Beauty

"Isprobavanje je tajna dobrog make upa"

Nedavno je Hrvatsku posjetila članica Illamasquina kreativnog tima Clare Lille. Ono što je na prvi pogled sasvim jasno je da se ne radi o običnoj vizažistici nego o umjetnici koja u make upu vidi svoj stil života.

 | Autor: Prva stvar koja vam upadne u oči kada vidite Clare je da je njen cjelokupan styling, a ne samo make up, promišljen do posljednjeg detalja. Ona izgleda kao da je sišla s Klimtovih slika, a otkrila nam je da se tako odijeva svakoga dana te da joj je razdoblje 1920-ih godina omiljena inspiracija:

"Ljudi me često pitaju izgledam li uvijek ovako i moj odgovor je uvijek isti. Volim takav stil, ali i način šminkanja, a osim toga, tada se počela razvijati cijela make up industrija pa sam i sentimentalno vezana uz njega. Drugi omiljeni period su i sedamdesete. Tada je u Velikoj Britaniji bio iznimno popularan brend Biba koji je pomicao granice i vjerujem da je svaka žena željela biti Biba djevojka", objasnila je.

Međutim, prisjetila se i dana kada nije bila sklona eksperimentima:

"Mislim da svi težimo konformizmu i prihvaćanju, a i sama sam bila takva kad sam bila mlađa. Zato razumijem da žene koje zbog posla ili društva ne nose neobične boje. Zato imam sreće što radim za ovaj brend – moja posebnost je prihvaćena, čak i dobrodošla. Mnogi misle kako je u Velikoj Britaniji drugačije nego u Hrvatskoj, ali i tamo se situacija razlikuje od mjesta do mjesta. London je fascinantan sa svojim supkulturama i stilovima, ali na Sjeveru su žene sklonije pretjerivanju i uniformiranom izgledu. Solarij, velika kosa i još veće trepavice - to je sasvim uobičajeno. Sjever je britanski Teksas", otkrila je Clare dodajući kako u svakoj kolekciji netko može pronaći proizvod za sebe.

 | Autor: Daniel Kasap/Pixsell Daniel Kasap/Pixsell

"Uzmimo za primjer famozni crveni ruž. Netko će reći da stoji svakoj ženi, ali ja se ne bi mogla složiti s tim. Žena koja nije sigurna u ono što nosi, ne može izgledati dobro", kaže poznata vizažistica i dodaje da je zato potrebno eksperimentirati kako bismo pronašli ono što nam odgovara. Ističe kako crveno može biti sjajilo, olovka, balzam za usne, tekući ruž ili klasični ruž te da je potrebno naći odgovarajuću teksturu i efekt.

 | Autor: Daniel Kasap/Pixsell Daniel Kasap/Pixsell

"Ako vam se ne sviđa kako vam stoji mat crveni ruž, nemojte ga nositi. Bolje je isprobati crveno sjajilo, nego nositi nešto što vam ne odgovara."

Kao najveći problem kada je make up žena diljem Europe u pitanju, Clare ističe – monotoniju i žurbu:

"Žene su navikle jako malo vremena trošiti na sebe. Automatski posežu za uvijek istim proizvodima te se ne zamaraju trenutnim potrebama kože ili trendovima. Ne kažem da svatko mora nositi svaki trend, ali make up treba biti zabava, a ne obveza kao što često jest. Žene više vremena posvete pospremanju kreveta ujutro, nego vlastitoj ljepoti, a to nije dobro", jasno je iskazala svoj stav.

 | Autor: Daniel Kasap/Pixsell Daniel Kasap/Pixsell

Za kraj je dodala kako je svaka žena može biti lijepa ako to želi:

"Neka vam ne bude neugodno raspititvati se, isprobavati, mijenjati kozmetiku. Dobra informacija je zlata vrijedna, ali isto tako ne dajte si nametnuti nešto što ne želite. Samo tako ćete moći kreirati svoj stil i biti svoji!"

Photo: Daniel Kasap/Pixsell

Komentari 0