Beauty 28. studenoga 2014.

Ivica Palinić: "Volio bih vidjeti hrabrije frizure na ulicama!"

Tomislav Miletić/Pixsell.

Ivica Palinić, voditelj frizerskog dijela DermaCare centra, poznati je zagrebački frizer kojem se u ruke prepuštaju i brojne poznate dame. Kaže kako je odrastao u kreativnoj obitelji te da je odmalena znao koji će biti njegov životni poziv, a priznaje i kako od se ne može zamisliti da radi nešto drugo, jer radi ono što voli.

"Poslovno sam prvenstveno profesionalac. Volim red i organizaciju na poslu i funkcioniram na principu „prvo rad, a nakon toga zabava“. Privatno mi je teško o sebi pričati. Trudim se biti objektivan i iskren prema ljudima koji me okružuju i privatno i poslovno. Možda mi je najvažnije biti svoj i ostati dosljedan samom sebi i vlastitim uvjerenjima, ali živjeti u miru s ostatkom svijeta što je danas izuzetno teško. Ipak, s godinama sam mudriji i uspješniji u tim nastojanjima", kaže Ivica Palinić.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Trenutno radi u DermaCare centru gdje posebnu pažnju posvećuje zdravoj kosi. Smatra kako je početni i teži dio profesionalnog razvoja iza njega te vjeruje da ako nešto želite, nije dovoljno samo imati 'žicu' i biti kreativan, nego su potrebne godine rada, učenja i stalne edukacije.

"Bavim se točno onim što sam oduvijek želio, uživam u tome što radim i nikako se ne mogu zamisliti u nekoj drugoj profesiji. Posebno me vesele sloboda i kreativnost koju ovaj posao omogućava, povjerenje klijenata i nadasve dobro odrađen posao", otvoren je Ivica.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Inspiraciju za rad pronalazi svuda oko sebe: u knjigama koje čita, filmovima i fotografijama koje gleda, novim gradovima koje upoznaje i kaže kako sve te stvari mogu biti itekako inspirativne. Za Hrvatice smatra da imaju, osim uobičajenih problema kao što su ispucali vrhovi i masno vlasište, i jedan još važniji problem s kosom.

"Hrvaticama najčešći i najveći problem predstavlja neinventivnost, odnosno slijepo praćenje trendova. Ne mislim da je inventivnost roza ili zelena kosa, iako smatram da postoje osobe koje savršeno nose baš takvu boju kose, ali volio bih vidjeti malo više hrabrijih i inovativnijih dama na ulicama", iskren je voditelj DermaCare salona.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Kaže da su neslaganja s vizijom klijenta dio svakodnevice, ali i da frizer nikada nije samo frizer. Naglašava važnost socijalnih vještina kroz koje upoznaje klijenta, njegov životni stil i ono što mu je važno kod kose.

"Vrijeme koje klijenti provode sa svojim frizerima mora biti profesionalno, ali i ugodno. Najljepše od svega je kada s klijentima razvijete odnos međusobnog povjerenja. Naravno da u svom radu primjenjujem sve navedeno. Razgovaram s klijentima, predlažem, ali prije svega slušam njih. Moji klijenti to znaju i osjete. S takvim odnosom prema klijentima i prema poslu lakše i jednostavnije rješavate sve probleme", istaknuo je.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Ivica Palinić kaže i kako, nažalost, frizerima edukacija nije prioritet, što smatra velikom greškom, ali s druge strane, postoji i nebrojeno mnogo mladih ljudi koji rade upravo na tome da postanu što bolji i vještiji frizeri. U tom smjeru se Ivica planira kretati i 2015.

"Planovi su jednostavni. I dalje raditi ovaj posao koji volim, učiti, napredovati i razvijati se i privatno i poslovno", kazao je za kraj.

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0