midnight Blue | Autor: starsilk.hr starsilk.hr Foto: StarSilk / Svilena jastučnica Midnight Blue (40.00 €)

PETINI

PETINI je hrvatski brend čiji su proizvodi ručno izrađeni u Hrvatskoj od 100 % svile dudova svilca i 100 % organskog lana, a koji je inspiraciju pronašao u ljubavi. Na svojoj su stranici napisali da su nježni proizvodi s njihovim potpisom namijenjeni za njegu kose, tijela, a u konačnici i uma jer nas podsjećaju da odmorimo, usporimo i budemo istinski brižni prema sebi.

Njihove svilene jastučnice izrađene su od 100 % mulberry svile, najveće su kvalitete (razred 6A) i luksuzne gustoće (22 momme). Dolaze u veličinama 30 x 40, 40 x 40, 50 x 70 i 60 x 80 cm te u Soft Rose, Silver Grey, Passionate Red, Midnight Black, Pearl White, Golden Beige i u limitiranoj Magnificent Blue boji. 

Svilena jastučnica PETINI - Passionate Red | Autor: petini.hr petini.hr Foto: petini.hr / Svilena jastučnica PETINI - Passionate Red (49,00€)

Svilena jastučnica PETINI - Magnificent Blue - LIMITED EDITION | Autor: petini.hr petini.hr Foto: petini.hr / Svilena jastučnica PETINI - Magnificent Blue - LIMITED EDITION (59,00€)

Svilena jastučnica PETINI - Midnight Black | Autor: petini.hr petini.hr PETINI / Svilena jastučnica PETINI - Midnight Black (€49,00)

 

Možda vas zanima Domaći brend A'marie ima najljepše modele vunenih kapa, udobne i stylish Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @starsilk_official

Komentari 0