Beauty

Istaknite svoje adute pomoću shimmera

Gotovo je nemoguće ove sezone izbjeći sjajne materijale. Takav stil se doduše nije svačiji ukus i lako zalazi u granicu kiča. Želite li igrati na sigurno, umjesto svjetlucavih i šljokičastih haljina radije odaberite shimmer s kojim ćete zablistati.

Shimmeri su posebni kozmetički proizvodi čija tekstura je oplemenjena sitnim svjetlucavim česticama. Upravo po finoći čestica se razlikuju od glittera, koji sadrže nešto krupnije i vidljivije čestice. Shimmer može biti u obliku kreme, gela, praha ili kompaktnog pudera, a različite teksture traže i različite tehnike nanošenja.

Shimmer u prahu se obično nanosi velikim kistom koji, ukoliko se nanosi na tijelo, mora biti veći i gušći od klasičnog kista za puder. Tekuće shimmere (gel, krema) poželjno je nanositi na manje dijelove tijela poput lica ili ključnih kostiju, posebno ukoliko se ne radi o njegujućim proizvodima sa svjetlucavim česticama. Losione i kreme kojima je glavna funkcija hidratizacija ili hranjenje kože nanesite na cijelo tijelo, pošto je pigmentiranost shimmera obično nešto slabija.

 | Autor:

Proizvode u prahu uvijek nanesite prije odijevanja i pazite da se svjetlucavi prah ne preslika na odjeću. Želite li ga nanijeti nakon oblačenja, riskirate svjetlucavi prah na svojoj odjeći.

Svjetlucave shimmere uvijek nanosite na najistaknutije dijelove tijela poput ključnih kostiju, ramena, potkoljenice, a izbjegavajte inače grube dijelove poput koljena i laktova. Njih će shimmer samo dodatno naglasiti.

 | Autor:

Želite li naglasiti lice kao što to čini Kate Bosworth to učinite samo ukoliko vaša koža nije iznimno masna. Nanesite malo shimmera na čelo i vrhove jagodica. Jennifer Aniston se odlučila istaknuti svoje adute bronzerom. Kombinacijom mat i svjetlucavog bronzera možete dodatno naglasiti svoj dekolte, ali i mudro "stanjiti lice". Tamnijim bronzerom ili puderom konturirajte dio lica ispod jagodične kosti, a shimmerom naglasite same jagodice kako bi vaše lice dobilo mršaviji izgled, ali i bolje izgledalo na fotografijama.

Photo: None

Komentari 0