Beauty 13. svibnja 2014.

Iva Šulentić: "Sretnim ljudima ne treba puno šminke!"

Jurica Galoić/Pixsell.
1/8

Iva Šulentić je jedno od najprepoznatljivijih lica malih ekrana. Simpatičnu voditeljicu teško je ne vidjeti nasmijanu, a za Budi.IN otkrila je svoje omiljene proizvode, tretmane i definiciju ljepote.

Svoju televizijsku karijeru Iva Šulentić je započela još kao djevojčica, pa je već u samom startu imala više prilika da doživi čari šminkanja. Ipak, kao svoj prvi kozmetički proizvod pamti klasičnu plavu Niveu koju je poskrivećki krala mami.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

“Mama je i dan-danas koristi. Nekad sam se i poskrivećki mazala, da me mama ne vidi, pa sam se skrivala po stanu dok se ne upije”, prisjeća se Iva i dodaje: “Jednom sam vidjela i reklamu u kojoj dvije mlade žene imaju bijelu masku na licima pa sam maminu Nivea kremu namazala na taj način, u debelome sloju i glumatala da sam ta teta. Divota! Miris te kreme me baš vraća u djetinjstvo i u žutu kupaonu koju smo tada imali.”

Nakon eksperimentiranja s plavom Niveom uslijedilo je eksperimentiranje sa šminkom, a Iva kaže da tko nema grijeha iz tog vremena neka baci kamen prvi. Kao i većina djevojaka znala je nositi jaku šminku jer je bila uvjerena da to tako mora biti, a bilo je i loše nalakiranih noktiju te frizura sa sarma-kovrčama. Danas je jedini proizvod bez kojeg ne može zamisliti svakodnevicu pasta za zube, a kaže kako se nada da će uskoro zatopliti te da će se napokon riješiti masnih proizvoda i teških tekstura.

 | Autor: Anto Magzan/ PIXSELL Anto Magzan/ PIXSELL

“Nemam neke posebne rituale, uvijek je to manje-više isto: tuš, losion ili krema za tijelo, dezić, parfem, krema na lice, a onda eventualno, ako je stvarno blistanje u pitanju, primer pa šminka, koju inače nosim minimalno, a tada je jača. Ako je zaista nešto posebno u pitanju, zalijepim si umjetne trepavice i stavim malo shimmera na određene točke na licu (kistom po sredini i na vrh nosa, vrh jagodica i vrh usana). Et voilà”, otkriva nam Iva.

Iako kaže da joj to nije navika, Iva priznaje da ima strašnu beauty tajnu - ponekad kad je umorna spava sa šminkom na licu. Ujutro pokušava nadoknaditi propušteno, pa pere lice, radi piling i maksimalno hrani kožu.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

“Što se ostalih navika tiče, mislim da je moj veći problem što ih nemam – trebala bih češće mazati ruke i zanoktice, možda koristiti kreme za bore, redovito se sjetiti mazati kremu za područje oko očiju i tako dalje, i tako dalje.. Što se njege tiče, doista samo inzistiram na čistoći (osim u rijetkim, već spomenutim prilikama ) i mirisu – dakle: tuš (ili kupka, ležanje u kadi), mazanje tijela kremom, uljem, maslacem ili losionom, mazanje lica hidratantnom kremom i to je to. Navečer skidanje šminke i, ovisno o tome zateže li me koža ili ne, stavim noćnu kremu, Kada ne zateže, pustim je da noću diše”, kaže lijepa voditeljica.

Od beauty tretmana redovito odlazi na depilacije, a nada se da će je tretmani laserom u poliklinici Nola riješiti dlačica u potpunosti.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell

“Od ostalih tretmana, volim si priuštiti manikuru i pedikuru, a masaže obožavam, ali se ulovim kako maštam o jednoj, a nikako da odem. Nešto najbolje na svijetu – masaža lica! Doslovno kao da ste u maternici tih sat vremena, a koža poslije... nešto neopisivo”, objašnjava Iva Šulentić.

Kosu joj njeguju Martina i Igor iz frizerskog salona Allure s kojima ima poseban odnos. Naime, u salon dolazi po njihovom pozivu, kada oni zaključe da ima izrast koji ona ni ne primjećuje i predlažu frizure kada Iva nema inspiracije. Priznaje kako nije talentirana za izradu frizura i njegu kose, stoga im je zahvalna na svemu što čine

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Iako sve više žena odlazi na estetske zahvate i injekcije filerima, Iva kaže da se starenja ne boji. Kaže da joj se čini kako je svaka godina sve bolja i bolja:

“Da, primjećujem borice, zagazila sam u tridesete, ali nekako mislim da su one dokaz da se puno smijem u životu, što mi je drago. Dobro, imam i neke zato što škiljim jer ne vidim, ali to je drugi par rukavica. Ne znam. Ja se “pikala” zbog bora ne bih, a kamoli rezala. Ipak, postoje žene kojima to puno znači i kojima to pomaže pri samopouzdanju i to u potpunosti podržavam. Posebice kada je lijepo izvedeno i kada ne izgledaju kao klonovi.”

 | Autor: Anto Magzan/ PIXSELL Anto Magzan/ PIXSELL

Kada su beauty ikone u pitanju, Iva ne preferira poznata lica. Za nju su najljepše osobe na kojima se vidi da su sretne i koje se smiješe od uha do uha.

“Takvim ljudima, u pravilu, ne treba puno šminke, zadovoljni su i sigurni u sebe, ne maskiraju se i skrivaju pod tonama pudera, od sreće im i kosa blista, a na sebi, u pravilu, posebice ovako, u proljeće, imaju šarenu, možda i lepršavu odjeću, makar samo i šal, koji leprša oko njih. Ima ih puno takvih. I uvijek ih s guštom gledam”, za kraj je poručila Iva.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0